[size=x-large]Papaz yahnisi[/size]
TARIF İÇİN TIK TIK! KESME-YAPIŞTIRMA İŞLEMİNE İZİN YOK.
Kaynak:http://yemedeyanindayat.blogcu.com/p...i_9850021.html
[size=x-large]Papaz yahnisi[/size]
TARIF İÇİN TIK TIK! KESME-YAPIŞTIRMA İŞLEMİNE İZİN YOK.
Kaynak:http://yemedeyanindayat.blogcu.com/p...i_9850021.html
[size=large]MANTARLI PAPAZ YAHNİSİ[/size]
Malzemeler
• 750 gr kemiksiz dana eti
• 25?30 adet arpacık soğan
• 10?12 diş sarımsak
• 100 gr. tereyağ
• 3 su bardağı sıcak su
• 10?12 mantar
• 6 çorba kaşığı sirke
• Yarım limonun suyu
• 1 çay kaşığı tarçın
• Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber
• 1 çay kaşığı karabiber, tuz
Tarif
Eti kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları ovalayarak temizleyip dilimleyin. Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.
Tencerede sıvıyağı kızdırın. Eti ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar sote edin.
Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu ve şarabı ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
Mantarları süzüp etlere ekleyin. Tarçın, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzla tatlandırıp 10-15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp maydanozla süsleyin ve servis yapın.
Kaynak: http://www.lezzetci.com/?sayfa=tarif&yid=1559
[size=large]ÇÖMLEKTE PAPAZ YAHNİSİ[/size]
MALZEMELER
1 kg ceviz büyüklüğünde kesilmiş kuşbaşı kuzu eti
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı tarçın
1/3 fincan sirke
2 adet orta boy soğan (yarım halka halinde kesilmiş)
1 baş sarımsak (ayıklandıktan sonra her bir diş dilimlenmiş)
HAZIRLANMASI
Fırınınızı 150-160 dereceye ayarlayın.
Toprak güvecinize etinizi soğanı sarımsağı sirke ve baharatları koyun.Eşit bir yoğunluk olması için karıştırın.
Un ve su ile koyu bir hamur hazırlayın.Hazırladığınız bu hamurla güvecinizin kapağını hava geçirmeyecek şekilde sıvayın.
Önceden ısıtılmış fırının orta rafına yerleştirin ve 1-1,5 saat pişirin. Arada (örneğin 30 dakikada bir) güvecinizin yönünü değiştirin.
Kokusunu iyice almaya başlayıncaya kadar pişirin.Kapağını açın ve mutlaka sıcak olarak servis edin.Bu basit yemeğin lezzetine çok şaşıracaksınız.
AFİYET OLSUN
Kaynak:http://sicakmutfaklar.blogspot.com/2...z-yahnisi.html
teşekkürler, gizli şeflerde bakabilir yani
şimdi papaz yahnisini yapayım bu hafta bir gün hoşuma gitti.
geçen gün taskebabı yaptım dila ve cem bayıldılar.
yalnız bizim kız patatesi sevmiyor yemeklerin içinde. papaz yahnisinde de patetes yok, yapayım hemen.
yaklaşık 1 aydır hegün yemek yaptıımı biliyormusunuz benim arkadaşlar.
eski günlerime döndüm artık.
saat 4 de evde olunca her işi yetiştiriyorum, ev temizliği bile yapmaya fırsatım oluyor.
bugün ki yemeğimizi eşim hazırlayacak bizim, şu an mutfağa girmiş bulunuyor benim de çok işim var , şimdi kızı yıkayayım, 2 parti çamaşır yıkadım ütü yapılacak.(yardımcım gelmedi bu hafta iş başa düştü).
neyse forumun akışını bozmayayım ben.
siz ekleyin güzel yemekler ben de yaparım hergün, ekleyenlerin ellerine sağlık.
madem yapamıyoruz,Gülhana misafir gideriz bizde
kurufasulye zordan sayılmıyo dimi,ben bugün yapıcamda
ete bayıldığım için yahniler muhteşem göründü gözüme.ajvarıda eşimin bi akrabası yapar her sene bidede bi kavanoz yollardı.Artık yollamıyo ühü ühü.Bizde kahvaltıda ceviz ve zeytinyağ iavesiyle yerdik off o ne lezzet.Tariften bende yapmayı deniycem teşekkür ederim.
arpacık soğan kırmızı et yemeklerinde nefis oluyo
tavukla nasıl olur acaba
Papaz yahnisini tavukla da yapabilirsin, Aylin'cim. Güzel oluyor.aylin_ yazdı:
arpacık soğan kırmızı et yemeklerinde nefis oluyo
tavukla nasıl olur acaba
[size=large]Umaç çorbası[/size]
MALZEMELER
2 Yumurta,
Aldığı kadar un
1.5 lt.et suyu
tuz,karabiber,kırmızı biber,
1 su bardağı yoğurt,taze nane,
1 ym. kaşığı tereyağ
Tuz
HAZIRLANIŞI
1 yumurtanın içine aldığı kadar un ve biraz tuz ilave edilerek yoğrulur ve sert bir hamur elde edilir.Elle ufalanarak arpa şehriyesi biçim ve büyüklüğünde şekillendirilerek, yapışmaması için un içinde biriktirilir. Et suyu ateşe konur. Kaynayınca hamur taneleri,tuz ilave edilir.Taneler dibe çökene kadar pişirilir.Yoğurt , tuz ve 1 yumurta iyice çırpılır, çorbaya ,devamlı karıştırılarak ve yavaş yavaş eklenir.Bir_iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.Taze nane ,incecik kıyılarak üzerine serpilir.Kırmızı biber ve yağ yakılarak çorba renklendirilir.
Afiyet olsun..."
Kaynak: http://guldenelkan.blogcu.com/umac-corbasi_2504460.html
Evet Meriç yıllarca Bulgaristan göçmenleriyle aynı apartmanda oturduk, çok yerdik onlarda bunu annem çok şey öğrendi konserveler, turşular falan)medip yazdı:
Çok lezzetlidir gerçekten, bizde kışlık konserveler şeklinde hazırlanır. Annemin yakınları yapar zaman zaman ve anneme de verirler. Hiç kendim yapamyı denemedim.