Sen de bendensin desene.arda_mira yazdı:
arda hala zeytini çekirdeğiyle yemez. bunda benim hatamda var. korkudan çekirdeğiyle bir türlü verememiştm. şimdi ise yemiyor.
Sen de bendensin desene.arda_mira yazdı:
arda hala zeytini çekirdeğiyle yemez. bunda benim hatamda var. korkudan çekirdeğiyle bir türlü verememiştm. şimdi ise yemiyor.
Ayıp ettin, aferin Ilgaz'acigdemay yazdı:
Ilgaz'a da bi aferin alayim
1.5 yasindan beri boyle yer. fakat bu aralar pek zeytin yediremiyorum.
Biz sıpayı iyice tembelleğie alıştırmışız yahu. Yesin bundan sonra ben de siyah tırnaklardan kurtulayım
Ana paranoyak olunca çocuk böyle oluyor iştedsimay yazdı:
benim kızım zeytin yemiyor ama diğer çekirdekli her şeyi; kayısı, şeftali, kiraz, vişne v.s. 1,5 yaşından bu yana yiyor ben nasıl yeneceğini anlattım ve bir sorun yaşamadım...
bence çoktan yemeye başlaması lazımdı elifcim...
Benimki sağolsun erikten kirazdan vazgeçtim karpuzun üstünde bir tanecik çekirdek görünce bile basar yaygarayı.
İşte ben de bu yüzden cesaret edemiyorum. Yutması derdim değil, organik şey sonuçta. Boğazında kalırsa diyezeyneb yazdı:
gunda da yuvaya basladiginda ogrendi.. bence vaktidir.. bazi cocuk daha once bile ogreniyor.. giray 3 olmak uzere daha yutuyor..
valla ben de 1-1,5 yaş arası başladım vermeye.kirazdan çekiniyordum ama onu da bu sene verdim
ama birtürlü karpuz çekirdeklerini ayıklamasını öğretemedim
elif74 yazdı:
Ayıp ettin, aferin Ilgaz'acigdemay yazdı:
Ilgaz'a da bi aferin alayim
1.5 yasindan beri boyle yer. fakat bu aralar pek zeytin yediremiyorum.
Biz sıpayı iyice tembelleğie alıştırmışız yahu. Yesin bundan sonra ben de siyah tırnaklardan kurtulayım
ne banalsin Elif senin zeytin cekirdegi cikartici aletin yok mu? peehhh
Elif' cim benim İpek kızımın en sevdiği şey yeşil zeytin ve bir yaşından beri de çekirdeğini kendisi çıkartarak yiyor, hatta kahvaltıda dedğilde buzdolabının kapağı açıksa -iytin, iytin diye diye götürüyor zeytinleri
Adaşın Elif'im ise ana sınıfına gidene kadar ağzına sürmedi ordada mecbur kaldığından yemeye başladı
Okan 2 yaşına doğru başladı zeytini çekirdeği ile yemeğe,
bende çekirdeği çıkarıp verirdim hep bigün masadankaşla göz arası atmış ağzına çiğnerken farketti sert sert gelince o andan itibaren öğrettik çekirdeği olduğunu çıkarması gerektiğini,çok seviyor o zamandan beri en fazla 2-3 çekirdeği götürmüştür mideye severek yiyor,hassas bu konuda balık kılçığı gelse bile minik onu çıkarıyor, üzüm çekirdeklerini bile
1 haftalikti
sirf sen kompleks ol diye yazdim emre hala yemiyor zeytin ,denemek istemiyor.daha minikken yerdi ama cekirdeklimiydi degilmiydi hatirlamiyom ya.
ben cekirdekle yiyebiliyorum ama
Alaz 1 yaşından beri deli gibi zeytin yer. Siyah ve yeşil..
Öğretmedim ben..
Sanırım 3 yaşında başladı kendisi çekirdeğini çıkarmaya.
Arkadaşımın oğlu 1 yaş civarındayken başlamıştı. Ama ben ancak 3 te cesaret ettim izin vermeye. Daha doğrusu anaokulu ile birlikte aslında.