Cidden...
Internetteki tariflere is extra gicigim cunku dun bir tencere dolusu brokoli corbasini cope attim...yanlis tarif yani...
Corbalarin puf noktasi nedir arkadaslar? Bana yardim edin, havalar sogudu canim corba istiyoo.. :roll:
Cidden...
Internetteki tariflere is extra gicigim cunku dun bir tencere dolusu brokoli corbasini cope attim...yanlis tarif yani...
Corbalarin puf noktasi nedir arkadaslar? Bana yardim edin, havalar sogudu canim corba istiyoo.. :roll:
Ben de..
Benim de bildiğim hiçbir çorba yok, tarhana yapıyorum sadece. Sana gelen ipuçları bana da yarar..
Amannnnnn okadar lezzetli hazır çorba varki,
napacan eziyeti
Ama brokoli çorbasınada bayılırım ve ben çok güzel yaparım..
Onları Alaz yapıyor bizde ama ona vermiyoruz katkı maddeli diye..saara-yıldırım yazdı:
napacan eziyeti
e yazsana tarifi bre!saara-yıldırım yazdı:
napacan eziyeti
Ama brokoli çorbasınada bayılırım ve ben çok güzel yaparım..
Bende o tarhana ve şehriye çorbalarını tutturamıyorum ya çok lapa gibi oluyor yada çok sulu, sebze çorbalarını güzel yaparım ama)
brokolileri haşla suyunu dökme. bir tencerede tereyağ ve (1 kaşık) unu kavur iyice ama . unun kokusu çıksın. sonra 1 bardak süt ekle ve iyice çırp, brokoli suyunuda ekle , kullanıyorsan 1 tanede tavuk bulyon ekle, tuz ve karabiberinide at. en sonda blendırdan geçirdiğin brokolileri ekle ve karıştıra karıştıra pişir. ben çok yaparım, çocuklarda bayılır. afiyet olsun
Cemile bu tarif cok kolay ve cok lezzetli oluyor, blogumda da var.. Senin icin corba cesitlerini arttiricam.. Yapamazsan sen degil ben sana kizicam
Malzemeler;
1 su bardagindan iki parmak eksik mercimek
5 su bardagi su(dilerseniz et yada tavuk suyundan da yapabilirsiniz)
1 Orta boy kuru sogan
1 Orta boy patates
1 adet havuc
2 yemek kasigi sivi yag (Dilerseniz tere yagi)
1 yemek kasigi kuru nane
2 adet et suyu bulyon (eger sadece su kullanacaksaniz)
Yapilisi;
Mercimekleri ayiklayip, yakayip tencereye koyun... Suyu ekleyin, kabuklarini soydugunuz, sogan, patates ve havucu 4'e bolup ekleyin. Mercimekler kaynayana kadar pisirin... El mikser'iniz varsa, (bicakli olan) tencerenin icindeyken karisim mikserden gecirin.. Eger kati gelirse biraz su ekleyebilirsiniz.. Et suyu bulyonu katin ce bir iki tasim kaynatin.. O kaynarken siz ayri bir tavada sivi yagi ve kuru naneyi kavurup corbanin ustune dokun...
Afiyet olsun...
Cemile bu vereceğim ezogelin çorbam çok lezzetli oluyor.izmitte çok ünlü bir lokantacıdan almıştım tarifini,favori çorbam oldu mutlaka dene canım..
ezo gelin çorbası
çorba
Malzeme:1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı bulgur
1 soğan
3 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı limon suyu
tuz,kırmızı toz biber,nane
mercimek ve bulguru yıkayıp kaynatın,soğanı rendeleyip ekleyin iyice pişsin.Ayrı bir tavada yağı eritip un sararana kadar kavurun.sırasıyla salça,nane,limon suyu,biber atın ve pişen çorba suyundan 2 kepçe alıp karıştırın.sonra bu karışımı tencereye ilave edin.tuz ekleyin.bir taşım daha kaynatın..servis sırasında limon sıkarsanız lezzeti artar.
bu çorba benim favori çorbam ve çok lezzetli olur herkeze tavsiye ederim..
Cemile,
Gülhan abla gelmiş yazar o şimdi bize güzel çorba tarifleri bizde faydalanırız