1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1
    Üyelik Tarihi
    12 Nisan 2004
    Bulunduğu Yer
    İstanbul
    Mesaj
    10.958

    Birbirinden lezzetli 11 börek tarifi ...Resimleri ile birlikte ..


    PATATESLİ BÖREK

    Malzemeler:
    3 adet yufka,
    6 adet patates,
    250 gr. kaşar peyniri,
    1 çay bardağı süt,
    Tuz, kırmızı pul biber,
    2 adet yumurta,
    2 su bardağı kızartmak için sıvıyağ.



    Yapılışı:
    Patatesi haşlayıp püre haline getirin. Süt, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve kırmızıpul biber ekleyip karıştırın. Yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Sarıları püreye katın. Yumurta beyazlarını çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Düz kısmına püre koyun. Yuvarlak kenarlarına yumurta beyazı sürün. Rulo hilane getirin. 5 cm. eninde kesin. Kızdırılmış yağda kızartın.

    YALANCI SU BÖREĞİ

    Malzemeler:
    3 adet yufka,
    3 adet yumurta,
    200 gr margarin,
    1 demet maydanoz,
    250 gr beyaz peynir,



    Yapılışı:
    Yağı eritin. Yumurtalarla iyice çırpın. Yufkayı serin, üzerine iyice harç sürün. 4 eşit parçaya bölün. Maydanozu ince kıyıp, peyniri ezerek karıştırın. Bu iç malzemesinden 1 yemek kaşığı kadar uç kısma koyup rulo yapın. Tepsiye dizin. Bütün yufkaları bitirdikten sonra yufkaların üzerini örtünceye kadar soğuk su koyun. 20 dakika bekletin. Kuru bezin üzerine çıkarın. Yumurta sarısı sürüp fırında kızartın.

    TAVUKLU ZARF BÖREĞİ

    Malzemeler:
    3 adet yufka,
    3 adet yumurta,
    1 çay bardağı sıvı yağ,
    1 çay bar. tavuk suyu.

    İç Malzemeleri:
    1 adet tavuk göğsü,
    100 gr. ceviz içi,
    Tuz, karabiber,
    1 çay kaş. çörek otu.



    Yapılışı:
    Bir kapta 3 yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha yayın. Yumurtalı karışımla ıslatın. İkinci yufkayı serin. Yumurtalı karışımla ıslatın. Üçüncü yufkayı da serin ve üzerine yine yumurtalı karışım sürün. Yufkanın kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin. İç için tavuğu haşlayın. Etleri küçük parçalara bölün. Kıyılmış ceviz, tuz ve karabiberle harmanlayın. Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın. Karşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin. Tepsiye yerleştirerek keskin bir bıçakla kat yerlerinden üçgen parçalara bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Isıtılmış 170°C fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.

    ÇİN BÖREĞİ

    Malzemeler:
    1 paket mısır cipsi
    4 adet taze soğan
    1 Adet kabak
    1 adet havuç
    100 gr taze fasulye
    200 gr kırmızı lahana
    2 Yufka
    3 yemek kaş. soya sosu
    2 yemek kaş. soya yağı
    1 adet yumurta





    Yapılışı:
    Kırmızı lahanayı, kibrit çöpü şeklinde doğranmış kabak ve havucu, uzun doğranmış taze soğanı ve küçük doğranmış taze fasulyeyi soya yağında kavurun. Soya sosu ve tuzotla tatlandırın. Yufkaları 4’e bölün. Şişman sigara börekleri sarın. 1 yumurta beyazını suyla çırpın. Sigara böreklerini yumurta beyazına bulayın. Bir kabın içinde mısır cipsini ufalayın. Börekleri cipse bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

    MENEMEN BÖREĞİ

    Malzemeler:
    3 adet yufka,
    6 adet domates,
    8 adet sivri biber,
    3 adet yumurta,
    1 çay bardağı sıvıyağ,
    3 yemek kaşığı tereyağı,
    1 su bardağı galeta tozu,
    1 çay kaşığı kekik,
    1 çay bardağı su,
    Tuz.




    Yapılışı:
    Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri ince kıyın. Tereyağını tavada kızdırın. Biberleri kavurun. Domatesi ekleyin. Yumuşayınca yumurtaları kırıp karıştırın. Kekik ve tuz ekleyin. Yufkayı tezgaha yayın. Sıvıyağı ve suyu karıştırıp sürün. İkiye katlayıp üzerini de yağlayın. Uzun şeritler kesip, uç kısmına yumurtalı harçtan koyun. Muska şeklinde sarın. Galeta tozuna bulayıp, yağlanmış tepsiye dizip, 180°C ısıtılmış fırında pişirin.

    TAVUKLU GÜL BÖREĞİ

    Malzemeler:
    4 adet yufka,
    1 adet tavuk göğsü,
    1 tatlı kaşığı tuz.

    Üzeri İçin:
    1 yumurta sarısı,
    2 yemek kaşığı usam.

