Gulhan
karnabahar graten i nasil yapiyorsun
Bayram sonrasi bir cumartesi Gulsen e ii gunlerde otura gelicem sana dedim ..Seni de davet edecek sonra ben kisir isticem senden ee misafirlige eli bos gidilmez hem sozun de var bana
Gulhan
Bayram sonrasi bir cumartesi Gulsen e ii gunlerde otura gelicem sana dedim ..Seni de davet edecek sonra ben kisir isticem senden ee misafirlige eli bos gidilmez hem sozun de var bana
Karnıbaharları yıkadıktan sonra,5-6 dakika filan haşlıyorum tuzlu suda(ne çok yumuşak ne çok sert olacak)..daha sonra suyunu süzüp yağlanmış bir borcama yerleştiriyorum.daha sonra 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı sıvıyağda 1-2 dakika telle çeviriyorum..üzerine 3 su bardağı sütü ekliyorum(süt soğuk olacak yada oda sıcaklığında) karıştırmaya devam ediyorum..beşamel sos göz göz olmaya başlayınca altını kapatıyorum..beşamel sosa istersen ılındıktan sonra bir tane yumurta ekleyebilirsin ben bu ara eklemiyorum tadında bi değişiklik olmuyor..beşamel sosu karnıbaharların üzerine yayıyorum..daha sonra rendelenmiş kaşarı üzerine yayıyorum,200 dereceli fırında peynirler kızarana kadar pişiriyorum..idilara yazdı:
Gulhan
Bu arada gülşen söyledi haberim var.. kısırımı kapıp geleyrum daa
Bak sana cevap yazana kadar fırına verdiğim karnıbahar gratenim de pişmiş
Bu gece boykot yaptım ve yemek yapmadımmmmmmm..
Koca bir tencere sarma sardık nam nam nefisti
kıymalı-domates soslu makarna
fırında patates
roka-domatesli salata
Kuru köfte
Bulgur pilavı
Patates püresi
Karnabahar salatası
Maş fasülyesi salatası
Gulhaaaan, karnibahar graten super, deneyecegim yakinda, sagolasin.
Bugun bizde:
Mantarli, biberli tavuk
Sezar salata
Taze sicacik beyaz ekmek (Pek olmaz da)
Meyve salatasi
Browni
vardi.
Firinda patatesli tilapia
Coban salata
italyan soslu makarna
pecanli kek
Serpilcan, nasil yapiyorsun tilapia'yi? Benimkiler bir seye benzemedi hic?
serpil-hale-hande yazdı:
Coban salata
italyan soslu makarna
pecanli kek
Benimkiler guzel oldu Neslican.
Dondurulmus filet tilapia (taze almadim bu sefer)lari aldim.. Patatesleri uzunlamasina yariya kesip ince ince dogradim.Soganlari da ortadan kesip ay seklinde ince ince dogradim. Ozellikle ince dogradim ki baliklar cabuk pisitigi icin digerleri diri kalmasin. Sonra tuz karabibier, bir de gectigimiz gunlerde aldigim pepper-lemon dressing vardi ondan koydum bolca.(isin sirri lemon -pepper dressing de Neslicim.Ondan once balik konusunda hic basarili olamiyordum maalesef, ama simdi sonuc garanti.)Firina vermeden once birkac parca tuzsuz tereyagi koydum uzerlerine..
Aluminyum folyoyla kapatip 400 derecede patatesler pisene kadar biraktim.. Oldu bitti iste.Serendipity yazdı:
Serpilcan, nasil yapiyorsun tilapia'yi? Benimkiler bir seye benzemedi hic?
serpil-hale-hande yazdı:
Coban salata
italyan soslu makarna
pecanli kek