11. Sayfa - Toplam 12 Sayfa var BirinciBirinci ... 9101112 SonuncuSonuncu
Toplam 113 sonuçtan 101 ile 110 arasındakiler gösteriliyor.

Re: yabancı ebeveynlerin çocuk yetiştirme yöntemleri

Ciktik valla dogrusun!
    Ama kilitleme olayinda katilmiyorum sana obur turlu odasinda durmazki emre,sen leosa burda otur deyince oturuyorsa ne guzel ama kalksa gelse,sen bana ceza veremzsin dese ve aynen yasakladigin seyi yapmaya devam etse tutumun ne olurdu Denizcim onu soyle?
    Eminim kitlemezdin odaya seni biliyorum,boyle uygulamalardan cok cekiniyorsun sen ama ben yapiyorum baska turlu uygulayabildigim bir ceza yok cunku.
    Hani bilgisayar veya tv cezasi olabilirdi ama konuyla ilgili degildi,yuzume kapisini carpiyordu ben konusmaya calisirken bende ok cok mu istiyosun burda kalmayi kal da kendine gel dedim
    kapisiyla onu basbasa biraktim
    Neyse en dogrusu budur demiyorum ama ustume ustume gelip benim de zivanadan cikip ciyak ciyak bagirmamdan nispeten daha iyi bir coumdu o an icin.
    Anahtar mevzuna gelince ben boyle bisey yapabilecegini dusunmedim ki oh dedim anahtari dusurdu,ok baska ne olabilir...
    geri kalani onun yaratici fikirleri sayesinde gelisti ama itiraf ediyorum karsimda gorunce dayanamayip optum,kizamadim :roll:
    Deniz.. yazdı:
    camomile yazdı:
    Nuray gcen gun emreye timeout verdim,yuzume bi kac kez kapi carpip bir turlu duzgun davranmadigi icin,madem o kadar meraklisin odana ok adanda kal dedim ve kapisini da kilitledim yoksa cikar,oyle cezaliyimodamda durim durumumuz hic olmadi.
    10 dk buradasin dedim.
    2 dk gecti gecmedi,tikirt bi ses anahtari dusurdu icerden biseyle ittirip.
    5 dk gecti arada hala bagiriyor falan gittim sakinlestiysen kapiyi acicam emre dedim,hayir diye bagirdi.
    gittim salona oturdum.
    baktim emre cikmis
    sen icerden cubuk ve aski yardimiyla kapi altindan anahtari cek,kapiyi ac cik
    ee dedim fus time out olayinizin da suyu cikti buyrunuz bakalim,daha yaratici olunuz
    Bu ve bunun gibi 100 tane hikayem var sende biliyosun,ne cok bagiran bir anneyimdir,ne cocuk doverim,ne cok ceza veririm ne de pimpirikimdir ama Emre kendince bir kisligi ve kurallari olan bir cocuk.
    Cocuk muamelesinden hic hoslanmiyor bir kez,ben ona sen cocuksun ben de anneyim bu kurallara uyman gerek cunku ..... diye aciklama yaptigimda,ben bir cocuk olabilirim ama benim de beynim var ben de dusunebilirim ve senin dedigin herseyi yapmak zorunda da degilim diye cevap veriyor.
    Ben bir ot muyum diye bagiriyor kipkirmizi suratiyla cok direttigimde,yani bu sadece annenin tutumuyla ilgili degil cocugun da karakteri var isin icinde.
    Ne azgin laf soz dinlemez annenin burnundan getiren avrupali cocuklari gordum ben ama kabul bizdeki kadar bol degil,yaradlis akdeniz kani ne dersen de artik sen buna.
    Güzelim siz iyice zivanadan cikmisiniz..
    Cok ciddiyim gülüyorum ama bence cocuk odaya kitlenmez. Asla bir daha yapma.. Leo'ya verdigim en büyük ceza merdine oturma cezasiydi. Hala da onu cok büyük bir cezaymis gibi bilir.

