Bembeyaz olsun istiyorum,sarı sarı olmasın.
Tarif veren olursa sevinirim.
Bembeyaz olsun istiyorum,sarı sarı olmasın.
Tarif veren olursa sevinirim.
Günaydın Esracım
bende tarif çok ama ben pişirmeyi beceremiyorum
tahta gibi oluyor forumu takipteyim
saygı ve sevgilerimle
Bende formu takipteyim, Esra.......
Esracığım, bendeki tarif ta fi tarihinden.Uzun zamandır da pişirmedim..
200 gr margarin,
1 fincan pudra şekeri
8 fincan un
Hepsi yoğrulur.İstenirse vanilya da katılabilir.Şekil verilip pişirilir.Piştikten sonra pudra şekerine bulanır..
Ben şekil verirken bir parçayı uzun olacak şekilde yuvarlar, sonra verev keserdim..
Hadi kolay gelsin..
Fırında çok tutmayacaksın ama, beyazken çıkaracaksın,hemen pişer zaten..
bende izlemekteyim..
esracım
süper bir forum
Koska bi un kurabiyesi yapıyo bayılırsın Esra,bide benim görümcem yapar o da Urfada
merhaba, benim sürekli yaptığım ve çok güzel olduğuna dair övgüler aldığım bi tarifim var ama un miktarını göz kararı koyuyorum.
250 gr.(1 paket) margarin yada tereyağı (oda sıcaklığında yumuşak olacak)
1 çay bardağı dolusu pudra şekeri
aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı )
yumuşak margarine pudra şekerini ekleyip biraz karıştırıp sonra göz kararı un ekliyorum. ama un miktarı az olursa yayılır. epey eklemek yoğururken zorlanmak gerekiyor. unu ekledikçe hamuru toparlamak zor olmalı.birde fırında fazla tutmamanız gerekiyor. üzeri hafif çatlamaya başlayınca fırından alabilirsiniz. sonra üzerine pudra şekeri septiyorum. umarım anlatabilmişimdir ve yaptığınızda memnun kalırsınız. Afiyet Olsun
Sabah neşem benim.canom yazdı:
Koska bi un kurabiyesi yapıyo bayılırsın Esra,bide benim görümcem yapar o da Urfada
Üzeri çatlasın istemiyorum.perikızı yazdı:
merhaba, benim sürekli yaptığım ve çok güzel olduğuna dair övgüler aldığım bi tarifim var ama un miktarını göz kararı koyuyorum.
250 gr.(1 paket) margarin yada tereyağı (oda sıcaklığında yumuşak olacak)
1 çay bardağı dolusu pudra şekeri
aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı )
yumuşak margarine pudra şekerini ekleyip biraz karıştırıp sonra göz kararı un ekliyorum. ama un miktarı az olursa yayılır. epey eklemek yoğururken zorlanmak gerekiyor. unu ekledikçe hamuru toparlamak zor olmalı.birde fırında fazla tutmamanız gerekiyor. üzeri hafif çatlamaya başlayınca fırından alabilirsiniz. sonra üzerine pudra şekeri septiyorum. umarım anlatabilmişimdir ve yaptığınızda memnun kalırsınız. Afiyet Olsun
Üzerinin çatlamaması için ne yapılabilir acaba?
Ben kurabiyenin içine un karışımı ile yarı yarıya nişasta katarım. Sert olmaz, yumuşacık dağılır ağızda. Çok çabuk piştiğinden 10 dk yeterli oluyor, üstü beyazken alıyorum. Ama çatlama oluyor.