suzme mercımek corbası
etlı barbunya
pırınc pılavı
salata
tursu
suzme mercımek corbası
etlı barbunya
pırınc pılavı
salata
tursu
Serpilcan, sen bana somon tarifi vermis miydin? Ben sanki Tilapia diye hatirliyorum.
Esinin dogumgunu kutlu olsun bu arada...
Bizde bugun sadece corba vardi, onume ege ege basimi, gidiyorum.
serpil-hale-hande yazdı:
MerhabaYemekci yazdı:
Yaaaa ben de istiyorum çerkez tavuğu, rica etsem bana tarifini yollayabilir misin?????
Ben yillardir bu tarifi uyguluyorum. Harika oluyor.
CERKES TAVUĞU
Malzemeler:
1 irice tavuk
1 baş soğan
1 baş havuç
3 su bardağı dolusu iç ceviz
Tuz-kirmizi biber
1-2 diş sarımsak
4-5 dilim ekmek
Süslemek için maydanoz yaprakları
Yapılışı:
1) Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu, dörde bölünmüş soğan, havuç ve yeterince suyla birlikte ateşe koyun. Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın. Bir kaşık tuz katıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ateşten indirin ve ılımaya bırakın.
2) Tavuğu tencereden çıkartın. Kemiklerini ve derisini ayırın. Etleri de iri parçlara bölün.
3) Cevizleri, bir kere et makinesinde çekin. Ekmeklerin kabuklarını çıkartıp ıslatın. Suyunu sıkarak azar azar çekilmiş cevize katın. 1-2 diıte dövülmüş sarımsak, dilediğiniz kadar kırmızı biber ve tuz koyun. Tekrar makineden geçirin; akan yağlari bir fincana toplayın.
4) Ceviz içine azar azar tavuk suyu katıp tahta kaşıkla karıştırın. Koyu boza kıvamına gelen salçanın yarısını tavuk etleriyle karıştırın. Uzun bir servis tabağına yerleştirin. Üzerini de kalan salçayla kapatın. Ceviz yağı gezdirip maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Çok teşekkür ederim ben daha yeni gördüm bu arada haftasonu misafirlerim var onlara yapiiiim zaman kaybetmeden
Tavuklu Misir Corbasi
Pilav
Salata
Sadece corba mi?Serendipity yazdı:
Serpilcan, sen bana somon tarifi vermis miydin? Ben sanki Tilapia diye hatirliyorum.
Firinda limonlu Somon
Salata
Cikolatali Kek
Tarhana corbasi
biber+yaprak sarmasi
koy eristesi
kuru incir tatlisi(yemekteyızı ızlerken acaıb canım cekmıstı)
bu aksam ev gıderkende kaymak alıcam ustune hıım nefıs )
Terbiyeli şehriye çorbası
Zeytinyağlı barbunya
Etli pilav
Cacık
Çikolatalı pasta
Lahana Corbasi
Chili Con Carne
Sebze Pestolu Makarna
Meyve Salatasi
tüüüü becereksizladybug yazdı:
Sadece corba mi?Serendipity yazdı: