Ben de sayarım bak
Ben de sayarım bak
Boğa,
En eskiden karşıdaymış
1969'dan itibaren Kadıköy'de kaymakamlık binası önündeymiş.
1976'da şimdiki yerine konmuş.
Ekşisözlüğün yalancısıyım
bebisim yazdı:
Yok be Ebru, ben kendimi bildim bileli boğa altıyolda'idi.Ebruli69 yazdı:
Hatırlamam mıbebisim yazdı:
eee tiniminiler nasılız bakim ?
çıtıpıtılara da yayın hayatında başarılar dilerim
aklıma geldi. Hanginiz Kadıköy'deki Re Cafe'yi hatırlıyorsunuz bakalım ?
Beşiktaş iskele karşısı
Ve Boğa da eskiden ordaydı yanılmıyorsam.
Evet Anci'cim Re Cafe'yi hatırladığına göre, bir anımı anlatayım ; geçmiş zamanın birinde 10 küsur yıllık bir aşkım vardı Biz her seferinde Re Cafe'de buluşalım derdik. O tarihte de ben çalışıyorum. Tam buluşucaz, allam patron geldi, çıkamam işyerinden cep telefonu da yok, dur dedim iskelenin oraya gideyim de, kulubelerden telefon edeyim. Telefonu açtım, o heyecanlar kardeşi ile aşkım diye konuş, potu da kır allam hiç unutmam o günü.
Bu arada Re Cafe'de bir türlü buluşamadık. Sükutu hayal anlayacağınız.
Ben kendimi bildim bileli tabiri doğruymuş demek kiInci&Deniz yazdı:
Boğa,
En eskiden karşıdaymış
bebisim yazdı:
Boğa,
En eskiden karşıdaymış
Kıslarrr düzeltmek gibi olmasın ama boğa altıyola çıkalı çok olmadı yani ben hatırlıyoom.
1987 yazıyor sanırım doğru bu tarih bahariyedeki düzenlemeden sonra oraya gitti.(bakınız itü sözlük)
Re cafe de Kadıköyde ve beşiktaş iskelesinin karşısındaki cafe idi. Camekanlı falan.
Falla öyle idi.
Beşiktaştakileri de sayabilirim. Hakan vardır eennnnnnn eskilerden, üniversiteleilerin gittiği üst katta bir kahve vardı iskelede şimdi altı balıkçı olmuş sanırsaam. Kazan vardır eski kulağı kesiklerin mutlaka uğradığı.
Yani migrenden dolayı anlık hafıza kayıplarım oluyorsa da eski hafızam çok iyiidir. Biraz daha karıştırsam neler hatırlerımda daha derine inmiyooom
Ebruli69 yazdı:
bebisim yazdı:
Boğa,
En eskiden karşıdaymış
Kıslarrr düzeltmek gibi olmasın ama boğa altıyola çıkalı çok olmadı yani ben hatırlıyoom.
1987 yazıyor sanırım doğru bu tarih bahariyedeki düzenlemeden sonra oraya gitti.(bakınız itü sözlük)
Re cafe de Kadıköyde ve beşiktaş iskelesinin karşısındaki cafe idi. Camekanlı falan.
Falla öyle idi.
Beşiktaştakileri de sayabilirim. Hakan vardır eennnnnnn eskilerden, üniversiteleilerin gittiği üst katta bir kahve vardı iskelede şimdi altı balıkçı olmuş sanırsaam. Kazan vardır eski kulağı kesiklerin mutlaka uğradığı.
Yani migrenden dolayı anlık hafıza kayıplarım oluyorsa da eski hafızam çok iyiidir. Biraz daha karıştırsam neler hatırlerımda daha derine inmiyooom
1980-1987 arası liseyi Kadıköy'de okudum + 1983'den evlenene kadar Kadıköy'de oturdum. Boğa hep oradaydı. Belki bir ara kaçtı gitti ineğin birinin peşinden, sen o ara gördün
Ya da seninki tamamen rüya
Günaydin tinimini hanimlar herkese
saglikli güzel günler diliyorum
[quote]
Inci&Deniz yazdı:
Ebruli69 yazdı:
1980-1987 arası liseyi Kadıköy'de okudum + 1983'den evlenene kadar Kadıköy'de oturdum. Boğa hep oradaydı. Belki bir ara kaçtı gitti ineğin birinin peşinden, sen o ara gördün
Ya da seninki tamamen rüya
Ya bana neya boğa eski kaymakamlığın önündeydi ben biliyom.
Yok mu başka hatırlayan arkadaş.
Yılları net hatırlamıyorum. (birileri duymasın )
İtü sözlükte 87 diyo. Zaten bahariyedeki düzenleme sonradan yapıldı bak onu çok iyi biliyoom işte.
Niye İtüsözlüğe inanıyorsun da ekşi sözlüğe inanmıyorsun?
Ekşisözlük 76'da kondu diyor.
Dur biraz daha araştırayım. Ama en azından 82-83 arası Pendik'ten Kadıköy'e gidiyordum ve Söğütlüçeşme'de inip okula yürüyordum, her gün önünden geçiyordum yani. Bana güven
heykel, 1864 yılında paris’te heykeltıraş houillav dır isidore bonhevr tarafından yapıldı. almanlar, fransızları yenince heykel almanya’ya getirilmiş. birinci dünya savaşı sonlarında alman kralı kaiser wilhelm (2. wilhelm) tarafından 1917 yılında enver paşa’ya güç simgesi olarak armağan edilen heykel, pek çok kez yer değiştirdikten sonra (ilk olarak sultanahmet adliyesi'nin önüne konmuş. oradan sarayburnu'na, beşiktaş'a...) 1969’da kadıköy’e getirilerek, kadıköy'deki kaymakamlık binasının (bugünkü kadıköy belediyesi meclis binası) önüne yerleştirilmiş. ardından 1976 yılında altıyol’daki yerini almış. buda demek oluyorki boğa heykeli 30 yıldır bugün durduğu yerde bulunuyor.
http://nedir.net/altiyol-daki-boga-heykeli.html