İlk defa Gülşen'de yemiştim bu tatlıyı..Bayılmıstım ..
Sonra tarifi bulup denedim ..Favori tatlılarımızın basında geliyor artık "kadayıflı muhallebi"
Yapımı hicde zahmetli olmayan bir tarif..Bu hafta sonu marketten "krema" ve kadayıf alıp deneyin mutlaka ..
Yapılacak iki işlem var..
1.si kadayıfı kavurmak..
2.si muhallebi yapmak( aşagıdaki tarife göre)
Ben portakal agacının tarifine göre yaptım..
------------
Malzemeler:
300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı (125 gr koydum ben)
1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanması:
Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
Muhallebi Malzemeleri:
1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema
Hazırlanması:
Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.
Buzdolabında bekletip ,soğuk servis yapın.
------------
(Bu tatlıyı mutlaka taze taze tüketin ,biraz durunca kadayıflar kıtırlıktan cıkıp,yapış yapış sert birşey olabilir ..)
(birde şu tarifi inceleyin derim ;
http://acikbufe.blogspot.com/2008/03/tel-kadayfl-ve-sakzl-muhallebi.html)