46. Sayfa - Toplam 106 Sayfa var BirinciBirinci ... 3644454647485696 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1059 sonuçtan 451 ile 460 arasındakiler gösteriliyor.

Re: SİNEMA FORUMU: Vizyondakiler, klasikler, tavsiyeler, yorumlar....

bugün seyrettim ve kanım dondu..

gerçek yaşanmış bir hikaye..

hala kendime gelemedim...

bir annenin savaşı..

Re: Baader-Meinhof-Komplex

S!BEL yazdı:
    Baader-Meinhof-Komplex

Gercekten cok etkileyici bir film.

Bazi filmler vardir. Cekim tarzi etkiler. Bazilarinin icerigi.

Bunun icerigi muhtesem. 1960larda cok naif niyetlerle (Amerika'yi Vietnam'dan cikarmak) bir protesto orgutu olarak kurulan RAF'in
    - once oyuncak tabancalarla cocukca eylemlere başlamasini
    - sonra gercek tabancalarla otobanda ateş etmelerini
    - daha sonra devrim icin gereken parayi toplamak icin banka soygunu yapmalarini
    - ve daha daha sonra icinden cikilamaz karmaşıklıkta, halkin sempatisini kaybeden bir teror orgutune donusmesini anlatiyor.

1972 kanli Olimpiyatlarinin ve Lufthansa ucak kacirmasinin nedenlerini anlatiyor.

Artik orgut neden kuruldugunu bile unutmus, kanli eylem yapmayi amaç goren, kurucularinin bile taniyamadigi bir yapiya burunmustur.

Hem Turkiye'nin yakin tarihine hem simdi yazilan tarihine cok yakin olaylar. Ozellikle universite cagindaki ogrencilerin seyretmesi gerek diye dusunuyorum.

Bir de filmde devrim icin cocuklarini bir daha gormemek uzere terkeden anneler vardi ki dunyayi kurtarmak mi cocugum mu sorusuna nasil dunyayi kurtarmak denir bilemiyorum

Son olarak da filmin ilk bir saatinde herkes ama herkes icerde, dısarda, bebekler kucaklarinda paso sigara iciyorlardi. Cok rahatsiz oldum.

3. Re: Baader-Meinhof-Komplex

Ben Thomas(Will Smith), geçmişindeki bazı hatalardan dolayı suçluluk duyan, intiharı düşünecek kadar depresif bir insandır. Kafasında devamlı intihar düşüncesinin dolaştığı Ben, hayatına giren tamamen yabancı 7 kişi vesilesiyle kefaretini ödeme şansını yakalayacak; bu sırada kalp hastalığı olan Emily'de (Rosario Dawson) aşkı bulacaktır.

Will Smith in filmleri severim,(aradaki hancock ve I am Legend filmleri elimin altında dursada izleyemedim)önceliği buna verdim...

ben beğendim,arada duygulandım,hoşuma gitti yani izleyin derim

Berna01 yazdı:
    S!BEL yazdı:
    Baader-Meinhof-Komplex

Gercekten cok etkileyici bir film.

Bazi filmler vardir. Cekim tarzi etkiler. Bazilarinin icerigi.

Bunun icerigi muhtesem. 1960larda cok naif niyetlerle (Amerika'yi Vietnam'dan cikarmak) bir protesto orgutu olarak kurulan RAF'in
    - once oyuncak tabancalarla cocukca eylemlere başlamasini
    - sonra gercek tabancalarla otobanda ateş etmelerini
    - daha sonra devrim icin gereken parayi toplamak icin banka soygunu yapmalarini
    - ve daha daha sonra icinden cikilamaz karmaşıklıkta, halkin sempatisini kaybeden bir teror orgutune donusmesini anlatiyor.

1972 kanli Olimpiyatlarinin ve Lufthansa ucak kacirmasinin nedenlerini anlatiyor.

Artik orgut neden kuruldugunu bile unutmus, kanli eylem yapmayi amaç goren, kurucularinin bile taniyamadigi bir yapiya burunmustur.

