3. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 48 sonuçtan 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Bu kadar doyumsuz olunur mu?

Füsun,
    Sana hep Tuğcan ve Emreyi benzettiğimi söylerim bilirsin,her iki tarafta ilk torun olmanın ve ilk yaşlarında halaların ,amcanın ve dayının bekar olması ve bizlerinde çok düşünceli hep onun mutlu olmasını sağlamayı görev addeden anne baba olmamızdan dolayı Tuğcan aynı anlattığın gibiydi.
    Herşeyi yemez,her ortamda mutlu olmaz,onun istediği aktivitelerden asla sıkılmaz ve bitince mızıldanan bir velet.
    Ben ancak 99 kasım Düzce depreminde aydım duruma.95 doğumlu sıpa 4 yaşını bitirmiş ve 5 in içinde idi.
    O akşam DÜZCE gişelerde yakalandık depreme,anneanneye akşam yemeğine yetişecekkken enkaz bie Düzceye yetiştik,onları bulup,yaları köyde kalınan eve götürdüğümüzde gece 21 olmuştu.
    Tüm o acıya ve korkumuza rağmen mızıldanan bir Tuğcan ile köyün bakkalına dünyanın parasını verip bakkalı açtırdı babası.
    Bisküi,kutu süt,meyvasuyu,helva,ekmek ne bulunursa aldık.Annemlere de bırakıp Semihlerin köyüne gittik,hiç bir şey yemeden mızıldanıyor hala,eve girecekmiş(ev kalmamıştı)tv seyredip ballı ılık süt içecekmiş....
    Babaannelerde soba falan devrilince söndürüp bahçeye ateş yakmışlar ve artçı depremleri bahçede geçiriyordu gittiğimizde.
    Düzcede evi yıkılan halası Semihin,amcası herkes ateş başında.Onlarada bakkaldan aldığımız şeyleri ikram ettik zira kimsenin akşam yemeği yiyecek zamanı olmamıştı.Bizimki hala mızıldanıyor,babaanne kıyamadı,gitme dememize rağmen eve fener ile girip süt ılıttı paşaya ama ballı değil şekerli olmadığı için içilmeyince benim tarafımdan ilk kez(ne sabırlı anne imişim o güne kadar yapmamıştım ama o gün sonrası ve Tuğberk te işime yaradığı zamanlar oldu)cimcirilerek ,arabada uyutuldu.
    Ve o 2 gün tüm üzüntüye ve acıya rağmen ona katlanıldı.
    Eve dönünce karar aldım ve artık onun etrafında dönmeyen bir dünyada yaşadığını anlaması için ne gerekiyor ise yaptım.
    Eğer hafta sonu onun için parka gidiliyor ise anne babanın arkadaşları ile görüşüldüğünde oda odasında oynadı,yada dışarıda isek restoranın oyun parkında yada koltuğunda can sıkmadan oturdu,oynadı.
    Belli zamanlarda oyuncak alındı,o istediği bir filme gitti,sonra anne baba onu bırakarak akşam çıktı vs vs.
    Bence bu konuda geç kalmadan sen de dizginleri ele almalısın.Tuğberki büyütürken bu tecrübeler ile çok rahat ettim.

2. Re: Bu kadar doyumsuz olunur mu?

Ay ne güzel Füsun ya,çoçuklar için ne kadar çok imkanınız var.Bizim buralarda o kadar sınırlı ki Park onlar için en büyük eglence.Hiç bir ..k yok anlayacagın O yüzden doyumsuz yetiştirme gbi bir durumumuzda yok gibi.