Diyelim ki bir hata ettin kitledin. Eger cocuk kendi cikabiliyorsa ve buna olanak taniyorsan senin otoriteni zaten kirmis gecirmistir. Bence anahtari almaliydin yerden. Sonra da kendin acmaliydin. Yapan da sensin yapilani bozan da sen olmaliydin. Simdi eger senin yaptigin bir seyi bozabiliyorsa teenager oldugunda bence senin gücün sifirin altina inecektir.

Cocuklar "ben cocuk degilim, beynim var" diyebilir. Leo da bana bir kere "ben cocuk degilim, anaokulu ögrencisiyim artik" demisti.

Ben o durumda diyorum ki

" Tabiki bazi kararlari verebilmek icin büyüdün. Örnegin kendi kiyafetini dolaptan secip giyebilirsin. O kadar cok sey biliyorsun ki artik bir cok seyi söylememe gerek bile kalmiyor. Sen bebekken düsünsene bir cok seyi benim söylemem ya da yapmam gerekiyordu. Tuvalete bile gidemiyordun. Ama simdi ne güzel bir cok seyi artik oglusum kendisi basariyor. Ve ben bundan cok gurur duyuyorum .."

böyle balladiktan sonra diyorum ki :

"AMA
    henüz herseyi yapacak kadar cok büyük degilsin. Zaten annecigin de seni cok sevdigi icin en iyisini ögrenesin diye söylüyor. O nedenle simdi bunlari yapmalisin."

Yaparmisin? yada Yaparsan iyi olur degil YAPMALISIN. o zaman zorunlu yapacak.

Ay ben cok diktatör annemiyim neyim..

Blog Girişleri
    13

tubisa yazdı:
    Ben de ayni seviyeye inip ,goz temasina gectigimde tutamiyorum gulmek istiyorum cok ,gulmemek ioin bazen dilimi isiriyorum Bazen yaptigi sey komik fakat yapilmamasi gereken bisey oldugunda odadan cikip, gulup, geri donup, goz seviyesi konumuna geciyorum
    çok komik laflar ediyorlar ama
    bazen konusmadan mimikleri yetiyor gülmemize..
    sinirimiz ucup gidiyor aslında ama yapılması gereken birşeyse ciddiyete dönmek gerekiyor

valla bu cocuklarla ilgili forumlar en sevdigim konular,ne guzel bir suru sey ogreniyoruz birbirimizden...
    Mesela bu yanidna gezinmeyi yapayim dicem ama ben zaten direk onun banyosuna gidiyorum da o gelmiyor arkamdan,bi dk bi dk hep ayni hikaye.
    kulagindan tutup goturim barii
    Bakayim konusa konusa oyaliyim bari Nuraycim.
    Denizden de biraz daha pohpoh yapma fikrini alayim ve taarruza geceyim.
    Bende emre buyudum dediginde ayni seyi diyorum "evet buyudun ama hersey icin degil" diyorum ve methiyeler duzmuyorum dogrusu uzun uzun,bu ise yarayabilir.
    NRY yazdı:
    camomile yazdı:
    fakat gunluk rutinler konusunda gevsek biraz :roll:
    yani ben durtuklemesem koltukta okul kiyafetleriyle yatar da sabahta ayni kilikla okula gider mesela o kadar
    Ornek olmak ise yarar derler ama mehmette bende cok titizizdir bu konuda,idsardan gelince ust bas degisilir,eller yuz yikanir,dus alinir vs ama emrede bu isler hala angaryadir.
    barış da ellerini yıkamak ve üstünü değişmek konusunda sıkıntı yaratıyordu eskiden.

