Arkadaşlar!
İşte size Finlandiya ormanlarının bize yazlarısunduğu orman meyvelerinden bazıları. Kimileri böğürtlen ailesine girerken, kimileri ayri bir türün meyvesi. Herbiri vitamin ve mineral deposu, her türlü hastalığa iyi geliyor. Kültür yapılarak da yetiştirilmesi olanaklı bu meyveleri ormanlar bize yeterince sağlıyor. Kişi başına düşen yıllık orman meyvesi miktarı, o yılkı yağışa göre, 100-200 kg arasında değişmekte! Biz bu güzelim doğal meyveler dururken, ihtal meyvelere fazla düşkün değiliz... Orman meyveleri taze yiyoruz,donduruyoruz, reçel yapıyoruz, meyvesuyu yapıyoruz, tatlı yapıyoruz, dondurmalarda kullanılmakta... Hemen hemen hepsi doğal ilaç sanayiinde kullanılıyor. Yararları saymakla bitmiyor Yalnızca çilek değil, her tür orman meyvesini yemek için Finlandiya'ya...
AHUDUDU
KIRMIZI YABANMERSİNİ (puolukka/lignonberry)
YABANMERSİNİ (mustikka/blueberry)
KOYU KIRMIZI YABANMERSİNİ (karpalo)
SARI KUTUP BÖĞÜRTLENİ (lakka)
BATAKLIK BÖĞÜRTLENİ (juolukka)
KUTUP BÖĞÜRTLENİ (mesimarja)
ORMAN ÇİLEĞİ (ahomansikka)
KARGAÜZÜMÜ (variksenmarja)
PARİS ÜZÜMÜ (sudenmarja) ilaç yapılan bir meyve
KARA KUŞÜZÜMÜ (mustaherukka)
ÜVEZ (pihlaja)
KOKULU BÖĞÜRTLEN (tuoksuvatukka)
ÇAKALERİĞİ (oratuomi)
BEKTAŞİÜZÜMÜ (karviaismarja)
DENİZ AKDİKENİ (tyrni)
KIRMIZI KUŞÜZÜMÜ