Ciktik valla dogrusun!
Ama kilitleme olayinda katilmiyorum sana obur turlu odasinda durmazki emre,sen leosa burda otur deyince oturuyorsa ne guzel ama kalksa gelse,sen bana ceza veremzsin dese ve aynen yasakladigin seyi yapmaya devam etse tutumun ne olurdu Denizcim onu soyle?
Eminim kitlemezdin odaya seni biliyorum,boyle uygulamalardan cok cekiniyorsun sen ama ben yapiyorum baska turlu uygulayabildigim bir ceza yok cunku.
Hani bilgisayar veya tv cezasi olabilirdi ama konuyla ilgili degildi,yuzume kapisini carpiyordu ben konusmaya calisirken bende ok cok mu istiyosun burda kalmayi kal da kendine gel dedim
kapisiyla onu basbasa biraktim
Neyse en dogrusu budur demiyorum ama ustume ustume gelip benim de zivanadan cikip ciyak ciyak bagirmamdan nispeten daha iyi bir coumdu o an icin.
Anahtar mevzuna gelince ben boyle bisey yapabilecegini dusunmedim ki oh dedim anahtari dusurdu,ok baska ne olabilir...
geri kalani onun yaratici fikirleri sayesinde gelisti ama itiraf ediyorum karsimda gorunce dayanamayip optum,kizamadim :roll:
Deniz.. yazdı:
Güzelim siz iyice zivanadan cikmisiniz..camomile yazdı:
Nuray gcen gun emreye timeout verdim,yuzume bi kac kez kapi carpip bir turlu duzgun davranmadigi icin,madem o kadar meraklisin odana ok adanda kal dedim ve kapisini da kilitledim yoksa cikar,oyle cezaliyimodamda durim durumumuz hic olmadi.
10 dk buradasin dedim.
2 dk gecti gecmedi,tikirt bi ses anahtari dusurdu icerden biseyle ittirip.
5 dk gecti arada hala bagiriyor falan gittim sakinlestiysen kapiyi acicam emre dedim,hayir diye bagirdi.
gittim salona oturdum.
baktim emre cikmis
sen icerden cubuk ve aski yardimiyla kapi altindan anahtari cek,kapiyi ac cik
ee dedim fus time out olayinizin da suyu cikti buyrunuz bakalim,daha yaratici olunuz
Bu ve bunun gibi 100 tane hikayem var sende biliyosun,ne cok bagiran bir anneyimdir,ne cocuk doverim,ne cok ceza veririm ne de pimpirikimdir ama Emre kendince bir kisligi ve kurallari olan bir cocuk.
Cocuk muamelesinden hic hoslanmiyor bir kez,ben ona sen cocuksun ben de anneyim bu kurallara uyman gerek cunku ..... diye aciklama yaptigimda,ben bir cocuk olabilirim ama benim de beynim var ben de dusunebilirim ve senin dedigin herseyi yapmak zorunda da degilim diye cevap veriyor.
Ben bir ot muyum diye bagiriyor kipkirmizi suratiyla cok direttigimde,yani bu sadece annenin tutumuyla ilgili degil cocugun da karakteri var isin icinde.
Ne azgin laf soz dinlemez annenin burnundan getiren avrupali cocuklari gordum ben ama kabul bizdeki kadar bol degil,yaradlis akdeniz kani ne dersen de artik sen buna.
Cok ciddiyim gülüyorum ama bence cocuk odaya kitlenmez. Asla bir daha yapma.. Leo'ya verdigim en büyük ceza merdine oturma cezasiydi. Hala da onu cok büyük bir cezaymis gibi bilir.
Diyelim ki bir hata ettin kitledin. Eger cocuk kendi cikabiliyorsa ve buna olanak taniyorsan senin otoriteni zaten kirmis gecirmistir. Bence anahtari almaliydin yerden. Sonra da kendin acmaliydin. Yapan da sensin yapilani bozan da sen olmaliydin. Simdi eger senin yaptigin bir seyi bozabiliyorsa teenager oldugunda bence senin gücün sifirin altina inecektir.
Cocuklar "ben cocuk degilim, beynim var" diyebilir. Leo da bana bir kere "ben cocuk degilim, anaokulu ögrencisiyim artik" demisti.
Ben o durumda diyorum ki
" Tabiki bazi kararlari verebilmek icin büyüdün. Örnegin kendi kiyafetini dolaptan secip giyebilirsin. O kadar cok sey biliyorsun ki artik bir cok seyi söylememe gerek bile kalmiyor. Sen bebekken düsünsene bir cok seyi benim söylemem ya da yapmam gerekiyordu. Tuvalete bile gidemiyordun. Ama simdi ne güzel bir cok seyi artik oglusum kendisi basariyor. Ve ben bundan cok gurur duyuyorum .."
böyle balladiktan sonra diyorum ki :
"AMA
henüz herseyi yapacak kadar cok büyük degilsin. Zaten annecigin de seni cok sevdigi icin en iyisini ögrenesin diye söylüyor. O nedenle simdi bunlari yapmalisin."
Yaparmisin? yada Yaparsan iyi olur degil YAPMALISIN. o zaman zorunlu yapacak.
Ay ben cok diktatör annemiyim neyim..