39. Sayfa - Toplam 106 Sayfa var BirinciBirinci ... 2937383940414989 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1059 sonuçtan 381 ile 390 arasındakiler gösteriliyor.

Re: .2. SAVAŞ TANRISI

Savaş Tanrısı, orijinal adıyla Lord of War 2005 yılında Andrew Niccol tarafından yazılan ve yönetilen, başrollerini Nicolas Cage ve Jared Leto'nun paylaştığı, 16 Eylül 2005 tarihinde ABD'de gösterime giren bir filmdir.

KONUSU:Aşcı olarak kendi lokantaları Kırım Restoran'da çalışmakta olan Yuri Orlov (Nicolas Cage) hayatını aşçılıktan kazanamayacağını anlar ve silah tüccarı olmaya karar verir. Hayatı boyunca büyük oynamak isteyen Yuri silah tüccarlığında da büyük oynayarak, giderek Silah Kaçakçısı olmaya başlar. Peşinde kendisinden şüphelenen Interpol bulunmaktadır. Fakat Yuri yaptığı işi her seferinde legal olarak göstermeyi başarmıştır. Silah kaçakçılığında iyice yükselen Yuri artık pek çok ülkeye kaçak silah satarak Savaş Tanrısı olmuştur.

Mağara

Güzel bir filmdi.

Mağara Filminin Konusu

Bir gurup bilim adamı, Romanya’daki dipsiz bir ormanda, onüçüncü yüzyıla ait döküntü bir manastıra rastlarlar. Manastırla yakından ilgilenen bilim adamları daha ayrıntılı bilgi toplamak için manastırın içine girdiklerinde, muazzam bir mağaranın girişini keşfederler.

Yerel bilim adamları, mağaranın derinliklerinde keşfedilmemiş bir eko-sistem olduğunu düşünür ve bunun üzerine, mağara araştırması yapan Amerikalı bir guruptan gelip bu keşfedilmemiş mağarayı incelemelerini isterler.

Maceraperest Jack ve kardeşi Tyler, kendileri gibi profesyonel dalış ekibiyle birlikte, ellerindeki en yeni ekipmanları toplayıp Romanya’ya giderler. Ekip üyelerinden Charlie ve Buchanan gider gitmez araştırmaya koyulur. Ancak mağaranın içinde keşfettikleri şey, hem yeni bir eko-sistem hem de tamamen yabancı bir yaratık türüdür...

Yönetmen : Bruce Hunt
    Senaryo : Michael Steinberg
    Oyuncular : Cole Hauser, Morris Chestnut, Eddie Cibrian, Rick Ravanello, Marcel Iures
    Filmin Türü : Korku, Bilim Kurgu
    Orijinal Adı : The Cave
    Yapımcı Firma : 0
    Yapım Yılı : 2005
    Yapım Ülkesi : ABD/Almanya
    Orijinal Dili : İngilizce
    Filmin Süresi : 97 dakika

The doors

Bu filmi yıllar önce zevkle seyretmiştim ve geçen akşam yine aynı zevkle izledim, sadece biraz uzun sürüyor

Tür : Dram / Müzik
    Yönetmen : Oliver Stone
    Senaryo : Oliver Stone , Randall Jahnson
    Görüntü Yönetmeni : Robert Richardson
    Müzik : Olivia Barash
    Yapım : 1991, ABD , 140 dk.

Oyuncular

Val Kilmer (Jim Morrison) , Meg Ryan (Pamela Courson) , Kyle MacLachlan (Ray Manzarek) , Frank Whaley (Robby Krieger) , Kevin Dillon (John Densmore) , Billy Idol (Cat) , Kathleen Quinlan (Patricia Kennealy) , Michael Madsen (Tom Baker) , Michael Wincott (Paul Rothchild)

Amerikalı rock grubu The Doors üzerine yapılmış, gelmiş geçmiş en iyi biyografi filmlerinden biri sayılan film, grubun efsanevi solisti Jim Morrison üzerine odaklanıyor. Grubun sıkı bir dinleyicisi olan yönetmen Oliver Stone, solistin fırtınalı yaşamını etkili bir anlatımla gözler önüne seriyor.

