Teşekkür ederim Gülhan, şimdi yemekleri yaparım ben. Yarın da çocuk nasiplenir. Sağol herşey için, öptüm kocaman. Allah rahatlık versin
Teşekkür ederim Gülhan, şimdi yemekleri yaparım ben. Yarın da çocuk nasiplenir. Sağol herşey için, öptüm kocaman. Allah rahatlık versin
Hımm karnıyarık börek,olur olur güzel olur bence..ameno66 yazdı:
yufkayı dörde böl kıymalı ıspanağı bir parçasının üstüne koy paçanga böreğindeki gibi katla tepsiye diz hepsini bu şekil yapıp sonra üstlerini biraz yırt pidelerin ortası görünür ya o şekil üzerlerine yumurta sarısı sür yada bazılarının ortasına kır fırına ver çıtır çıtır çok güzel oluyo afiyet olsun yumurta istemiyosan hepsini yağlayıp fırına ver
Ahh bide ,eğer seviyorsanız sadece milföy hamurundan da ıspanaklı börek yapabilirsin burçincim..gene aynı yöntemle kavurup milföy hamurunun ortasına yerleştir ve kapa,üzerine yumurta sarısı sür ve 200 dereceli fırında pişir..nam nam nam
İlk ıspanak yaptığında bunu ben de sormuştum.Bilmiyor.Yıkanmış ıspanak almıştı yine öyle almıştır.İlk telefonda yapılışı tarif etmiş,ikincide herşeyin üzerinden tekrar geçmiş ve princi dahi üzerine atmıştık.Son telefonda tencerenin kapağını kapatıp kapatmayacağını sordu. Yani ümitsiz vakaydı.gülhan.e yazdı:
Ispanağı yıkamayı biliyorsundur inşallah
Yoksa bilmeden hakater mi ettim sana
Ama sonra bir akşam yemeğe gittiğimizde kuru patlıcan dolması dahi yapmıştı.Acemiceydi ama bizim için emek harcandığı için gözlerim dolu dolu yedim.
Yani çok ümitsiz değilim Purçinimden.
Ama hem ıspanak yemeği,hemde ıspanaklı börek aynı günde yinede bünyesine ağır gelir sanırsam
Elif hafta sonları sen internete giremiyorsun zannetmiştim. Tüh!elifgencer yazdı:
İlk ıspanak yaptığında bunu ben de sormuştum.Bilmiyor.Yıkanmış ıspanak almıştı yine öyle almıştır.İlk telefonda yapılışı tarif etmiş,ikincide herşeyin üzerinden tekrar geçmiş ve princi dahi üzerine atmıştık.Son telefonda tencerenin kapağını kapatıp kapatmayacağını sordu. Yani ümitsiz vakaydı.
Am sonra bir akşam yemeğe gittiğimizde kuru patlıcan dolması dahi yapmıştı.Acemiceydi ama bizim için emek harcandığı için gözlerim dolu dolu yedim.
Ama hem ıspanak yemeği,hemde ıspanaklı börek aynı günde yinede bünyesine ağır gelir sanırsam
Bu arada senin tarifi kaybettiğim için tencerenin kapağı kapatılacak mı açık mı kalacak yine bilmiyorum.
Bu sefer doğranmış almadım ıspankları yaprak aldım. Komşuma balkondan gösterdim 'bu ne?' diye sordum. 'Ispanağa benziyor' dedi.
Zannımca yıkamayı başarabilirim.
Aynı anda poğaça da yaparım şaşırır kalırsın Elif
Teşekkür ederim dolma için söylediğin güzel sözlere. Senin için uğraştığımı bilmen ise en güzel hediye oldu benim için Elifim, dostum.
Altını kısınca kapak kapatılır dostum.harry_potter yazdı:
Elif hafta sonları sen internete giremiyorsun zannetmiştim. Tüh!elifgencer yazdı:
İlk ıspanak yaptığında bunu ben de sormuştum.Bilmiyor.Yıkanmış ıspanak almıştı yine öyle almıştır.İlk telefonda yapılışı tarif etmiş,ikincide herşeyin üzerinden tekrar geçmiş ve princi dahi üzerine atmıştık.Son telefonda tencerenin kapağını kapatıp kapatmayacağını sordu. Yani ümitsiz vakaydı.