    Sosu İçin:
    1,5 su bardağı tavuk suyu,
    1 su bardağı süt,
    1 adet yumurta,
    5 yemek kaşığı sıvıyağ,
    2 yemek kaşığı un,
    Tuz, karabiber,
    1 çay bardağı su,
    125 gr. margarin.




    Yapılışı:
    Tavuk göğsünü tuz ekleyip üzerini örtünceye kadar su ilavesiyle haşlayın. Ayıklayıp didikleyin. Sıvıyağda unu hafif kavurup süt ve tavuk suyunu ilave edin. Tavukları, karabiberi katın. Yumurtayı ilave edip karıştırın. Yufkaları dörde bölüp, su ve margarin karışımı ile yağlayın. Uç kısmına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bir miktar su ve yumurta sarısı sürüp susam ekin. 200°C’lik fırında kızartın.

    BEŞAMEL SOSLU BÖREK

    Malzemeler:
    3 adet yufka,
    1 adet tavuk göğsü,
    1 adet yumurta.

    Beşamel sos için:
    1 su bardağı tavuk suyu,
    1 su bardağı süt,
    1 adet yumurta,
    2 yemek kaşığı un,
    3 yemek kaşığı tereyağ,
    1 tatlı kaşığı tuzot,
    1 çay kaş.kırmızı pul biber,
    1 kase galeta tozu.





    Yapılışı:
    Tavuğu haşlayıp küçük parçalar halinde didikleyin. Sos için tereyağ ve unu hafif pembe kavurun. Süt ve tavuk suyunu ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ateşten alıp ılınınca yumurtayı kırıp iyice karıştırın. Tavuk etleri, pul biberi ve tuzotu ekleyin. Yufkaları 4 parçaya bölerek üzerine beşamel soslu tavuktan sürün. Galeta tozuna bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

    MANTARLI TEPSİ BÖREĞİ

    Malzemeler:
    5 adet yufka,
    750 gr mantar,
    4 adet kuru soğan,
    ½ su bardağı sıvıyağ,
    1 su bardağı süt,
    2 yemek kaşığı yoğurt,
    3 adet yumurta,
    1 yemek kaşığı tuzot,
    2 yemek kaşığı çörek otu.




    Yapılışı:
    Soğanı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
    Mantarları ince kıyıp soğana ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayırın. Süt, kalan sıvı yağ, yumurtalar ve yoğurdu iyice çırpın. Yağlanmış fırın tepsisini yufkayı bir kat serin. Karışımdan fırçayla sürün. 3 yufkayı tekrarlayın. Üzerine mantarları yayın. Kalan yufkaları karışımı sürerek bitirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ekin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

    TALAŞ BÖREĞİ

    Malzemeler:
    10 adet milföy hamuru,
    ½ kg hindi but kuşbaşı,
    1 çay kaşığı karabiber,
    3-4 yemek kaş.konserve bezelye,
    2 yemek kaşığı tereyağ,
    1 yemek kaşığı kekik,
    3-4 yemek kaşığı un,
    1 yemek kaşığı tuzot,
    1 yumurta,
    3 soğan,
    1 havuç.




    Yapılışı:
    Hindi etlerinin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu çekince tereyağını ekleyin. Piyazlık doğranmış soğanları ilave edin. Havuçları zar şeklinde doğrayıp soğanla birlikte kavurun. Kekik, karabiber ve tuzotu ekleyin. Karıştırıp bezelyeleri ilave edin. 2 adet milföy hamurunu ayırın. Tezgahı unlayıp herbir milföy hamurunu enine ve boyuna merdane ile inceltin. Ortasına 2 yemek kaşığı harç koyup bohça şeklinde kapatın. Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ayırdığınız milföy hamurlarını şeritler halinde keserek böreklerin üzerine dekore edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında kızartın.

    PATATESLİ DİLİM BÖREK

    Malzemeler:
    3 adet yufka
    3 adet iri patates
    1 su bardağı süt
    1 adet yumurta
    3 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı tuzot
    1 çay bardağı kırmızı pul biber
    1 çay bardağı rende kaşar peynir




    Yapılışı:
    Patatesi haşlayıp rendeleyin. Erimiş tereyağı, yumurta ve sütü patatesle iyice karıştırın. Tuzot ve peynirin yarısını patateslere katın. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine patatesli harçtan yayın. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. Rulo şeklinde sıkıca kıvırın. Dolapta yarım saat dinlendirin. Dolaptan çıkarıp 2 parmak eninde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Kırmızı pul biber ekin. 180 °C ısıtılmış fırında pembe renkte pişirin.

    ÇİĞ BÖREK

    Malzemeler:
    Hamuru için
    1 kğ un
    1 yumurta
    2 tatlı kaşığı tuz
    Alabildiği kadar su
    Çok katı olmayan normal bir hamur yapılır.

    İçi için
    500 gr orta yağlı kıyma
    1 kuru soğan
    2 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı pul biber
    1 çay kaşığı ucuyla kara biber
    Biraz kıyılmış maydonoz




    Yapılışı:
    Derin bir kapta un-yumurta-tuz-su karıştırılır. Normal hamur haline getirilir. Yarım saat dinlendirilir.
    Küçük bezeler alınarak servis tabağı büyüklüğünde börek hamuru açılır. Açılan hamura hazırlanan iç kıyma sürülerek hamur kapatılıp ay şeklinde kesilir. Kızgın ay çiçek yağında kızartılıp servis yapılır.