Çoğu zaman kalın çizgilerle anlatılan ve gerçek anlamda içselleştirilemeyen rock felsefesini gerçekçi ve ihtiraslı bir anlatımla aktaran filmde Val Kilmer oyunculuk hayatının en önemli rolünü başarıyla yerine getiriyor. Sadece dahil olduğu Amerikan toplumunu değil, tüm dünyayı değiştiren bir devrimin panoramasını yansıtan film klasikler arasındaki yerini almış durumda…

The Eye / Göz

Eşimin bir süredir devam eden ısrarları sonunda dün yelkenleri suya indirip filmi izlemeye razı oldum.
    Gerim gerim gerildiğimden izlemekten pek zevk aldım diyemem doğrusu.

Korku gerilip sevenlere tavsiye olunur.

ayrıntı

Re: The Eye / Göz

http://www.sinemalar.com/fragman/2411/Kalbini-Dinle/

Yetenekli ve karizmatik İrlandalı gitarist ile genç ve güzel çellist New York'taki Washington Square'de karşılaşırlar, ancak bu sıradan bir gece değildir. Büyülü anlar yaşayan ikili bir süre birbirlerinden ayrı düşeceklerdir. Ancak onları ufak bir çocuk bir araya getirecektir: Küçük bir yetim olan August Rush sokaklarda kendi müziğini yapmakta ve sihirli bir güç tarafından korunmaktadır. Küçük August yeteneğini giderek herkese kanıtlamaktadır.

Re: Mağara

ErenBeren yazdı:

Güzel bir filmdi.

Mağara Filminin Konusu

Bir gurup bilim adamı, Romanya’daki dipsiz bir ormanda, onüçüncü yüzyıla ait döküntü bir manastıra rastlarlar. Manastırla yakından ilgilenen bilim adamları daha ayrıntılı bilgi toplamak için manastırın içine girdiklerinde, muazzam bir mağaranın girişini keşfederler.

Yerel bilim adamları, mağaranın derinliklerinde keşfedilmemiş bir eko-sistem olduğunu düşünür ve bunun üzerine, mağara araştırması yapan Amerikalı bir guruptan gelip bu keşfedilmemiş mağarayı incelemelerini isterler.

Maceraperest Jack ve kardeşi Tyler, kendileri gibi profesyonel dalış ekibiyle birlikte, ellerindeki en yeni ekipmanları toplayıp Romanya’ya giderler. Ekip üyelerinden Charlie ve Buchanan gider gitmez araştırmaya koyulur. Ancak mağaranın içinde keşfettikleri şey, hem yeni bir eko-sistem hem de tamamen yabancı bir yaratık türüdür...

Yönetmen : Bruce Hunt
    Senaryo : Michael Steinberg
    Oyuncular : Cole Hauser, Morris Chestnut, Eddie Cibrian, Rick Ravanello, Marcel Iures
    Filmin Türü : Korku, Bilim Kurgu
    Orijinal Adı : The Cave
    Yapımcı Firma : 0
    Yapım Yılı : 2005
    Yapım Ülkesi : ABD/Almanya
    Orijinal Dili : İngilizce
    Filmin Süresi : 97 dakika
    Yazın izlemiştik bu filmi,gerim gerim gerilmiştim

Orjinal Cinayet(ler) - Righteous Kill

Al PAcino ve Robert De Niro'yu gerçektende çok severim ve muhtemelen bu yüzden büyük umutla izledim filmi, ama hayal kırıklığı oldu benim için. İkisinin oyanayacağı film daha ilginç olabilirdi bence.

