bu var ya tam benim kalemim! manyak guzel bisey.
bu hafta pisirmem lazim.
haslama manyagi uye!
bu var ya tam benim kalemim! manyak guzel bisey.
bu hafta pisirmem lazim.
haslama manyagi uye!
boşnak mantısı açılan yufkanın üzerine kıymalı harç koyulduktan sonra rulo halina getirilen yufkadan 3-5 cm lik küçük parçalar kesilir yağlanmış tepsiye dizilir ve fırına verilir. fırından çıktıktan sonra üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür.Boşnak börekleri genelde ince açılan yufkası ile muhurdur ve yufkaların çarşaf yada sofra bezinin kaldırılarak sarılması nedeniyle çıtır çıtır olur.RüyA yazdı:
[size=large]KLEPA (Boşnak mantısı)[/size]
Malzemesi:
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1/2 su bardağı su
tuz
İç malzeme:
125 g kıyma
1 baş rendelenmiş soğan
karabiber
Üzeri için:
1/2 kg yoğurt
4 diş dövülmüş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağı
kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Kıymaya soğan, tuz ve karabiberi katıp içi hazırlayın. Bir kapta un, tuz, yumurta ve su ile bir topak oluşturun. Oklava ile un serperek kalınca bir yufka açın, beş santimetrelik kareler halinde kesin. Bir tencereye yaklaşık bir litre su doldurun, tuz atın. Hamurdan karelerin içine kıyma parçacıklarını dizin ve kareleri üçgen biçiminde kapatın. Kapatma işlemi bittiğinde kaynayan suya hamurları atın,
20 dakika pişirin. Süzdürerek alıp tabaklara servis yapın. Üzerine yoğurdu koyun. Tavada yağı kızdırın, kırmızıbiber katıp yemeğin üzerine dökün.
Kaynak:http://www.uyurgezer.net/rumeli-mutfagi-t90711.html
ne guzel bir forummus bu boyle
ben de esimin yoresinden bir tarif sunayim. nefistir, fakat cok agir bir yemektir yedikten sonra 10 tur kosmaniz gerekir
buyrunuz;
http://minimutfak.blogcu.com/islama_2490881.html
acika'nin icinde ceviz de olmaz mi?gülhan.e yazdı:
Kübra'cım,bizim Adıyamanlı bi arkadaşımız var..Ajvar'a benzer bi meze yapıyorlar..İçine küçük acı firenk biberlerinden koyuyorlar,adı da ''acıka''
benim bildigim oyle...
kübracım bu formu bana açtın herhalde
bütün boşnak böreklerini ve diğer geleneksel yemeklerini yazmışsın
acaba kaçırdığım bir şeymi var da ben bilmiyorum...
Dörtyüz küsur yemek tarifi yazılı köşesi olan ben diyorum ki, Uğmaç Çorbası hamuru sadece su ve unla hazırlanır, yumurta konmaz.
Kendim de Mart 2004 yılında öyle girmişim.
www.turkeyistanbul.com adresi, Tariflerde, Nilgün'ün Mutfağı (naçizane efem)