  2. #2
    Üyelik Tarihi
    27 Ekim 2003
    Bulunduğu Yer
    Ankara
    Mesaj
    71

    Re: Birbirinden lezzetli 11 börek tarifi ...Resimleri ile birlikte ..

    Offf, bu saatte bakınca karnım iyice acıktı. Hepsinin çıktısını aldım, deneyeceğim. (aralarında denediklerim var)
    teşekkürler...

  3. #3
    Üyelik Tarihi
    01 Aralık 2003
    Bulunduğu Yer
    İZMİR TÜRKİYE
    Mesaj
    8.939

    Re: Birbirinden lezzetli 11 börek tarifi ...Resimleri ile birlikte ..

    sevgili arkadaşım bu tariflerin hepsini rejim dosyama kaydettim

    yavaş yavaş deneyeceğim mesela her akşam bir tepsi


    sağol canım sağol

  4. #4

    Re: Birbirinden lezzetli 11 börek tarifi ...Resimleri ile birlikte ..

    Tamda acıkmışken güzel güzel börekleri görünce olmadı be Özlem....
    Acaba akşama birini denesem mi

  5. Re: Birbirinden lezzetli 11 börek tarifi ...Resimleri ile birlikte ..

    Selam Özlem, Bu güzel tarifler icin cok tesekür ederim... Hemen print ettim ve kitabima ekleyecegim... Ohhh be, artik bende esime güzel börekler acabilirim

  6. #6
    Üyelik Tarihi
    12 Nisan 2004
    Bulunduğu Yer
    İstanbul
    Mesaj
    10.958

    Şimdi çayın yanında ....


    Çıtır çıtır ne güzel olur değil mi?

    Şapurt ..

  7. Re: Birbirinden lezzetli 11 börek tarifi ...Resimleri ile birlikte ..

    Tarifler için teşekkürler.Benimde karnım acıkmıştı.

  8. #8
    Üyelik Tarihi
    18 Ağustos 2004
    Bulunduğu Yer
    İstanbul
    Mesaj
    8.331

    nefisssss.....

    hımmmmhh..hepsini kaydettim..hımmmmıh...

  9. #9
    Üyelik Tarihi
    16 Haziran 2004
    Bulunduğu Yer
    Frankfurt/Almanya
    Mesaj
    1.907

    Re: Birbirinden lezzetli 11 börek tarifi ...Resimleri ile birlikte ..

    resimler de tarifler de istah kabartici,ama ben ne yazik ki sadece milfoy hamurlu olan talas boregini yapicam...cunku buralarda tazecik,kolayca birbirinden ayrilan ve lezzetle yenen yufkalar bulmak cok zor...ya kalin ve tatsizlar,ya bayatlar ve kolayca parcalaniyorlar ya da uzun omurlu olanlari var,onlar da insana kagit yiyormus hissi veriyor...
    neyse en azindan milfoy hamurunun alasi var buralarda da talas boregi yapabilirim...
    tarifler icin tesekkurler...

  10. #10
    Üyelik Tarihi
    05 Mayıs 2004
    Bulunduğu Yer
    Sahra-i Cedit/ISTANBUL/LONDRA
    Mesaj
    6.427

    OZLEMMMMM

    Mantarlı boregi yaptım seker sonuc harika, ayy nasıl guzel oldu yaaaa. Sagol valla.
    İstanbula geldıgımde sanada yapıcam .

    SEVGILERIMLE

Benzer Konular

  1. Çok pratik bir börek tarifi de benden..
    Konuyu Açan: buraksa, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 33
    Son Mesaj: 24 Aralık 2009, 14:05
  2. Basit ama kesinlikle denenmiş ve lezzetli Browni tarifi lütfen.
    Konuyu Açan: elifgencer, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 10
    Son Mesaj: 10 Mayıs 2009, 21:42
  3. Hanımlara AkşamA kolay lezzetli ÇORBA tarifi DENEYİN
    Konuyu Açan: smsyildir, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 5
    Son Mesaj: 14 Temmuz 2006, 14:44
  4. değişik börek tarifi
    Konuyu Açan: imagine, Forum: Hamur işleri.
    Cevap: 6
    Son Mesaj: 19 Mart 2006, 13:52
  5. Yumusak ve Lezzetli Bir Hindi veya Ordek Tarifi Lutfen
    Konuyu Açan: camomile, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 7
    Son Mesaj: 28 Aralık 2004, 03:55

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
 
 

Bu site Lidya.Net tarafından hazırlanmış ve yayınlanmaktadır © 1998-2012. Bu sitede yayınlanan yazılar, kaynak ve yazarı belirtilmek kaydıyla kullanılabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren AnneCocuk.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan ve yazdıkları yazılardan kendileri sorumludur.
AnneCocuk.com ile ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 2 (iki) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve size geri dönüş yapılacaktır.