Spagettiyi suya verdim.En acil ve en kolayından şöyle domatesli,sarımsaklı lezzetine doyamadığınız cinsten bir tarifiniz var mı??
Spagettiyi suya verdim.En acil ve en kolayından şöyle domatesli,sarımsaklı lezzetine doyamadığınız cinsten bir tarifiniz var mı??
sen zaten tarifi vermissin
domatesin kabuklari soyulur
sarimsak, kekik ve biraz da tuzla pisirilerek servis edilir. haa biraz da kasar rendelesen mmmmmm
afiyet olsun
Çiğdem'cim bende öyle yapıyorum ama şu lokantalarda yediğimiz soslar çok lezzetli oluyor şeker falan koyuyorlar.Çeşitli baharatlarla renklendiriyorlar.Krema da var evde onu da eklesem nasıl olur acabacigdemay yazdı:
sen zaten tarifi vermissin
domatesin kabuklari soyulur
sarimsak, kekik ve biraz da tuzla pisirilerek servis edilir. haa biraz da kasar rendelesen mmmmmm
afiyet olsun
kalorili olurpinor yazdı:
Çiğdem'cim bende öyle yapıyorum ama şu lokantalarda yediğimiz soslar çok lezzetli oluyor şeker falan koyuyorlar.Çeşitli baharatlarla renklendiriyorlar.Krema da var evde onu da eklesem nasıl olur acabacigdemay yazdı:
sen zaten tarifi vermissin
domatesin kabuklari soyulur
sarimsak, kekik ve biraz da tuzla pisirilerek servis edilir. haa biraz da kasar rendelesen mmmmmm
afiyet olsun
Rondoda dometesle birlikte sarmısak ve soğanları atıyorum iyice ezdikten sonra,tavaya yağ ekliyip sosuda ekleyip bir güzel pişiriyorum,indirmeye yakın
kıyılmış maydonoz ,karabiber azcık nane ekliyorum (taze nane yada azcık kekikde olabilir) sonracım bu kadar
Bazen bu sosa sucuk,sosis yada mantar eklerim evde ne varsa
Kekik ya da nane yerine kurutulmuş fesleğen de ekleyebilirsin, güzel oluyor
Arabiatta sosu yapıyorum ama oğluma da çok acılı olmayanı yapıyorum, soyulmuş doğranmış domates veya taze domates de olur. Zeytinyağda sarmsakları azcık çevirip (yanmamaları için çok kısa çevirin) domatesleri koyuyorum, içine tuz, az karabiber, kuru fesleğen, 1 kesme şeker ve dilerseniz acı veya tatlı pul biber. Kapağını kapatmadan ve iyice suyunu çekene kadar pişiriyorum, genelde pişince veya az önce el blenderı ile iyice sos haline getiriyorum, hatta fazla olunca kalanını soğuyunca buzluğa atıyorum. Parmesan bu sosa çok yakışıyor ama servisde koyuyorsunuz pişerken değil.
dometesleri soyup rondodan geçiriyorum.
hafif yağlı tavada onlar suyunu çekerken soğan doğruyorum. dometesler biraz suyunu çekince soğanları ekliyorum. tuz baharatlarını katıyorum, pişiryorum. haşladığım makarnağı sosun üstüne döküp biraz karıştırarak pişiriyorum. nefis oluyor