Benim kuzenimde vardı sedef hastalığı... Ama onda sadece saç diplerinde kabuk şeklindeydi ve uzun zaman devam etti. Sonra kendiliğinden geçti, tüm bildiğim bu kadar
Benim kuzenimde vardı sedef hastalığı... Ama onda sadece saç diplerinde kabuk şeklindeydi ve uzun zaman devam etti. Sonra kendiliğinden geçti, tüm bildiğim bu kadar
Gayecim bende sedef hastasıyım. Benimde saç diplerimde ve ara ara kollarımda vardı, dr aynen banada kafaya birşey takmamamı rahat olmamı söylemişti. Çok şükür bayağıdır tekrarlamıyor. En son alnıma yakın saçlarımın hemen bittiği bölgede çıkmıştı. Yüzüme inecek diye çok korkmuştum. O dönemler liseye gidiyordum, yan sınıfta hertarafı sedef kaplı bir kız vardı, ve kimse ona yaklaşmak istemiyordu, ne zaman koridora çıksa yolda yürüse dik dik ona bakıyorlardı
Benim saç diplerim için dr losyon vermişti. Tırnaklarımda hiç çıkmadığı için sana yardımcı olamıycam. Sadece sedef konusunda yalnız olmadığını bilmeni istedim. Çok geçmiş olsun.
önerim malesf yok ama seni iyi anlıyorum üniversiteye giderken olmuştum.benim dr'umda kafana takmazsan durdurabiliriz,hem iç organları etkileme riskide var rahat ol,başa çıkamadığın durumlarda psikologla çalışabilirsin vb demişti.şu an Allaha şükür lezyonum yok.psikosomatik bir hastalık olduğu içinde kesin bir tedavi yapılamıyor.tırnak için bilemiyorum ama karaüzüm çekirdeği iyi geliyor diye duymuştum.bir deneyin isterseniz.geçmiş olsun
Geçmiş olsun Gaye..Annem çok çekti sedef hastalığından,özellikle banyodan çıktıktan sonra pul pul dökülürdü bütün vücudu kepeklenir kaşınır kanardı
Çok dr gitti ama çaresi yok dendi..Sonra bi aktar anneme bir bitkinin kökünü kaynatıp içmesini tavsiye etmiş..Annem o bitkiyi toplar kökünü kaynatır her sabah aç karnına içerdi.Ama çok acı bir tadı olduğunu biliyorum,çok zorlanırldı annem o suyu içerken..Sonra hakikaten geçti..Anneme sorayım unutmazsam hangi bitkkinin kökü olduğunu,ama teredütte ediyorum, anneme iyi gelen şey sana iyi gelmez diye
Geçmiş olsun Gaye.
Geçmiş olsun,
Kızkardeşimde yıllardır çekiyor, uygulamadığı tedavi
yok gibi,
inşallah yarayacak bir tedavi yöntemi bulursunuz
Gülhan,gülhan.e yazdı:
Geçmiş olsun Gaye..Annem çok çekti sedef hastalığından,özellikle banyodan çıktıktan sonra pul pul dökülürdü bütün vücudu kepeklenir kaşınır kanardı
Çok dr gitti ama çaresi yok dendi..Sonra bi aktar anneme bir bitkinin kökünü kaynatıp içmesini tavsiye etmiş..Annem o bitkiyi toplar kökünü kaynatır her sabah aç karnına içerdi.Ama çok acı bir tadı olduğunu biliyorum,çok zorlanırldı annem o suyu içerken..Sonra hakikaten geçti..Anneme sorayım unutmazsam hangi bitkkinin kökü olduğunu,ama teredütte ediyorum, anneme iyi gelen şey sana iyi gelmez diye
sanırım "ŞAHTERE" otu içiyordur annen.......
çünkü hangi aktara gitsen bu otu veriyor sedef için!
Bende hadi belki bu işe yarar umuduyla içtim, çok fazla etkisini göremedim sedeflerimde fakat çok yan etki yaptı bana bu ot Sürekli bayılacak gibi geziyordum, acayip kilo vermiştim, rengim atmıştı falan sonra aktara sorduk meğer bu otun ayrıca tansiyonu düşürme ve iştahı kapatma özelliği de varmış
Ben işin psikolojik boyutunu çoktan aştım........
Moralimi bozmuyorlar, genel olarak özel hayatımda da pozitifim çok etkilenmiyorum yani, tek canımı sıkan tırnaklarımın acıması, bilgisayarda yazı yazarken bile zorlanmam
GEçniş olsun canım benimde kulaklarımda ve saç diplerimde var..Uzun yıllardır dönem dönem daha kötü oluyor benimde gitmediğim dr kullalnmadığım ilaç kalmadı kortizonla ge.yor sonra gene başlyıor galiba tüm dr lar aynı şeyi söylüyor stres ve üzüntü tetikliyor
Tek ohh be dediğim zaman 3 hamileliğim boyuncaydı sanki böyle bir hastalık hayatımda yokolmuş gibi geçiyordu doğmdan 2-3 ay sonrada aynı şekilde devam
Bende kafama çok takıyorum bu arada çok rahatsız ediyor kabuklanma yapıyor saçlarımda kepek var gibi koyu renk kıyafert bile giyemiyorum..
Ama çözümü yok ...
gaye sedef çok bireysel ve dönem dönem uyuyan bir hastalık ve bu ve birçok alternatif tedavi yöntemi(balıklar dahil) herkeste farklı etki yapıyor çünkü sedef ve aynı zamanda troid gibi bir hastalığıda varsa bir yandan onu tedavi ederken diğeri alevleniyor örneğin sedefe iyi gelen yosun banyoları vs..troid hastaları için yasak.. dolayısıyla ciddi anlamda bir doktorla görüşmeni, verdiğim linke göz atmanı tavsiye ederim tekrar...
gaye ben hep bahsederim ya ayak ve ellerimde birşeyler var 6 yıl oldu hala geçmedi diye,
doktor egzama üzerinde fazlaca durdu sedef de olabilir ama uzak ihtimal diyelim dedi.
arkadaşların verdiği linke bakınca ben bile anladım ki benimkiler sedefmiş.
Özellikle de tırnaklarla ilgili kısmını görünce karar verdim aynen şöyle diyor
Alıntı :Tırnakta sedef hastalığı varsa üzerinde nokta şeklinde çöküntüler görülür. Tırnak yatağı kalınlaşır, peynirimsi bir görünüm alır. Tedavisi zordur.
aynen bu durum var bende.
Nazar değmesin deyin ayaklarım ve ellerim geçti gibi birşey deniz çok iyi geliyor gaye.
Kesinlikle deniz tavsiye ediyorum sana. ne zaman denize girsem azalıyorlar, her haftasonu giriyorum 2 aydır o kadar azalmışlar ki.
ağrı konusunda sana en iyi gelebilecek şey krem bol bol nemlendirmen gerek kurumaması lazım.
Allah kolaylık versin. Mümkünse bol bol deniz tavsiye ediyorum gayeciğim.