592. Sayfa - Toplam 901 Sayfa var BirinciBirinci ... 92492542582590591592593594602642692 ... SonuncuSonuncu
Toplam 9009 sonuçtan 5.911 ile 5.920 arasındakiler gösteriliyor.

Re: HOGWARTS (Rowling Çetesi)Çetemizin isim annesi iyi ki doğdun!

Berna01 yazdı:
    Bolum 2: Londra’ya varış, Kirmizi Hali, Parti

Hikayeme devam: Warner Bros’un Türkiye talihlilerinden biri olarak 29 Mayıs 2004 Cumartesi günü Londra’ya uçtuk.

Otel Londra’nin merkezinde cok guzel bir oteldi. Biz bavullarimizla kapidan girdigimizde donup kaldik. Cunku bilumum gencler bar gibi bir ortamda iciyor, dansediyor, muzik bangir bangir caliyordu. Hahh dedim kotu yola dusurmeye getirmisler meger bizi. Burasi hic otele benzemiyor. Megersem otelin concepti oyleymis. Lobisi gece klubu imis. Resepsiyon da en diplerde bir kucucuk bankoymus.

Neyse bulduk odalarimiza yerlestik. Daha sonra lobide pardon barda yetkililerle bulustuk ve bize programi anlattilar.

Hikayenin buradan ilerisini vakti zamaninda sinema.com'un web sitesine yazmistim oradan alinti yapiyorum:

Biz 12 ülkeden 24 talihliydik. Güney Afrika’dan, Yunanistan’a, İsrail’e kadar geniş bir katılım vardı. Turkiye’de 18 yasindan kucukler yarismaya katilamadigi icin ama diger ulkelerde boyle bir şart olmadigi icin tum katilimcilar cocuk ve genclerdi. Biz yanlarinda anne modeli kaliyorduk. Neyse... devam....

Önce “Harry Potter Londra’da olsa öğlen ne yerdi?” konulu bir yemek yedik. Merak edenler için “fish&chips ve bezelye püresi!” yermiş.

Arkasından güvenlik kordonlarının atlatarak, bizi Leicester Square’de Odeon sinemalarının önüne götürdüler. Geceden beri ünlüleri görmek için sırada bekleyen gençlerin önünden salına salına geçip girişin tam önünde ayrılmış olan yerimize geçtik. Sırasıyla bütün ünlüler, İngiltere’nin jet sosyetesi, devlet erkanı, oyuncular, yazar, yönetmen vs önümüzden geçmeye başladı.

Film ekibindeki herkes tembihlenmiş oldukları için Warner Bros talihlileri olan bizim önümüzde duruyor ve birkaç dakika konuşuyordu. Bu arada hepsiyle fotoğraf çektirdik, sonradan kimlere ait olduklarını hatırlayamadığımız bir imza koleksiyonumuz oldu.

Harry Potter’i oynayan Daniel Radcliffe acaip heyecanlı bir çocuktu. İmza alanlar karşısında bir titriyor, o onlardan iki kat daha fazla titriyordu. Ron’u oynayan Rubert Grint’in şana şöhrete alışmış bir edası vardı. Hermione’yi oynayan Emma Watson ise çok güzel bir genç kız olmuş, filmde de genel olarak iyi bir oyuncu olduğunun da sinyallerini veriyordu. Ayrıca da koca galada en güzel giyinen kadın oydu diyebilirim Yazar R.J.Rowling’den bile güzel giyinmişti.

Benim gözüm elbette ki sadece Gary Oldman’daydı. Son derece “cool” bir edayla geldi, bizimle bile (!) fazla konuşmadı. Gene de şahaneydi. Galaya da kırmızı halıya da filme de çok yakışıyordu.

İngiltere Harry Potter kitabının ve filminin kalesi olduğu için meydanda toplanmış çok büyük bir kalabalık ve gösteri vardı. Yönetmen konusmasinda bu galanın New York’takinin 3 katı büyüklüğünde olduğunu söyledi. Geçit töreni bitince salona girdik. Bu esnada bütün kamera ve fotoğraf çeken cep telefonlarını topladılar. Önce yeni yönetmen Alfonso Cuaron bir konuşma yaptı, Harry Potter’in ilk 2 serisini çeken selefi Chris Colombus ile duygu dolu anlar yaşadılar. İkisi de birbirinin ne kadar iyi yönetmenler olduğundan bahsetti. Madem o kadar iyiymiş, niye o zaman film şirketi yönetmeni değiştirmiş anlayamadık.
    ---------------
    Filmden sonra bizi Harry Potter’in okul otobüsü şeklinde dizayn edilmiş bir otobüsle filmin partisine götürdüler. Ulusal Tarih Müzesinde muhteşem bir parti organize etmişler. Hemen hemen bütün oyuncular ve yönetmen partideydi. Müzeyi Harry Potter’in okulu şeklinde dekore etmişler ve aynı o atmosferi yaratmışlardı. Canlı baykuşlar bile vardı salonda! Bir de filmde şaka aleti olarak kullanılan araba cilası ve kusmuk kokan içeceği bile servis ediyorlardı Hatta hatta ortasından sıcak çukulata akan bir çeşme bile vardı. Bu çeşmeye marshmellow ve çeşitli meyveler batırıp yedik, büyücülere fal baktırdık. Ünlülerin partideki hal ve tavırlarını yakından inceledik. Bi kere daha söylemem gerekir ki İngilizler pek güzel giyinemiyor. Kimi yırtık kotla kimi üzerine 5 beden büyük tuvaletle gelmişti. Ehh yarışmayı da bir bayan kazanırsa bunlara da bakar tabii….
    -----------

Hikayem burada bitti. Bir iki fotografim var onlari da yukleyecegim. Herkese sevgiler. Benim Harry Potter olayim bu kadardir... Sizin bilginize hayranim.