çok fazla söylerdim..
    ellerini yıkaması lazım, benim ilk yaptıgım seydir eve girince.
    yıkamayınca sinirleniyorum, çünkü bir söyle iki söyle hala o ellerle evde dolastigini gorunce sakin kalamıyor insan..

nasıl çözdük?
    gelir gelmez ben ona elini yıka demedim ama birlikte banyoya gittik.. o gününü anlatırken ellerini yıkadı.
    sonra odasına geldik konusmaya devam ederken üstünü cıkarıp astı falan..
    cocuga bir şeyi söyleyip başında olmak gerekiyormus, yani şunu yap dedikten sonra takip etmek gerek..
    yoksa defalarca söyletiyorlar..

bir de fusuncum,
    yapmalarını istedigimiz şeyler konusunda çok söylendiğimiz zaman çocuklar sağırlaşırlarmış. duymazlarmış bizi..
    bir de ilerideki ilişkimizde bize olan mesafelerini de şu andaki ilişkimiz belirlermiş..

ama bazen öyle oluyor ki söylenmeden duramıyorsun..
    sabretmek şart işte..

4. Re: yabancı ebeveynlerin çocuk yetiştirme yöntemleri

Ben galiba pek ceza vermiyorum.
    Dedim ya merdiven cezamiz vardi ama o en az 2-3 sene evvel yemek problemine karsiydi.

Simdi bazen televizyon izmenmeyecek diyorum.

Yada arkadasiyla cok gürültü yapmislarsa. Cocuklar bir daha bize gelemez eger gürültü devam ederse diyorum.

Leo'yu ben muma mu cevirmisim nedir? Valla hemen yapiyor.

Kresten gelmeyecegim deyince yürüyüp gidiyorum zaten. Mecbur arkamdan geliyor.

Ha diyelim merdivene oturdu. Onu artik yapmiyoruz ama 3 yasida yaptigimda 1 basamak bir basamak yüzüme siritarak bakarak inmeye calisiyordu. Ben de kaldirip hep 4. basamaga oturtuyordum. Yerinden kipirtamamasini istersen yaninda oturabilirsin sanirim.

Ay komik bir sey geldi. Leo cok alingandir. Sesimi azicik yükseltsem küser gider yatagina yatar. Ben geleyim diye bekliyor eminim. Aglamiyor ama öyle yatiyor kafasini yataga gömüp. Ben gider, ne oldu bir seye mi kizdin demek zorunda kalirim. Dudaklarini büküp, "evet bana demin söyle söyle diye bagirdin, yüksek sesle söylemek zorunda degilsin" der. Ben de özür dilerim. Cogu zaman ses tonumu yükseltmeden anlatmaya calisiyorum ama kaciyor bazen iste..

Emreyi anlamak zor,mooduna bagli bazen cok alingan olur surat ve dudaklar kipkirmizi aglar hemen,bazen de yuzsuzlugu alir ele
    Hakikaten Leosa afferim,bence uyumlu bir cocuk Deniz.
    Deniz.. yazdı:
    Ben galiba pek ceza vermiyorum.
    Dedim ya merdiven cezamiz vardi ama o en az 2-3 sene evvel yemek problemine karsiydi.

Simdi bazen televizyon izmenmeyecek diyorum.

Yada arkadasiyla cok gürültü yapmislarsa. Cocuklar bir daha bize gelemez eger gürültü devam ederse diyorum.

Leo'yu ben muma mu cevirmisim nedir? Valla hemen yapiyor.

Kresten gelmeyecegim deyince yürüyüp gidiyorum zaten. Mecbur arkamdan geliyor.

Ha diyelim merdivene oturdu. Onu artik yapmiyoruz ama 3 yasida yaptigimda 1 basamak bir basamak yüzüme siritarak bakarak inmeye calisiyordu. Ben de kaldirip hep 4. basamaga oturtuyordum. Yerinden kipirtamamasini istersen yaninda oturabilirsin sanirim.

