Bu ne guzel fotograf boyle.
S!BEL yazdı:
]
Bu ne guzel fotograf boyle.
S!BEL yazdı:
]
daha önce eklendi mi bilmiyorum
hadi bakalim gözün aydinozgnr yazdı:
geçen gün sonunda nihayet alacakaranlık ve yeni ayı aldım
kıyamadım önce okumaya
ama dayanamadım tabi.alacakaranlığı e book olarak okumuştum.
o yüzden hemen yeni aya başladım 5 saatte bitti.
eşim inanamadı
çooook güzeldi bayıldım bittim
epsilonla mailleştik.
eclipse aralıkta, breakıng dawnda şubatta çıkacakmış
sevinçten ağlıcaktım valla
bd türkiyede bile buradan önce cikarsa bunalima girerim tam olarak hangi gün cikacakmis??
ya verdıgınız lınk 1 kıtab mı ...
okumaya basladım eger dıılse uyarın .gercı baslangıcı bır gıbı geldı bana ama .fena takıldım heyecanlı bı sekılde okuyorum ordan ...
evet o ilk kitap seydacim, hadi bakalim iyi okumalar, bak ikinci kitapda cikmis, 3. ve 4. de yakinda cikacakmisseyda&oguz yazdı:
okumaya basladım eger dıılse uyarın .gercı baslangıcı bır gıbı geldı bana ama .fena takıldım heyecanlı bı sekılde okuyorum ordan ...
filmde ocak basi galiba türkiyede.
heh ıyı .sımdı buyuk zevkle okumaya devam edıyorum ....Zey.neP yazdı:
evet o ilk kitap seydacim, hadi bakalim iyi okumalar, bak ikinci kitapda cikmis, 3. ve 4. de yakinda cikacakmisseyda&oguz yazdı:
filmde ocak basi galiba türkiyede.
ama varsa ıkıncı kıtabın lınkını de ısterımm
Seyda ne iyi etmissin )
birinci kitabi heyecanli bulduysan ikincisi otomatikman eline düser zaten.
ikinci kitap piyasada, arkadasinda bahsetigi gibi 3 ve 4. kitaplarda cevrilecek. film sanirim ocak ayindaydi. emin degilim. film zaten sadece birinci kitabi iceriyor.
Twilight yorumlarini bekliyoruz, buradaki resimlere fazla bakma bence, cabucak oku sonra bak
ikinci kitabin linki var mi arastirayim ama yeni piyasaya cikti henüz düsmemistir
@ Özge :
vallahi körüm galiba 14 ayi 4 ay olarak gördüm.
evet haklisin 14 aylik bebeyle kitap okumak cok zor. da o kadar zor degilmis baksana 5 saate okumussun.
Robert Pattinson’dan Alıntılar...
Twilight serisinin hayranları Harry Potter hayranlarından daha mı çılgın?
Bilmiyorum. Harry Potter için çok fazla promosyon çalışması yapmadım. Basınla bir sürü röportaj yaptım ama hayranlarla karşı karşıya pek gelmedim. Bu yüzden prömiyerler dışında çok fazla bir şey görmedim. Ama Twilight için…hiç bu kadarını beklemiyordum. İnsanlar fragmanı gördüklerinde çığlık atıp, delirdiler. Bu benim için yepyeni bir deneyimdi.
Kaynak: Hpff
yönetmenin söylesisi türkceye cevrilmis:
Mükemmel çayırlığı nasıl buldunuz? sorusu sorulmuş yönetmene.
Çok zorlu ve ıstırap verici olmuş onlar için çayırlık sahnesinin çekileceği yeri bulmak. Harry Potter ya da Lord of the Rings bütçesine sahip değillermiş çünkü. Normal bir filmde güzel bir çayırlık yaratılır, böylece güneş ışıklarını da Edward'ın içine girip çıkabileceği şekilde ayarlama imkanı olurmuş, ama 37 milyon doların altında da bu imkansızmış. Bu sebeple Ocak ayının ortasında dondurucu havada kilometrelerce yürüyerek kusursuz yeri bulmaya çalışmışlar. Uzun uğraşlardan sonra çok güzel bir yer bulmayı başarmışlar.
Tam olarak bir çayırlık değilmiş. Bir nehrin yanındaymış. Ancak büyüleyiciymiş. Havanın mümkün olduğunca iyi olması için çayırlık sahnesini planın sonuna atmışlar. Sonra çekimden yaklaşık iki hafta önce seçtikleri mükemmel yerin hala karlarla kaplı olduğunu görmüşler. Oraya tam olarak varamamışlar bile. O yüzden son anda, film yapımının ortasında çayırlık için yeni bir yer bulmak zorunda kalmışlar. Yine donarak, bütün hafta çekimler yapıp yeni bir yer bulmaya çalışmışlar. Sonunda da kesinlikle büyüleyici bir yer bulmuşlar.
Eski, yaşlı ağaçlar, ters dönmüş kayalar bulunan bir yermiş. Büyüleyiciymiş, ama pek de çayırlığa benzemiyormuş. Ancak zaman geçiyormuş. Belirli bir günde çekim yapmak zorundalarmış ve ulaşılabilir olması gerekliymiş. O yüzden pek çok sahneyi orada çekmişler. Çok da güzel olmuş yönetmene göre, bir peri masalının geçeceği bir yere benziyormuş, yosunlarla kaplı, yeşil ve tam bir Olympic yağmur ormanı gibiymiş.
Ama filmi tamamladıklarında hala çekmeleri gereken bir sahne olduklarını söylemiş. Gerçekten çayırlığa benzeyen bir yeri çekmesi gerektiğini yoksa insanların sokakta onu taşlayacağını söyleyerek yalvarmış. Sonunda çayırlık sahnesinin bir kısmını Griffith Parkı golf sahasında çekmişler. Eski ve büyük kızılağaçlar varmış, onlar da çim kaya ve yosunlarla orayı çayırlıklarına çevirmişler.
Edward'ı çayırlıkta nasıl göz kamaştırıcı hale getirdiğiniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Bu da çok zor olmuş. Yaklaşık on özel efekt şirketiyle denemeler yapmışlar. Çoğu güzel değilmiş. Sonunda ILM ile anlaşmışlar. Robert'ın vücudunun tamamını tarayarak üç boyutlu bir modelini oluşturmuşlar - burada gülerek "Rob'un bir yerlerde üç boyutlu bir modeli var!" diyor. Son olarak da güzel gözükecek ve bir nevi korkutucu olacak bir şey yaratmanın çok karmaşık olduğunu söylüyor.
.