ÇOk teşekkürler, çok güzel anlatmışsınız.

harry_potter yazdı:
    ladybug yazdı:
    Three broomsticks'e gitseniz ne icersiniz diye soruyor?

Butterbeer mi?

Pumpkin Juice mi?

Yaptin mi onu?
    Hayır yapmadım ama tabiki butterbeer olacak. Başka da birşey içilir miymiş canım Merlin Merlin

Çeteeeeeeeeeeeeeeeee gidiyoruz değil mi 2009 Eylül ayına herkes hazırlansın. Hoş Bella kömürlüğünden başka bir yer bize layık görmedi ama kendisi otursun beklesin bizi. Biz butterbeer içip Hogsmade'de sohbet edeceğiz.
    kömürlük bize seyran olur sen hiiç merak etme flourcum biz orada bir genişletme büyüsü yapar mekanı büyütürüz ayrıca birde karavan kiralayıp bellanın evinin önünde cimlere parkedecektik hani orada kafaları cekecektik zenci polisler bizi basacaktı nezarete götürecektiler bunlar kaçak göçmen diye hani ingilizcemiz yokya derdimizi anlatamayacağımızdan

ladybug yazdı:

acaba kaç sayfaki bu kitap
    ingilizcesinden okumayı becerebilirmiyim diye düşündüm zaten başka sitede türkçe cevirisini okumuştuk
    http://lunaticc.blogcu.com/ozan-beedle-dan-1-masal-buyucu-ve-ziplayan-kazan_4872239.html

ayben yazdı:
    ladybug yazdı:

acaba kaç sayfaki bu kitap
    ingilizcesinden okumayı becerebilirmiyim diye düşündüm zaten başka sitede türkçe cevirisini okumuştuk
    http://lunaticc.blogcu.com/ozan-beedle-dan-1-masal-buyucu-ve-ziplayan-kazan_4872239.html
    Arkadaşım epeydir yoktun, hangi semalarda uçuyordun? Hoşgeldin.

ron ile baraber hugoyuda aldık bir seyehate cıktık altınolukta annemlere uğradım sonra gökova köyceğiz dalyan fetiye ölüdeniz semalarında uctuk bu arada yanımıza baykuşla yolladığınız sarmaşıktan ısıran hugo acayip ateşlendi ve hastalandı pek cok büyü ve iksirle eski halide döndürdük merlinin sağlığına duacı olduk

ayben yazdı:
    ron ile baraber hugoyuda aldık bir seyehate cıktık altınolukta annemlere uğradım sonra gökova köyceğiz dalyan fetiye ölüdeniz semalarında uctuk bu arada yanımıza baykuşla yolladığınız sarmaşıktan ısıran hugo acayip ateşlendi ve hastalandı pek cok büyü ve iksirle eski halide döndürdük merlinin sağlığına duacı olduk
    Geçmiş olsun. Yaşlandı o kuş, yanlış sarmaşığı götürmüş. Gelince farkettim, yoldum kanatlarını ..

Merhaba Çetem,

Merlinin pantolonu aşkına çok yoruldum ama değdi. Harry ile denizkabuğu evimizi neredeyse düzenledik sayılır.

Sizlere bir itirafta bulunacağım. Cumartesi günü Dolores yanında iki muggle'la bana kalmaya geldiler. Muggle Mine ve muggle Pınar. 80'ler partisi yaptık. Harry'nin doğduğu yılları kutladık.

Merlin'e şükür ki bugün Grringots'daki galeonları sayma işime geri döndüm.

Birazdan okuyacağım yazdıklarınızı ama ben yokken kasa odalarına konması gereken çok fazla galeon birikmiş önce işimi yapmalıyım.

harry ile evli olunca galeonlar say say bitmiyor sanırım
    deniz kabuğuna gelmene cok sevindim artık daha sık görüşebiliriz değilmi

ayben yazdı:
    harry ile evli olunca galeonlar say say bitmiyor sanırım
    deniz kabuğuna gelmene cok sevindim artık daha sık görüşebiliriz değilmi
    Yok be nerdeeeeeeeeee, benim saydığım Gringots'daki cadıların ve büyücülerin galeonları, sikelleri.

Harry'e dedim harcayalım. Bana kırk tane bahane söyledi. Yok bu Lilly ile James'den kaldı, yok öbürü Sirius'dan kaldı.

E peki dedim bari şu golden snich'i satalım. Onu da rahmetli Dambuldore miras bırakmış.

Birgün Harry'de para kazanacak Merlin'in izniyle, bekliyoruz

Seni dinler Herm, söylesene "Harry, çalış para kazan" diye

Anaaa çeteci milleti nasılsınızdır?