Bizimki bayan, 48 yaşında, devletten emekli ama özelde devam ediyor, dinamik, matematiğe meraklı, alıştığımız klasik öğretmen ve onu çok seviyoruz.
Bizimki bayan, 48 yaşında, devletten emekli ama özelde devam ediyor, dinamik, matematiğe meraklı, alıştığımız klasik öğretmen ve onu çok seviyoruz.
Çiğdemciğim,
Bizim bıcırıklar erkek öğretmene hemen alışamazlar gibi geliyor bana.Ana okulundan yeni çıktıkları için ve anaokulu öğretmenleri de kadın olduğu için.E ilkokul birinci sınıfta öğretmenini sevmesi çok çok önemli,bence bu durumda kadın olmalı.
Elif'in bu yılki ilkokul öğretmeni ile tanıştık.33 yaşında ve bayan.CV sini henüz göremedim fakat okul yönetimi 150 aday öğretmen arasından seçildiğini söyledi.Bakalım okullar açılsın nasıl olduğunu yaşayıp göreceğiz.
[quote]
umut yazdı:
Çiğdemciğim,
Bizim bıcırıklar erkek öğretmene hemen alışamazlar gibi geliyor bana.Ana okulundan yeni çıktıkları için ve anaokulu öğretmenleri de kadın olduğu için.E ilkokul birinci sınıfta öğretmenini sevmesi çok çok önemli,bence bu durumda kadın olmalı.
Elif'in bu yılki ilkokul öğretmeni ile tanıştık.33 yaşında ve bayan.CV sini henüz göremedim fakat okul yönetimi 150 aday öğretmen arasından seçildiğini söyledi.Bakalım okullar açılsın nasıl olduğunu yaşayıp göreceğiz.
Bence uzun yıllar öğretmenlik yapmış biri olmamalı nedenine gelince yorgun oluyorlar ve tahammül sınırları azamiye imniyor.
Erkek öğretmeni tercih ederim normalde .çünkü bayan öğretmenler aynı bizler gibi hem evde hem işte çalıştıkları için onlarda sinirli ve bitkin olabiliyolar. Ki bunun örneğini ablamın oğlunda yaşadık.
Kadınlar duygusal manada daha kuvvetsiz oluyorlar ve ailevi sorunlarını işe taşıyabiliyorlar. Bizler bunun örneğiyiz zaman zaman.
Bunlar benim fikr,m sadece kesinlikle öyledir demiyorum ama yanlış anlaşılmasın lütfen
kadından tır şoförü oluyo da erkekten ilk okul öğretmeni neden olmasın
yakışıklıysa olabilir, bence sakıncası yok
ciddi cevapım; mesleğini en güzel şekilde yapsın, bilgili, ilgili, şefkatli olsun gerisi önemli değil, kadın da olabilir, erkekte...
benim ilkokul öğretmenim erkekti, bi sıkıntı çekmedim, sağolsun harika bir öğretmendi Necmettin Bey
haa birde sey var
erkanın öğretmeni bayan mesela
aynı okulda aynı sınıfları okutan bir erkek öğretmende var
bizimsınıfın hep sorunları var bize akseden
öğretmeni yıpratan
diğer sınıfta tık yok
neden erkek neden gamsız
oysa başarı oranları aynı sınıfın
erkekler daha rahatlarçocuk yaramazlıkları sorunları konusunda daha rahat oluyorlar sorun olarak görmüyorlar çoğu şeyi nitekim sorunda değil ama bayan öğretmenler öyle değil
iyice aklını karıştırdıım galibaa
ben işin içinden biri olarak kadın öğretmen tercih ederim çünkü bayanlar daha titizdir ama erkekler ayrıntılara takılmaz genele bakarlar....istisnalar kaideyi bozmamakla birlikte tebii....
kadın olursa hiç evlenmemiş ve yaşı geçmiş olmasın.
Ben olsam bayan ogretmen olmasını tercih ederim Çiğdem ..
Bana göre erkek öğretmen ama bunun yanında kişiliği,sabrı önemli ve her öğrenciye eşit davranması gerekiyor ayrım yapmadan çocuklara sorunlarına göre davranması gerekiyor ama bu nitelikte öğretmen bulmak bir şans
Bizim öğretmenimiz erkek ama aması var işte
oldum gulmekten ben de dusunuyorum bunlari hepaynur-anneoldum yazdı:
kadın olursa hiç evlenmemiş ve yaşı geçmiş olmasın.
mumkunse 35 yasinda mutlu evliligi olan fizigi duzgun hatta 6 yasinda kizi olan maddi derdi olmayan biri olsun bi de sigara icmesin bi de benden cirkin olsun