çay, kahve vs yemek yaparken damacana
diğerleri için musluk suyu kullanıyorum
çay, kahve vs yemek yaparken damacana
diğerleri için musluk suyu kullanıyorum
Ben yemek, içmek, çay için vs. damacana su kullanıyorum.
Musluktan içemiyoruz.
Sefkili öğrencim,NRY yazdı:
damacana suyu da yeni bir terim olacak sanırsam
ben yemek, çay ve içme suyu için damacana suyu kullanıyorum..
sebze, meyve, el yüz, çamaşır, bulaşık için musluk suyu..
içenler, yemekte, çayda kullananlar var..
iyi bişey midir?
öğretmenim ezomferdam?
Damacanada satılan suyun musluktan daha sağlıklı olduğunun ne garantisi var?
Kimyasal analizleri,mikrobiyolojik yükü hakkında bilgi sahibi misiniz?
Bu bilgileri su firmasından isteyebilirsiniz size bir rapor getirirler ama ne malum içtiğiniz suya ait olduğu?
Üzgünüm ama yeme içme piyasasında herşey firmaların gösterdiği gibidir.Bunu anlamanın yolu hıfzısıhha enstitüsünde analiz ettirmektir.
Şimdilik damacanada satılanların sağlıklı olduğunu varsayarak doğru yaptığını söyleyebilirim.
Ama herşey yeme içme değil ki.El yıkıyoruz,çamaşır yıkıyoruz,banyoda kullanıyoruz.Yeme içmede hiç değilse kaynıyor bakteri olasılığı kalmıyor.Ama diğer işlerde bundan kaçmanın yolu yok.
kısacaezoferda yazdı:
Sefkili öğrencim,
Bu bilgileri su firmasından isteyebilirsiniz size bir rapor getirirler ama ne malum içtiğiniz suya ait olduğu?
Üzgünüm ama yeme içme piyasasında herşey firmaların gösterdiği gibidir.Bunu anlamanın yolu hıfzısıhha enstitüsünde analiz ettirmektir.
Şimdilik damacanada satılanların sağlıklı olduğunu varsayarak doğru yaptığını söyleyebilirim.
Ama herşey yeme içme değil ki.El yıkıyoruz,çamaşır yıkıyoruz,banyoda kullanıyoruz.Yeme içmede hiç değilse kaynıyor bakteri olasılığı kalmıyor.Ama diğer işlerde bundan kaçmanın yolu yok.
saldım çayıra, mevlam kayıra durumudur diyebilir miyiz?
Maalesef denetim mekanizması zayıf.NRY yazdı:
kısacaezoferda yazdı:
Sefkili öğrencim,
saldım çayıra, mevlam kayıra durumudur diyebilir miyiz?
denetim ve yaptırım nerede var ki burada da olsun arkadasım..ezoferda yazdı:
Maalesef denetim mekanizması zayıf.
ama olacak, olsun, istiyorum..
Burada cesme suyu icilebiliyor.. Ama ben ya icecegimiz suyu 1 kere kaynatiyorum yada Türk marketinden su aliyoruz.. Mineralli sular da epey yaygin tüketiliyor..
Nuray gecen gün Gülhan bir forum acmisti, meyve sebzelerin temizligi üzerine.. Sirke ile bekletildiginde sebze-meyve üzerindeki gözle görülmeyen parazitler cözülüyormus, tekrar iyice durulandiginda yenecek hale geliyor ancak.. Diyelim böyle yikamadik, salataya limon-sirke koyduk, cözülenler direk salata suyuna.. Bir de iceriz onu mis gibi degil mi? Ben herseyi sirkede bekletirim, koksa da en azindan temiz yiyoruz -sanirim-..
Bu forumda Pinar seneler önce bulasik makinesinde parlatici degil sirke kullanin demisti.. 4-5 senedir böyle kullaniyorum, sirke kokmuyor hic bulasiklar bile..
Benim eşim de asla sirkeli salata yemez ama ben de salata yapacağım zaman musluk suyu ile yıkarken sirke koyup biraz bekletirim, yıkarken koyduğumuz zamanlarda şimdiye kadar hiç sirkenin tadını almadık.
Ben de sebze ve meyveleri sirkeli musluk suyunda bekletirim. Kesinlikle kokusu kalmıyor. Biz de sirkeli salatayı sevmeyiz çünkü. Sirkeyi eve sadece bu amaç için alıyorum.
bende sirkeyi sadece sebze temizlemek için alıyorum,kokusunu hiç sevmem ama yıkanan sebzelerde kokusu kalmıyor.bulaşık makinesinde parlatıcı yerine kullanmayı bende düşünmüştüm ama hiç uygulamadım makineye bişey olurmu acaba diye düşünmüştüm.yıllardır kullanan arkadaşlar varmış mademki bende artık öyle kullanıcamnazife yazdı:
Ben de sebze ve meyveleri sirkeli musluk suyunda bekletirim. Kesinlikle kokusu kalmıyor. Biz de sirkeli salatayı sevmeyiz çünkü. Sirkeyi eve sadece bu amaç için alıyorum.