2. Sayfa - Toplam 8 Sayfa var BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu
Toplam 71 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Re: iyi insan kimdir?

NRY yazdı:

harika bir tanımlama
    Asıl harika olan sensin

sarilin bene
    benim cevremde kotu insan pek yok Nuray,haset insanlar cok,dedikoducular cok,agresifler,negatifler bi dolu ama kotuler mi dersen degiller en azindan kotulerse de kendilerine bana degil.
    Fadakarlik meselesine gelince dogrusun bende onu diyorum kendinden vazgecmek aslinda iyi bir sey degil,hem kendine hem cevrene ama insanoglu bencil bi bakarsan genelde bunu yapanlari seviyrouz.Sen ben diye dusunme genel dusununce sanki boyle...
    Birde yaradilisi boyle olanlar var hani bunu insanlara iyilik yapaim diye olcup bicip yapmayanlar,empatiyi dogustan bilen sonradan ogrenmeyenler,insanlari hayvanlari yasadigi dunyayi seven ve max yararli ve uretken olanlar iste onlar aramizdaki melekler ve sayilari gercekten o kadar da fazla degil.

Vardır nuraycığım iyi insan da kötü insanda.
    Kötü insan iyi olan hakkında kötü düşünendir.
    İnsan kendisini nasıl bilirse başkasını da öyle sanarmış ya işte böyle birşey.
    Senin her söylediğinin yaptığının altında birşey arayan insan kötüdür benim için.
    Hayatımda bu kötü insandan 1 adet tanıdım o da şu an hayatımda deil zaten o yüzden rahatım.
    Söylediğin her laftan bir mana çıkartmaya çalışan iğneleyen, kendisini dünyanın en bir herşeyi sanan insan ,insanların arasını bozmaya çalışan insan, kafasını sürekli kime ne yapacağını düşünmekle meşgul eden insan kötü insandır.

Allah bu tiplerden hepimizi korusun.
    Ha bir de benim bir kriterim vardır, yaşlı insana, hamilelere, çocuklara ve hayvanlara kötülük yapabilecek kapasitede olan insansa en kötü olandır.

harry_potter yazdı:
    İyi insan anlayışlı olandır, anlayabilendir. Durumu, kişiyi, zamanı, mekanı doğru değerlendirebilen ve duruşunu ona göre ayarlayabilendir.
    güzel bir tanımlama burçinciğim.

<bir de ne diyeceğim bu harry büyüdükçe bizim Beyazıt' a mı benziyor ne.

Blog Girişleri
    13

nilsubensu yazdı:
    annem bizi severdi, kollardı, özverili davranırdı.. o dünyanın en iyi insanıydı gözümde..

ama o da sinirleniyordu o da kavga ediyordu o da insandı.. bende ikilem olmuştu çocuk aklımla,benim annem dünyanın en iyi insanı ama niye böyle davranışları oluyor diye

sonra anladım ki o da bir insan. onun da zayıf yanları var güçlü yanları var kırılgan olabiliyor yada tamamen kadınsı kaprislere sahip olabiliyor.

sonra insanları da öyle kabul ettim.

bence kötü insan yoktur !! evet kesinlikle kötü doğulmaz. yaşadığı hayat insanı o yöne itmiş olabilir yada öyle kıskançdır ki bizlerin kötü dediği hareketleri yapıyordur yada öyle çaresizdir ki öyle davranması gerekiyordur..

yani kötülüğü tetikleyen birşeyler her zaman var bence..

dediğim gibi ben tüm insanları iyi kabul ediyorum ve gösterdiği davranışların kendisinin bile bilemediği haklı gerekçeleri olduğunu düşünüyorum..
    kötü doğulmadığı konusuna katılıyorum..
    ve kötü olmanın durum ve kişilerle tetiklendiğine de.

insanların iyi taraflarını görmeye çalışarak varoluyoruz hayat içinde..
    diğer türlüsü pratikte mümkün değil..
    zararı dokunmadığı sürece de oldukları gibi kabul ediyoruz..
    artı-eksi dengesi kuruluyor belki bir anlamda..

sahende yazdı:
    bir de ne diyeceğim bu harry büyüdükçe bizim Beyazıt' a mı benziyor ne.
    Sen söyleyince farkettim ben de. Saçlar bu boyuttayken daha fazla benziyor.

Blog Girişleri
    13

harry_potter yazdı:
    NRY yazdı:

harika bir tanımlama
    Asıl harika olan sensin

harry_potter yazdı:
    sahende yazdı:
    bir de ne diyeceğim bu harry büyüdükçe bizim Beyazıt' a mı benziyor ne.
    Sen söyleyince farkettim ben de. Saçlar bu boyuttayken daha fazla benziyor.
    evet saçlar böyle sakallar da böyleyken çok benziyor.

Blog Girişleri
    13

benim cevremde kotu insan pek yok Nuray,haset insanlar cok,dedikoducular cok,agresifler,negatifler bi dolu ama kotuler mi dersen degiller en azindan kotulerse de kendilerine bana degil.
    haset, dedikoducu, afresif ve negatif insanların zararları zaten öncelikle kendilerinedir.
    mutlaka iyi bir tarafları da vardır.. ama ben mümkün olduğunca uzağım onlardan.
    seçebildiğim sürece uzağım tabii.
    bazen yanıbaşımızda, hayatımızdan çıkaramayacağımız mesafede olabiliyorlar. ama yine de gitmese de sınırını bilmesi yerinde olabiliyor bazen.. o sınırı da ancak biz gösterebiliyoruz onlara..

Birde yaradilisi boyle olanlar var hani bunu insanlara iyilik yapaim diye olcup bicip yapmayanlar,empatiyi dogustan bilen sonradan ogrenmeyenler,insanlari hayvanlari yasadigi dunyayi seven ve max yararli ve uretken olanlar iste onlar aramizdaki melekler ve sayilari gercekten o kadar da fazla degil.
    bütün bunlar içten geliyorsa iyidir zaten.
    hesapla kitapla olacak işler değil..

böyle insanların yakınında yaşayanlar şanslı..
    onlar öğretiyorlar, bir adım öteye geçmeyi, farklı bakmayı, düşünmeyi..
    gelişiyorsun, değişiyorsun, yükseliyorsun onlarla..

iç güzelliğinin yüze yansıdığına inanıyorum ben de, evet

Hımmmm, demek ben bu yüzden güzelim

Şaka bir yana, karşılık beklemeden iyilik yapmanın bir nev' i ego tatmini olduğunu düşünüyorum ben de)
    Bencilce belki, ama mutluluk verici