tarıffe uygun yaparsan ıyı oluyoo .ben cok sekerlı sevmedıgım ıcın sekerın olcusunu orda yazılandan bıraz az koyarım .bıde cevızı kac kat olucaksa tam orta katına da sererım ...
vanılya koymam .
gulsuyunuda ısteyen tabagında ıken doker bıraz....
tarıffe uygun yaparsan ıyı oluyoo .ben cok sekerlı sevmedıgım ıcın sekerın olcusunu orda yazılandan bıraz az koyarım .bıde cevızı kac kat olucaksa tam orta katına da sererım ...
vanılya koymam .
gulsuyunuda ısteyen tabagında ıken doker bıraz....
tamam böyle yapayim ben, fakat islatirken kirilir herhalde, cok inceler, seffaf resmen.luna_lovegood yazdı:
camomile yazdı:
sut ve sekeri isitirsin,cok sicak degil ilikca olucak.sona gullaclari bu sutlu karisima batirip batirip tepsiye dosersin biraz buzusturerek.ustune ceviz ici,findik ici veya fistik ici koyarsin cekilmis,afiyetle yersin
ayy en tepesine nar da çok yakışıyor da bu mevsimde nerdeeee
sagol füsunum
nar vardi bizim marketde bugün, cok meyve aldigim icin ondan vaz gectim artik. cikiyor artik yavas yavas sanirim.
paketin arkasinda vardi tarif, ama sadece süt ve seker bana tuhaf geldi, güvenemedim...red-line yazdı:
Zey.neP yazdı:
bugün ilk defa gördüm markette ve hemen aldim,
tv de duymustum bir kac kere,
ilgimi cekmisti cok kez,
ama burada bulamadigim icin pekde ilgilenmemistim nasil yapildigina.
incecik, kupkuru bir seymis bu......
arkasinda sadece süt ve seker diyor dogrumu bu
hadi arkadaslar bana bi zahmet anlativerin sunun nasil yapildigini.
kupkuru gibi gelebilir size ama çok hafif ve lezzetli bir tatlıdır..
paketin üzerinde tarif olması lazım..
eğer yoksa..
2.5-3 lt süt
1 kg yakın şeker
süt ve şekeri kaynatın. vanilini ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.
üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz..
nar varsa daha bir güzel görüntü ve tat olur..
tesekkürler
şekerli vanilin evet..Zey.neP yazdı:
vanilya sekerimi gülhanim??gülhan.e yazdı:
Zeynep'cim,
Süt,şeker,ceviz bide vanilya kullanırım ben..
bide ben fırın tepsisi büyük olduğu için,güllacı fırın tepsisinde ıslatıp daha sonra kenarlarını ortaya katlarım..kare olacak yanii..sonra üzerine cevizi koyar kapatıp ters çevirip borcama öyle dizerim..
Zey.neP yazdı:
paketin arkasinda vardi tarif, ama sadece süt ve seker bana tuhaf geldi, güvenemedim...red-line yazdı:
Zey.neP yazdı:
bugün ilk defa gördüm markette ve hemen aldim,
tv de duymustum bir kac kere,
ilgimi cekmisti cok kez,
ama burada bulamadigim icin pekde ilgilenmemistim nasil yapildigina.
incecik, kupkuru bir seymis bu......
arkasinda sadece süt ve seker diyor dogrumu bu
hadi arkadaslar bana bi zahmet anlativerin sunun nasil yapildigini.
kupkuru gibi gelebilir size ama çok hafif ve lezzetli bir tatlıdır..
paketin üzerinde tarif olması lazım..
eğer yoksa..
2.5-3 lt süt
1 kg yakın şeker
süt ve şekeri kaynatın. vanilini ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.
üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz..
nar varsa daha bir güzel görüntü ve tat olur..
tesekkürler
parlak kısımlar üste gelecek..
unutulmamalı..
güllac fransaya gelene kadar un olur serifecim...mahur_gozlum yazdı:
Zeyneeeeeeeeeeeeepppppppppppppppppppp hadi ne olur hemen bir pakette bana yollaaaaaaaaaa.
Tv lerde internette hep goruyorummmmm cokkk seviyorummmm ama burda yokkkkkk bulunmuyorrrr.
Parani yollayim sen bana alda yolla ne olurrrrrrrrrrr.
Yapilisini bilmiyorum ama ogrenirim valla.
Turkiyede her ramazanda cikardi hep alir yerdim.
Burda yok iste napim .
Yaptiysan sana afiyet olsun canim.
sor türk marketlerine, buradada yeni cikmis, ben bugün ilk defa gördüm, buraya gelen orayada gelir kesinlikle.
yinede istersen tabiki gönderirim, adresini özelime yaz istersen ....
cok tesekkür ederim arkadaslar ,
bu aksam hemen deneyecegim, yarin yeriz artik....
belki bu gecede yeriz biraz
malzemeler:
10-11 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750g toz şeker
1 paket şekerli vanilin
nar taneleri
dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
hazırlanması:
1. süt ve şekeri kaynatın. vanilini ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.
2. servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.
not:güllaç ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanın. ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır
http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/10/glla.html
burada buldum tarifini bir bak istersen.
ben 1 kez yapmıştım ve reçel koymuştum aralarına az miktarda .
Geçen arkadaşım iftardan sonra ikram etti.Elmayı rendelemiş biraz şekerle pişirmiş az miktarda gıda boyası katmış.Elmalar pembe bir renk almış.Güllacın arasına bu elma harcından koymuş.Bol ceviz ile süslemiş,nefis olmuş.Denerseniz eminim ki beyeneceksiniz...
Benim uzmanlık alanım Arkasında yazdığı mikta süt ve oradaki tariften bir bardak az şeker koyuyorum.Çünkü çok tatlı sevmiyorum.İkisini kaynatıp çıkarıyorum ve ılık hale gelince güllaçları daldırıp daldırıp tepsiye diziyorum.kalan sütü de üstüne ilave ediyorum.Eğer çok misafirim gelmeyecekse oradaki güllacı ikiye ayırıp yapyorum.Servis yapacağım zaman da krem şanti ile üzerini süsleyip, ceviz veya fındık koyup biraz da tahin dökiyorum.Nefis oluyor.