Tür : Dram / Suç
    Gösterim Tarihi : 26 Eylül 2008
    Yönetmen : Jon Avnet
    Senaryo : Russell Gewirtz
    Görüntü Yönetmeni : Denis Lenoir
    Müzik : Ed Shearmur
    Yapım : 2008, ABD

Oyuncular

Robert De Niro (Turk) , Al Pacino (Rooster) , Carla Gugino (Karen Kleisner) , John Leguizamo (Dedektif Perez) , Donnie Wahlberg (Dedektif Riley) , Curtis '50 Cent' Jackson (Spider)

New York polis departmanında çalışan iki deneyimli dedektif, her ne kadar hazır olmasalar da emekli olmak üzeredirler. Emekli olmadan önce kendilerine son bir iş daha verilir.

İki ortak, hukuki sistemin açıklarından yararlanarak yasa dışı yollardan huzuru sağlamaya çalışan ve suçluları kendi yöntemleri ile cezalandıran bir seri katilin izini sürmeye başlar.

Righteous Kill, 1995 yılında çekilen Michael Mann filmi Heat setinde araları bozulduğu söylenen ve çekimler boyunca son sahne dışında aynı karede göremediğimiz iki usta aktör Robert de Niro ve Al Pacino'nun yan yana oynadığı ilk film. Tarihi önemi yadsınamaz.

İçerideki Adam - Inside Man

Denzel Washington'ın beğenmediğim filmi yoktur sanırım.

Tür : Gerilim / Dram / Polisiye
    Gösterim Tarihi : 28 Nisan 2006
    Yönetmen : Spike Lee
    Senaryo : Russell Gewirtz
    Görüntü Yönetmeni : Matthew Libatique
    Müzik : Terence Blanchard
    Yapım : 2006, ABD , 129 dk.

Oyuncular

Denzel Washington (Keith Frazier) , Clive Owen (Dalton Russell) , Jodie Foster (Madeliene White) , Willem Dafoe (Yüzbaşı Darius) , Ashlie Atkinson (Burke)

Herşey sıradan bir soygun gibi başlar. Boyacı kılığındaki dört soyguncu Wall Street’in en büyük kurumlarından birinin lobisinde 50 kişiyi rehin aldığında polis de sıradan prosedürü uygular ve iki dedektif soyguncularla anlaşmak üzere görevlendirilir.

Ancak zaman geçtikçe dedektifler soyguncuların hep bir adım gerisinde kaldıklarını fark ederler. Her durumda işe yarayan planlar altüst olmuş, geçen zamanla beraber çareler tükenmeye başlamıştır.

Banka patronunun olan bitenle fazlaca alakalı olması, bayan bir brokerın soyguncularla özel görüşme talep etmesi… Dedektif Frazier ve Darius’un akılları her geçen dakika daha fazla karışmaktadır. Soyguncuların tek derdi bankayı mı soymaktır?

Üçüncü Türle Yakın İlişkiler / Close Encounters of the Third Kind

Steven Spielberg'in ben daha yaşımdayken yaptığı filmi 31 yıl sonra izleme fırsatım oldu, ütü yaparken bir şey izlesem sevdasına o da

Edip'le birlikte izledik, ilk etapta hoş olmayan sahnlerle karşılaşır diye endişe etmiştim ancak kendisi bile büyük bir merakla izledi, hatta filmin sonunda uzaylılar çıkmayacak diye oldukça telşalandı ama beklenntisinin karşılığını aldı.

Uzay ve bilinmeyenlerin atası sınıfına girecek bu tür filmini izlemeniz tavsiye ederim.

Re: Juno

ladybug yazdı:
    15 yasinda hamile kalan Juno'nun hikayesi. Baba acayip cooool. Guzeldi begendim ben.

Bugün kısmet oldu, eğlencelik hoş bir film.

dikkatimi çekti de başrollerdeki kız (Ellen Page) daha önce de benzer bir rolde oynamıştı, tarz filmleri mi ediniyor ne
    Hard Candy'den hatırlayacaksınzı kendisini:

Juno'ya göre daha sosyopat bir filmdir, bu vesile ile kendilerini de tavsiye etmiş olayım

Lolipop