5. Sayfa - Toplam 11 Sayfa var BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu
Toplam 101 sonuçtan 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.

Re: sizce istanbuldaki en iyi özel ilkögretim okulları hangisi ?tecrübeli olanlar yazarmı?

Belki de forumun özüne aykırı olacak yazacaklarım. Bana göre, okul öncesi öğretim kurumlarında, yani hazırlık sınıflarında izlenen müfredatın ölçünlü olmaması 'eğitim eşitliği ilkesini' ihlâl eden bir durum. Ülke çapında ulusal, ölçünlü bir müfredat izlememek kargaşaya ve fırsat eşitsizliğine yol açar (özellikle temel eğitimde). Ülkemizde bir Eğitim Bakanlığı var, üstelik 'Millî' sıfatını taşıyan bir bakanlık, ancak uygulama çelişkilerle dolu. Önüne gelen kurum istediği yöntemi uyguluyor, inanılmaz bir keyfiyet içinde. Bu kurumlara teslim edilenlerse çocuklarımız, ülkenin geleceği.

Re: sizce istanbuldaki en iyi özel ilkögretim okulları hangisi ?tecrübeli olanlar yazarmı?

---ebru--- yazdı:
    Evet, maalesef ne kadar direnseniz ve doğru bulmasanız da bir noktadan sonra kendi geminizi kurtarmaya bakıyor bu çarkın içerisine giriyorsunuz.

Alacağım eğitim nedeniyle (önümüzdeki dönem eğitim yönetimi üzerine yüksek lisans yapacağım inşallah) ve tabi ki çocuğumdan dolayı çok yakından takip ediyorum eğitim sistemimizi. Konuşulacak tartışılacak çok şey var, bu forumda tartışılmayacak bir noktaya dayanıyor çoğu şey.

Başta dediğim gibi ne kadar dirensekte bu yanlışın içinde yer alıyoruz, gelirimizin çok yüksek bir kalemini çocuklarımızın eğitimine harcamak zorunda kalıyoruz ve bir şekilde bu koşturmacanın içine giriyoruz.
    Evet, ne yazık ki, Türkiye'de olsaydım ben de aynı çarkın içinde dönüyor olacaktım. Düşüncesi bile tüylerimi diken diken ediyor.

Haklısın. Okul öncesi eğitim kurumları için doğru düzgün bir müfredatı bile yok ki Milli Eğitim'in, bir de tüm kurumlarda eşitlik sağlasın.

Meriç, eleştirdiğim birçok yönü var ama ben dediğin gibi birşey görmüyorum ben oğlumun okulunda haklısın.
    Bana göre her okul olmasa bile belki öğretmen yeni gelen çocuk için böyle bir oryantasyon uygular ve bu 'benim sistemim en iyisi, diğerleri kötü ' demek değildir...[quote]
    medip yazdı:

ebru, senin söyleidğinle aynı şey benim bahsettiğim, ikisi de aynı kapıya çıkıyor.

sadece her iki görüş de olaya kişisel bakış açısını ifade ediyor.

Anladım, işte bahsettiğimiz eğitimde fırsat eşitliği ve örnek milli eğitim.

Bizde çoğu devlet okulu da dahil eğitim kurumlarının kendi anasınıfları var. 1. sınıfa başlarken genellikle öncelik aynı okulun hazırlık sınıfından gelenlerin, eğer kontenjan kalırsa dışarıdan öğrenci alınıyor.
    Hazırlık sınıfında uygulanan müfredat her okulda farklı, Anadolu liselerinde geçtiğimiz yıllarda değiştirilen bazı derslerin yabancı dille eğitimi yasağını bir nevi delerek tüm gün yabancı dil eğitimi veren anaokulları bile var.Basettiğimiz gibi okumayı öğreteni-öğretmeyeni,devletin okulunda 6 yaşında çocuğa ahlak bilgisi!! dersi vereni vs. hepsi çeşit çeşit...

RüyA yazdı:
    ---ebru--- yazdı:
    ...
    Alev Rusça eğitim veren bir okula gidiyor, İlköğretime geçtiğinde onunla birlikte anaokuluna devam etmeyip dışarıdan gelen bir arkadaşı 1. sınıfa başladığında hızlandırılmış bir rusça dersi ve tabiki anasınıfından gelen diğer çocukların almış olduğu eğitimi almayacak mı? Olay sadece bu, her okulun eğitim sistemi farklıdır. Anasınıfından ilköğretime devam eden öğrenci sistemi bilir, dışarıdan gelen öğrencinin de uyum sağlaması için yardımcı programlar uygulanır.
    Yok, Alev'in durumu dediğin gibi değil. Alev'in şu an devam etmekte olduğu Mişka Evi bir yuva. Alev bu yuvanın ilkokul hazırlık sınıfına gidiyor. Finlandiya'da okul öncesi eğitimin ilkokula hazırlık sınıfındaki eğitimi verme görevini ilköğretim kurumları değil, yuvalar üstenmiş durumda. Alev'in hazırlık sınıfının yeraldığı kurum, hem Fince, hem Rusça işliyor. Amaç, anadilleri Rusça olup hiç Fince bilmeyen çocukların Finceyle tanışmasını, ikidilli olup Finceleri çok da iyi olmayanların Fincelerini ilerletmelerini ve de anadilleri Fince olup hiç Rusça bilmeyen çocukların Rusçaya giriş yapmalarını sağlamak. İlkokul hazırlık sınıfı saat 08:30-12:30 saatleri arasında, geri kalan zaman gündüz bakımına giriyor. Hazırlık sınıfında konuşulan temel dil Fince, ancak yardım alınan dil Rusça. İşte bu noktada Alev Rusçayla haşır neşir olmuş oluyor, karşılaştırma yöntemiyle. Hazırlık sınıfındaki ders saatlerinin dışında, Rus öğretmen ve bakım uzmanları bizim isteğimiz üzerine Alev'le Rusça konuşuyorlar elden geldiğince. Buna burada 'dil banyosu' diyorlar.