Hem Turkiye'nin yakin tarihine hem simdi yazilan tarihine cok yakin olaylar. Ozellikle universite cagindaki ogrencilerin seyretmesi gerek diye dusunuyorum.

Bir de filmde devrim icin cocuklarini bir daha gormemek uzere terkeden anneler vardi ki dunyayi kurtarmak mi cocugum mu sorusuna nasil dunyayi kurtarmak denir bilemiyorum

Son olarak da filmin ilk bir saatinde herkes ama herkes icerde, dısarda, bebekler kucaklarinda paso sigara iciyorlardi. Cok rahatsiz oldum.

ne güzel sonunda izleyen birisi cikti tesekkürler yorumun icin.

bence tam olarak kurulma amacindan sapmamis gibi geldi. 68 kusaginin protestolarina gülüp gecilince, devletler kitleleri ciddiye almayinca ellerine silahi aldilar. tabi biliyoruz ki silah isin icine girince yaptirim gücü-eylemler ses getiriyor. 72 sonrasindaki olaylar sadece RAF ve Almanya ile sinirli kalmiyor haliyle. Ama onlarin yakalandiktan sonraki mahkeme sürecleride cok enteresandi. o nasil dikbasliliktir, hakimlere yapilan atiflardir agzim acik izledim
    ve su nu farkettim ki o kusak dislerini cok iyi göstermis, bizim kusak tamamen devlete teslim. ne korkak bir nesil olmususuz.
    Meinhof'un RAf lideri olmasida cok entresandi benim icin, cocuklari icin buldugu cözüm acimasizcaydi ama. kocasi farkli fikirde oldugu icin cocuklarini babalarina biraktirmadi $ok oldum.

Sigara evet o dönem her zaman her yerde icilen, devrim silahlarindan biriymis. herkesin agzinda

simdilik bu kadar ))

Mahsun Kırmızıgül'ün 'Güneşi Gördüm'

Güneş ve Ölüm filmin temel sözcükleri zaten.. Berfin.. Yani kardelen çiçeği.. Güneşi görmek için çırpınan, ama görür görmez de ölen çiçek, filmin simgesi olunca, bu başlangıç çok anlamlı..
    Devamında gene muhteşem çekimler var.. Bir kamera kullanışı var ki, Mahsun'un doyamıyorsunuz.. Bu nasıl güzelliktir.. Dağlarda.. Trende.. İlk yarı nasıl şurup gibi bir anlatım, nasıl şiirsel, tablo gibi görüntülerle avcunun içine alıyor seyirciyi, müthiş..
    Öyle unutulmaz sahneler var ki..
    Oğullardan biri dağda..Öteki askerde.. Bir gece yarısı baba evinde karşı karşıya geliyorlar..
    Asker olanın "Çatışmada karşı karşıya gelirsek ne olacak ağbi" diye sorduğu sahnede bir kamera var.. Bir de ağabeyin "Ben ölürsem terörist, sen ölürsen şehit" deyişi.. Unutulmaz..
    Sonra.. Sonra film birden düşüyor..
    Dağ köyünün boşaltılmasıyla aile bölünüyor. Bir kardeş Norveç'e, oraya kaçıp yerleşen karısının kardeşinin yanına gidiyor, öteki İstanbul'a..
    Ve de ordan itibaren, o film gidiyor, bir başka film geliyor..
    Ailede bir de eşcinsel delikanlı var.. Kadri.. Film, birden Kadri'nin öyküsüne dönüşüyor sanki.. Anlatılan geri kalan her şey ikinci, hatta üçüncü plana düşüyor.. Filmi iyice trajik yapmak için araya sokuşturulmuş gereksiz gelişmeler.. Seyirci iyice ağlasın diye zorlanmış sahneler.. Kameranın önüne geçenin "Seyirci filmi anlamaz, bir de ben açık seçik söyleyeyim" dercesine attığı nutuklarla, hem tempo düşüyor, hem filmi izlemek giderek zorlaşıyor..
    Mahsun "Güneş ve ölüm"ü kafalara "Dan.. Dan.." vurmaya başlıyor..
    Dağlarda güneş var.. İstanbul'da güneş var.. Türkiye'de güneş var.. Ama güneşin olduğu yerde ölüm var.. Acı var.. Töre var.. Savaş var..
    Norveç yılın 355 günü güneşe hasret.. Ama güneşsiz insanlar sağlıklı, mutlu ve barış içinde yaşıyorlar..
    Güneş ölüm getiriyor. Berfin gibi..
    Bu mudur şimdi?..

