Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.

insan gibi görünüp ,insan olmayanlar .

son günlerde her dışarı çıktığımda eve dönüşüm çok üzgün oluyor.gördüklerime şaşırıp ,çocuklarımın geleceği için korkmaya başladım.mesela yollarda sigara içen küçük çocuklara ,oğlum içmesenize dediğimde bana verdikleri cevapları tahmin edemezsiniz. iki oldu otobüse bindim bu ay kendimden utandım.gencecik insanlar çoğuda üniversite öğrencisi önlerinde ayakta dikilen yaşlıya yer vermemek için uyur numarası yapıyor yada kitaptan kafasını kaldırmıyor.hamileler ayakta zor duruyo,gençler koltuklara yayılmış.dayanamayıp söylendim .birdaha karışma senmi düzelticen daha neler oluyor bunlar neki diyolar.kısacası buna benzer olaylar.
    insanı insan yapan onun yemesi ,içmesi,şekli değil bence,hayvanlarda yiyip içiyor ve bir şekilleri var.insanın duyguları.merhameti,sevgisi ,saygısı güzel niyetli hisleri düşünceleri olmazsa bence insan değildir o kişi sadece insan görünümlüdür o kadar.umarım iyi duygular taşıyan bulunduğu bedeni kimliği hakeden insanlar çoğalırda çocuklarımız bu güzel insanlar arasında yaşar umarım.

Re: insan gibi görünüp ,insan olmayanlar .

çok haklısın meralcim..gün gedikçe bazı değerlerimizi kaybeder olduk mallseff...iş aslında burda bize düşüyor yani anne babalara...bizim içinse hiç geç değil çok şükür istedğimiz gibi bir hamur var elimizde onu kendimiz şekillendirecez umarım bunu başarabiliriz...çoçuğumuz böyle şeyleri bize yahut başkasına yaşatmaz...

ben çoçuklarıma insani değerleri fazlasıyla aşıladım ve kuzularımın yürekleride yaradılıştan güzel. benim korkum bu tip kötü insanların çoğalıp kuzularımızın bu kötü insanlar arasında yaşamaları olasılığı. dilerim ikbalin teşekkür formundaki ayhan bey ve demet gibi arkadaşların çoğalması.bu vesile ile bu güzel insanlara bende saygılarımı sunuyorum.
    T_Y_P yazdı:
    çok haklısın meralcim..gün gedikçe bazı değerlerimizi kaybeder olduk mallseff...iş aslında burda bize düşüyor yani anne babalara...bizim içinse hiç geç değil çok şükür istedğimiz gibi bir hamur var elimizde onu kendimiz şekillendirecez umarım bunu başarabiliriz...çoçuğumuz böyle şeyleri bize yahut başkasına yaşatmaz...

umarım meralcim kötü insanlara hiç karşılaşmazlar...hayatta herşey bizim için illaki olacaktır kötü niyetli insanlar...ama güçlüklerle yılmamayı ve dik durmayı biz öğretecez...şimdi annemin bir lafını anımsadım'insanlara hayır demeyi bilmeliyiz'bu lafın doğruluğunuda o zamanlar anlamasamda hayatın içinde öğreniyorsun...onlarda böyle insanları görüp kendine çeki düzen vermeyi,hayatın güzelliklerini ve çirkinlikleri öğrenecekler...umarım bu yolda çok fazla zarar görmeden yada kimseye zarar vermeden yaşabilirler...düşünürsen hapisanede olanların çoğunda ya aile içi şiddet,ilgisizlik vs...bu yüzden sağlıklı toplum önce ailede başlıyor...

bu yaş olmusum hala otobuste mınubuste kendımden buyuk bırılerını gordummu yer verırım dayanamam valla..
    ole yayılanları gordugum zamanda seslenırım kalkta bı yer var bak kadıncagız yad adamcagız otursun dıye...

minübüste karşılaştığımda yer verme olayına hemen el atarım kimi gözüme kestirmişsen rica ederim oda kalmak zorunda kalır cevap vereni görmedim şu ana kadar

otobüste kadın arkadan binmiş 10 ytl uzatmış bilet parası söyleniyooo paramın üstü gelmedi diye kimse umursamıyo otobüs durakta durdu ses yok otobüste ben seslendim bakarmısınızzz arkadan 10 ytl üstü var dedim hemen paranın üstü geldi
    milletin danalığı üstünde herkes birbirine söyleyerekde iletebilirdi ama neyse diyede söylendim

ama para üstünü alan kadın bana teşekkür bilene etmedi :-x

Evet ya Birde koyun gibi bir millet olmuşuz.. Olaylara karşı hiç bir tepki vermiyoruz.. Hiç kimse haksızlığa sesini çıkaramıyo...

Mesela,
    Küçük kızıma hamileyim otobüs tıklım tıklım.Bir kadının yanı boş çantasını falan koymuş. Kayarmısnız yada orya geçeyim dedim..Hamileyim üstelik.. Ne dese ilerki duraktan arkadaşım binecek Böyle birşey varmı..Ben birsürü şey söyledim. Şöför beyede ilettim durumu..Biride çıkıp bayana yer verin demedi.. Herkes sirk gösterisi izliyo gibiydi...
    Kadının terbiyesizliği...Bende taksiyle git arkadaşına yer ayıracaksan dedim böyle birşey varmı ya :-x Rezarvasyon yaptırmış gibi..Ve ne şöför ne yolcular nede bilet kesen görevli...kimse ses çıkarmadı..ben konuştuğumla kaldım...

Ve bunun gibi bir sürü otobüs olayı, kuyruk olayı,gündelik karmaşalar...Hepimiz haksızlığa hayır demedikçe koyun gibi güdülemye devam ederiz...

evet bende buna benzer durumlarda hemen karışırım ve insanlığımın karşılığını göremediğim çok olur.eşimde bana kızar ama bende eşime o insan değilse ben ne yapayım diyorum.napıyımki güzel duygularımı ,yani iyi niyetimi yok etmemek için polyannacılık oynuyorum.
    emirali yazdı:
    minübüste karşılaştığımda yer verme olayına hemen el atarım kimi gözüme kestirmişsen rica ederim oda kalmak zorunda kalır cevap vereni görmedim şu ana kadar

otobüste kadın arkadan binmiş 10 ytl uzatmış bilet parası söyleniyooo paramın üstü gelmedi diye kimse umursamıyo otobüs durakta durdu ses yok otobüste ben seslendim bakarmısınızzz arkadan 10 ytl üstü var dedim hemen paranın üstü geldi
    milletin danalığı üstünde herkes birbirine söyleyerekde iletebilirdi ama neyse diyede söylendim

ama para üstünü alan kadın bana teşekkür bilene etmedi :-x