İlkokul hazırlık sınıfında okuma-yazma öğretilmiyor kesinlikle, yalnızca harfler ve rakamlar tanıştırılıyor. Bizim Alev epeydir yazıp okuyor. İşte bu nedenle dil banyolu bir ilkokul hazırlık sınıfına yollamak istedik, canı sıkılmasın, yeni birşeyler öğrensin, diye. Yalnızca Fince konuşulan bir hazırlık sınıfına verseydik aslında çok da farklı bir uygulama olmayacaktı, okuma-yazmayı çözmüş çocukları ayrı gruba ayırıp, değişik etkinliklerde bulunuyorlar onlarla.

Alev Mişka Evi'nden sonra, şehirde tek Rusça ağırlıklı sınıfa sahip okula gidecek. Aynı okulda, sıradan sınıfların dışında İngilizce ve Almanca ağırlıklı sınıflar da bulunmakta. Rusça sınıfına gidebilmenin koşulu, Mişka Evi'nde hazırlık sınıfı okumuş olmak değil. Mişka Evin'deki hazırlık sınıfında şu an 10 öğrenci var ve bunların tümü ille de Rusça ağırlıklı 1. sınıfa gidecek diye bir kural yok. Birçoğu İngilizce sınıflarından birini seçebilir (sanıyorum İngilizce sınıfı birden fazla). Rusça sınıfına da, Mişka Evi'nden ve herhangi başka bir hazırlık sınıfından öğrenciler alınacak. Rusça bilme koşulu yok. Toplam 15 öğrenci olacak ve bu öğrenciler sınıfa mülâkatla kabul edilecekler. Mişka Evin'den gelen ve anadilleri Rusça olmayan çocukların öncelikli olarak tercih edilmeleri doğal; ailenin ve çocuğun motivasyonu kendisini dolaysız ortaya koyduğu için. Alev'in şu anki sınıfından sınıyorum 6 çocuk Rusça sınıfına gitmeği amaçlıyor. Diğer dokuz çocuk değişik hazırlık sınıflarından gelecekler ve tümüne aynı program uygulanacak.

Biraz uzun oldu, ancak aydınlatıcı olmuştur umarım.

arkadaşlar konu biraz saptı bence evet egitim sistemi baştan aşagı yanlış ama yapacak bişey yok biz bu ülkede yaşıyoruz ve ideallerimiz çocugumuz ve bütçemiz dogrultusunda bişeyler yapmaya çalışıyoruz .ben okullar ve çocukları gidenlerden bazı tavsiyeler rica ediyorum:::

sevgiler

anladıgım kadarıyla bilfenden çok memnun olan var

8. Re: sizce istanbuldaki en iyi özel ilkögretim okulları hangisi ?tecrübeli olanlar yazarmı?

Merhaba

Benim oğlum Çamlıca Bilfen'de.. Bu sene 3. sınıfta ve ben okuldan memnunum..

ÖDevlerimiz çok yoğun değil. Okula başlamadan önce hep eğitiminin ağır olduğunu v.s. duyardım ve biraz endişenlendirirdi ama ağır bir eğititm görmedik. Arkadaşımın kızı devlet okuluna gidiyor ve aynı konuları işliyorlar ki onlar daha öndeler bizden. Şimdiden çarpım tablosunu ezberlettiler. Biz hala ritmik sayma şeklinde devam ediyoruz.

Bu arada ilkokulda öğretmen okuldan çok daha önemli bence..

Arkadaşlar 2000-2008 Haziran arası Bilfende çalışıyordum Yönetici olarak ( anaokulunda ) bilenler bilir Haziran sonunda ayrıldım, sistem hakkında biraz bilgi vermek isterim evet okuma yazmaya hazırlık çalışmları yapılıyor ( Hazırlık sınıfında ) fakat öğrenecek diye bir zorunluluk yok şimdiki çocuklar maşallah zehir gibiler çoğunluk okuyor ve yazıyor okuyamayanlar ise 1. sınıfta okuyamayan çocuklarla beraber farklı bir sınıfta oluyorlar Bilfen artık dışarıdan öğrenci alamayacak kadar talep gören bir okul bu sene dışarıdan aldı fakat sınavla yani kendi içinden gelen çocuklarla arasında eğitim adına fark olmaması amacıyla , önüzmüdeki sene belkide dışarıdan hiç çocuk almayıp kendi kendini besleyecek , ama şu bir gerçek fen ve matematik ağırlıklı bir okul başarı odaklı bir okul ,ben şu an bilfende değilim ama kızımın okumasını isterim bu da benim şahsi fikrim Sevgiler

S.E.S. Sibel i hakli buluyorum,,sonucta ikiside universite mezunu olcak ama biri bir adim onden gitmis hep digeri daha cok calismasi lazim,,
    ayrica paran varsa ustun zekaya gerek yok bi bakin bakalim etrafiniza multi zengin olup cocugu universite okumayan kac kisi var?nadiren,,
    ama sole ki ozellerde de bazen burslu zehir gibi cocuklar oluyor o ayri,,

ama sartlar kesinlikle Sibel in dedigi gibi adil degil bence de,,,

yane 25 kisilik siniflarda okuyan cocuklar mi daha ii konsatre olur ogrenir basarili olur,,,yoksa 60 kisilik devlet okullarindaki cocuklar mi?

hep istisna ornekkler verilio..