Am sonra bir akşam yemeğe gittiğimizde kuru patlıcan dolması dahi yapmıştı.Acemiceydi ama bizim için emek harcandığı için gözlerim dolu dolu yedim.
Bu arada senin tarifi kaybettiğim için tencerenin kapağı kapatılacak mı açık mı kalacak yine bilmiyorum.
Bu sefer doğranmış almadım ıspankları yaprak aldım. Komşuma balkondan gösterdim 'bu ne?' diye sordum. 'Ispanağa benziyor' dedi.
Zannımca yıkamayı başarabilirim.
Aynı anda poğaça da yaparım şaşırır kalırsın Elif
Teşekkür ederim dolma için söylediğin güzel sözlere. Senin için uğraştığımı bilmen ise en güzel hediye oldu benim için Elifim, dostum.
Sonra karşıdaki komşu balkondan bakarak karar verdi ise pazıda olabilir sen dikkat et.
Ben akşam üzere sana çaya geleyimde tadayım poğacalardan.Şaşayım
Seni çok öpüyorum.
Burçin'cim,
Sirkeli suda yıka ıspanakları. Güvenlik açısından.
sevgili yavrucuğum
ben sana bir tarif vereyim bizim yöresel yemeğimizdir ve mutlaka sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile yenir.
ıspanakları iyi ce yıkadıktan sonra doğrayarak kaynayan suyun içerisine atıyorsun, içerisine tuzunu da at ki ıspanaklar tuzunu da alsın.
sonra haslandıktan sonra ıspanakları kevgir ile çıkarıp bir süzgece koyuyorsun. ıspanakların suyunu iyice sıkıyorsun hiç suyu kalmayacak.
bir tavada 2 adet soğanı zeytinyağı ile güzelce kavuruyorsun, istersen sarımsağı kavururken de minik minik doğrayıp saanların içerisne atabilirsin.
kavurma işlemi bittikten sonra ıspanakları da içerisne ataraktan biraz daha kavururp altını kapatıyorsun.
sonra da üzerine yoğurdunu katarak tüketiyorsun.
Kübracığım,
evde çok çok az üzüm ve hiç açılmamış elma sirkesi var. Hangisiyle yıkamam gerekiyor?
RüyA yazdı:
Burçin'cim,
Sirkeli suda yıka ıspanakları. Güvenlik açısından.
Bunu buzdolabının üzerine asayım. Altını kıstığın tencerinin kapağı kaptılır. Bu çok önemli bir tüyo benim içinelifgencer yazdı:
Altını kısınca kapak kapatılır dostum.
Sonra karşıdaki komşu balkondan bakarak karar verdi ise pazıda olabilir sen dikkat et.
Ben akşam üzere sana çaya geleyimde tadayım poğacalardan.Şaşayım
Seni çok öpüyorum.
Gel gel dostum, o kadar iyi olur ki. İki lafın belini kırardık, uzun zaman oldu görüşmeyeli. Ev sessiz sakin, çocuklar ders çalışırken Tuğberk'te bize yardım ederdi.
Bak bu tarif de iyiymiş. İyi de Şahendecim neden bu tarifi sebzeler forumuna koymuyorsn? Bilmiyor musun beceriksiz anneçocuk üyeleri olabilir
sahende yazdı:
sevgili yavrucuğum
ben sana bir tarif vereyim bizim yöresel yemeğimizdir ve mutlaka sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile yenir.
ıspanakları iyi ce yıkadıktan sonra doğrayarak kaynayan suyun içerisine atıyorsun, içerisine tuzunu da at ki ıspanaklar tuzunu da alsın.
sonra haslandıktan sonra ıspanakları kevgir ile çıkarıp bir süzgece koyuyorsun. ıspanakların suyunu iyice sıkıyorsun hiç suyu kalmayacak.
bir tavada 2 adet soğanı zeytinyağı ile güzelce kavuruyorsun, istersen sarımsağı kavururken de minik minik doğrayıp saanların içerisne atabilirsin.
kavurma işlemi bittikten sonra ıspanakları da içerisne ataraktan biraz daha kavururp altını kapatıyorsun.
sonra da üzerine yoğurdunu katarak tüketiyorsun.