sahende yazdı:
sevgili yavrucuğum
ben sana bir tarif vereyim bizim yöresel yemeğimizdir ve mutlaka sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile yenir.
ıspanakları iyi ce yıkadıktan sonra doğrayarak kaynayan suyun içerisine atıyorsun, içerisine tuzunu da at ki ıspanaklar tuzunu da alsın.
sonra haslandıktan sonra ıspanakları kevgir ile çıkarıp bir süzgece koyuyorsun. ıspanakların suyunu iyice sıkıyorsun hiç suyu kalmayacak.
bir tavada 2 adet soğanı zeytinyağı ile güzelce kavuruyorsun, istersen sarımsağı kavururken de minik minik doğrayıp saanların içerisne atabilirsin.
kavurma işlemi bittikten sonra ıspanakları da içerisne ataraktan biraz daha kavururp altını kapatıyorsun.
sonra da üzerine yoğurdunu katarak tüketiyorsun.