[size=large]Taze fasülyeli ülemeç (umaç) çorbası[/size]
"... Ailem ve ben Bulgaristan göçmeniyiz. Çok eskilerde tel şehriye yokmuş tabi fakirlik de varmış. Çorbaların içine unu ıslak elleri ile ovuşturarak küçük hamurlar yaparlarmış. Annemin anneleri yaparmış bizlere kadar da gelmiş bu lezzet. İşte taze fasulyeli ülemeç çorbasının tarifi umarım yapar ve beğenirsiniz.
MALZEMELER :
15 Tane kadar taze fasulye
3 Yemek kaşığı un
3 Tane domates rendesi
2 Yemek kaşığı tereyağı
Tuz, Kırmızı pul biber,
YAPILIŞI :
Taze fasulyeleri küçük kesip pişene kadar haşlayın. Suyu azaldı ise ilave edip tuzunu da katın. Diğer tarafta ülemeci yapın. Unu geniş bir kaba döküp ellerinizi su ile ıslatıp unu ovuşturup küçük hamurlar yapın. Kaynayan fasulyelerin üzerine ilave edip pişirmeye devam edin. Tereyağı ile domatesleri soteleyip çorbanın üstüne gezdirip bir iki taşım daha kaynatın. Sıcak servis yapın isterseniz üzerine kırmızı pul biber dökerek servis yapın.
Afiyet olsun…"
Kaynak: http://gonuluncelezzetler.blogspot.c...uma-orbas.html