Hincal Uluc

S!BEL yazdı:
    [. Ama onlarin yakalandiktan sonraki mahkeme sürecleride cok enteresandi. o nasil dikbasliliktir, hakimlere yapilan atiflardir agzim acik izledim
    ve su nu farkettim ki o kusak dislerini cok iyi göstermis, bizim kusak tamamen devlete teslim. ne korkak bir nesil olmususuz.

simdilik bu kadar ))
    ben de tavsiyen icin cok tesekkur ederim.
    Ben de o sahnelerde hayret icinde kaldim. Ama en icime dokunan kismi başlarda herkesin yazili eleştiri agirlikli olarak gazete yoluyla devrim yapmaya calismasiydi. Sonra nereden nereye gelindi

bu aksam da mine'nin tavsiyesinin de etkisiyle Gidisler'i gorecegim. Donunce yazarim insallah

Re: Mahsun Kırmızıgül'ün 'Güneşi Gördüm'

pitlipitonpakize yazdı:
    Güneş ve Ölüm filmin temel sözcükleri zaten............ Berfin.. ..
    Bu mudur şimdi?..

Hincal Uluc
    Hincal Uluc'u biz sabah.com.tr'den de okuruz. Zaten begenmedigi bir sey ciksa ya parasini odemek zorunda kalmistir ya boyunu aşmıştır

Siz ne diyonuz film icin onu alsak daha iyi bence.

Re: Mahsun Kırmızıgül'ün 'Güneşi Gördüm'

Berna01 yazdı:
    pitlipitonpakize yazdı:
    Güneş ve Ölüm filmin temel sözcükleri zaten............ Berfin.. ..
    Bu mudur şimdi?..

Hincal Uluc
    Hincal Uluc'u biz sabah.com.tr'den de okuruz. Zaten begenmedigi bir sey ciksa ya parasini odemek zorunda kalmistir ya boyunu aşmıştır

Siz ne diyonuz film icin onu alsak daha iyi bence.

az dialogla cok sey anlatmis, filmdeki ayni repliklerin ayri kisiler tarafindan kullanilmasi etkileyiciydi.
    Istanbula geldikten sonra konunun agirligini travesti kardese verilmesini begenmedim.Birde norvecteki dialoglar -devlet karsilastirilmasi-iyi oturmamisti.

Başkalarının Hayatı / The Lives of Others

1970'li ve 1980'li yılların Almanya'sını anlatan bir film.

kendimi zamanda yolculuk yapmış gibi hissettim filmi izlerken. o tarihlerde türkiye'de yaşamış olanları bilmem ama benim gibi doğu bloğu ülkesinde yaşamış biri olarak kendimi filmin bir parçası gibi hissettirdi bana.

ayrıntı

bu arada başrol oyuncularından Sebastian Koch'u daha önce izlediyseniz Balck Book filminden anımsayacaksınız.

Re: Başkalarının Hayatı / The Lives of Others

Bir arkadaşımla 10.30 seansında izledik. Uzun zamandır böyle keyif almamıştım gerçekten . Çok beğendim ,etkilendim .

Berna'ya da daha çok hak verdim. O piyanonun üstüne çıkıp o poz verilmez .Başına gelenlerden sonra sonsuz saygı durup önünde eğilmeli piyanonun

Tarık Akan'a zaten hastayım ezelden. Filme çok yakışmış.

Bana göre filmin baş kahramanı Popuç Nine (Şerif Sezer) .. Harika bir performans ustalardan..

Filmde tek kulağımı tırmalayan ve yakıştırmadığım ,küçücük çocukların ağzındaki ağır küfürler.Yakışmamış..

Konuya hiç girmeyeceğim lütfen izleyin ,inşallah beğenirsiniz