Ay komik bir sey geldi. Leo cok alingandir. Sesimi azicik yükseltsem küser gider yatagina yatar. Ben gider, ne oldu bir seye mi kizdin demek zorunda kalirim. Dudaklarini büküp, "evet bana demin bagirdin, yüksek sesle söylemek zorunda degilsin" der. Ben de özür dilerim. Cogu zaman ses tonumu yükseltmeden anlatmaya calisirim ama kaciyor bazen iste..

Oyle tabi ciddiyet onemli,yuzdeki ifade , bagirmadan ama net ,kisa cumlelerle aciklama yapabilmek sart.Ustelik ben ne buyuk cezalandirmalardan ne de buyuk odullendirmelerden yanayim.Buralarda pek bir geleneksel olan merdivene yada bir koseye oturtma cezasini uygulayabilir miyim bilmiyorum zira kizim henuz anlayabilecek yasta degil.Simdilik aciklamalarla ,goz seviyesi ile isi goturuyoruz.Bir de farkettim ki ben ne kadar sakin olursam, oda o kadar sakin oluyor.Ben bunu anlayana kadar bir takim surtusmelerimiz oldu tabi.2 yasindaki cocukla inatlasilir mi hic

Blog Girişleri
    13

camomile yazdı:
    Denizden de biraz daha pohpoh yapma fikrini alayim ve taarruza geceyim.
    güzel şeyler söylemek müthiş iyi geliyor ilişkiye
    aslında tüm ilişkiler için böyle değil midir fusuncum?

bir de onun yaptığı güzel şeyleri ben ipege ve babasına da anlatıyorum onun yanında.

barısın odasında yazı tahtası var.
    bazen oraya yazıyorum, aferin, teşekkür, aşk sözleri
    yaptığı iyi birşey için duyduğu güzel şeyler, yapmadığında aldığı cezalardan daha çok işe yarıyor inan.

8. Re: Füsun'a

Füsuncum çocuğun özel yetenekli çocuk olabilir veya üstün zekalı olabilir tabi bu iyi haberim
    Kötü haberse bu çocuklarda klasik gaz vermeler,baskılar hele ki cezalar hiç işe yaramaz yepyeni çözümler gerekir,bazen de akışına bırakırsın...

Blog Girişleri
    13

tubisa yazdı:
    Oyle tabi ciddiyet onemli,yuzdeki ifade , bagirmadan ama net ,kisa cumlelerle aciklama yapabilmek sart.Ustelik ben ne buyuk cezalandirmalardan ne de buyuk odullendirmelerden yanayim.Buralarda pek bir geleneksel olan merdivene yada bir koseye oturtma cezasini uygulayabilir miyim bilmiyorum zira kizim henuz anlayabilecek yasta degil.Simdilik aciklamalarla ,goz seviyesi ile isi goturuyoruz.Bir de farkettim ki ben ne kadar sakin olursam, oda o kadar sakin oluyor.Ben bunu anlayana kadar bir takim surtusmelerimiz oldu tabi.2 yasindaki cocukla inatlasilir mi hic
    2 yaş inadı yaşayan annelere sabır diliyorum

Re: Füsun'a

Bilemiyorum ki...
    Bazen dunya tatlisi cok uyumlu vs ama genelde bunu da act yapar gibi(dogru sozu bulamadim) yapiyor yani iyi cocugu oynuyor gibi deyim.
    Ha kotu mu zaten degil,duyarli,sevgi dolu,yardimci bir cocuk,kimseyle itissin kakissin,kiskansin vs boyle huylari yok ama mesela anne babadan bisey duymaya,birsey ogrenmeye tahammulu yok o zaten biliyor...
    Bizim soyledigimiz her turlu uyari onu cok rahatsiz ediyor.
    esragülsün yazdı:

Füsuncum çocuğun özel yetenekli çocuk olabilir veya üstün zekalı olabilir tabi bu iyi haberim
    Kötü haberse bu çocuklarda klasik gaz vermeler,baskılar hele ki cezalar hiç işe yaramaz yepyeni çözümler gerekir,bazen de akışına bırakırsın...