Ne zamandır Alev'e söz vermiştim, Bolt filmine götürecektim. Film sinema kompleksinde hem 3 boyutlu olarak, hem de normal oynamakta. Alev 3-D olgusunu çok merak ediyordu, ille de 3-D olanına gitmemizi istedi. Ben daha önceden IMAX salonlarında bir dolu film izlemiştim, kısa 3 boyutlu filmler de. Alev'in aynı deneyimi yaşamak istemesine hayır demedim. İnternet üzerinden biletlerimizi aldık ve 12.15 gösterimine gitmek üzere yola çıktık. Alev çok heyecanlıydı. 3 boyutlu görüntü deneyimi viewmaster kareleriyle sınırlıydı.
Neyse, Alev'e patlamış mısırını ve suyunu aldıktan sonra salona girdik. Kapıda elimize birer 3-D gözlüğü tutuşturdular. Film başlamadan önce uzunca bir reklâm vardı, Buzul Çağı 3'ün reklamı, 3 boyutlu olarak. Hafiften başıma bir sızı girdi. Filma başladı, Alev nasıl mutlu ve heyecanlıydı, anlatamam. Tabii, hoş bir deneyim, ben de sevdim. On dakika filân geçmişti ki, başımdaki ağrı dayanılmaz hâl aldı. Başım ağrıyor, dönüyor ve midem bulanıyordu. Ne olduğumu anlamadım. Ara ara gözlerimi kapttım, olmadı! Gözlüğü çıkarttım, daha da kötü oldum. Filmin ortalarında Alev'e yalvardım, 'yavrucum, sen filmi izle, ben dışarıya çıkayım, kendimi kötü hissediyorum,' diye. Salonda yalnız kalmayı kabul etmedi doğal olarak. Oysa hep çocuklar ve anne babalar vardı. Korktu herhalde. Film bitti, ben de bittim. Dışarıya zor attım kendimi. Allahtan eksi 10 dereceydi hava. Soğuk iyi geldi. Hemen nöbetçi eczaneden suda eriyen ağrıkesici aldım. Ağrının geçmesi çok uzun sürdü, hâlâ sersem gibiyim.
Hekim arkadaşıma telefon edip sordum, başağrımın 3-D filmle ilgisi var mı, diye. Varmış. 3-D filmler görme sinirlerini aşırı yorduğu için, bazı kişilerde şiddetli ağrıya ve baş dönmesine, bunun da yan etkisi olarak mide bulantısına yol açıyormuş. Bazı nörolojik hastalıkları bulunanların kesinlikle izlememeleri gerekirmiş. Nörolojik hastalığım yok, ama bana da kötü geldi. Bir daha izlemeyeceğim. Çocuklara da sıklıkla izletmemekte yarar varmış. Zaten 7 yaş sınırı vardı sinemada, benimle birlikte olduğu için aldlar Alev'i.