gülhan.e yazdı:
Ispanağı yıkamayı biliyorsundur inşallah
Yoksa bilmeden hakater mi ettim sana
Neyse..
Ispanağı ben kıymalı yaparım,kimi içine ekstradan bulgur yada pirinç ilave eder..
Ispanaklar iyice yıkandıktan sonra fazla küçük olmayacak şekilde doğranır..
Soğan 3-4 dakka kavurulduktan sonra içine takriben 200 gr kıyma konur kıyma suyunu çekince 1 yemek kaşığı salça ilave edilir 1-2 dakika daha kavrulur ve ıspanaklar ilave edilir,tuzu eklenir..ilk başta tencereye sığmıyor gibi gözüksede suyunu saldıkça hacmi küçülür..ben su ilave etmeden kısık ateşte 10 -15 dakika kadar pişirip altını kapatıyorum..sonra üzerine yoğurtla servis edilir..yoğurtsuz bende asla yiyemiyorum