Emreninkide doyumsuzluk deel be,çoçuk işteee

savaşların, sınırların, sınıfların olmadığı hayal ülkesinden

Fusün kızma da
    yaa size birsey olursaa
    Emre hayatının geri kalanında aynı şartları bulabilecekmii
    birde öyle düşünsene

ayakları üstüne basması zor gelmeyecekmii

hanii yokluktan değil tamam var amaa
    bu varlık nereye kadar

yaa dengeler ters düz olursa olurda birgün o zaman en büyük zorluğu emre yaşamayacakmıı

dilerii hiçbir zaman yaşamaz ama cidden varlıktan yokluğa düşmek zor
    o yüzden her sartı göster öğret bence derim ben

4. Re: Bu kadar doyumsuz olunur mu?

Yarende böyle oldu yarım saat önce eve geldim,sahilde var bizimde jetonlu ıvır zıvırlardan,zıplama filan.
    bi de tren var sahil boyu tur atıyosun.her şeye bindi.ona binmedim diye ağladı deli olucam,neymiş trene söz vermişiz binmemişmiş.yarın diyorum vıdı vıdı yedi beni.
    kumpir istedi onu da aldım.
    eve geldi şimdi yattı ama aynen napıcaz bu çocukları.

fazla geliyo yaptıklarımız doymuyorlar bi türlü......

cık cık cık yazık yazık. Çocuğa hep maddiyat vermişsin ama sevgini esirgemişsin bencil anne

Blog Girişleri
    1

camomile yazdı:
    sen benim cocumaa simarik mi diyon haaaaa!ben senin bacaklarini carrt diye ikiya ayiririm hanim hanimmmmmm
    ya dofsem duzelirmi ki cemocan?
    daha once de konusmustuk bu konuyu hatirliyosan Fuso

simariksa simarik, naapalim, benim yegenim de simarik, 17 yasinda hala simarik, pazartesi gelecekler, bi vukuat yaparsa kuytuda yakalayip cimdikleyecem onu

ben cocuklara karsi cok fazla hosgorulu olamiyorum maalesef, benim bir cizgim var, bu cizgi kendi cocugum dahil butun cocuklar icin gecerli :roll:

Dovmek tabii ki lafin gelisi, popoya birkac saplagin zarari olmaz belki ama o bile beni uzuyor yaa...buyuduler artik, gururlarini incitmemek lazim...konusmak veya onun icin yapilan aktiviteleri biraz azaltmak hatta bazen gecici olarak iptal etmek falan i$e yarayabilir..bilemiyorum, kendi cocugun icin en iyisini sen bilirsin..

Fusun cum,

Aslinda cok sey yazmak istiyorum ama soyle ozetleyeyim..

1. si bizim buralarda malesef hayat boyle sokakta hayat olmadigindan mecburen kapali yerlerde cocuklarimizi eglendirmek zorundayiz. Bir arkadas ne guzel imkanlariniz var demis ama, is gorundugu gibi degil. Keske burada da yada senin yasadigin yerde de oksijen olsa da cocuklarimiz o parali makinelerde degil de normal bir cocuk gibi sokakta oynasa. Arap ulkelerinde yasam malesef boyle.
    2. si doyumsuzluk konusu evet cocuklarin her istedigini yapmamak lazim doyumsuz oluyorlar ama bazen de oyalamak icin yapmak lazim benim oglum da basimin etini cok yedi o yaslarda ama uzulme duzeliyor.
    Bizim buralarda akraba da olmadigi icin cocuklar bazi seylerden mahrum. Bir arkadasin cocugu musait olacak da gorusecekler vs... Hep birilerine baglisin ..
    Kardes konusuna gelince benim canima tak demisti 8.5 yas ara ile yaptim 1 tane daha artik SIKILDIM dediginde kardesini oyala diyorum
    Sana tavsiyem ege 2. yi dusunuyorsan hemen yap daha fazla gecikme..

Iyiki uzun yazmadim yani

bu forum benim bir arkadaşıma öyle yarayacakki zamanlama süper olmuş...fikir sahibi olacak sizin deneyimlerinizden..tabiki ilerki zamanlarda benim içinde geçerli ama benim fikrim cemile hanımla aynı doğrusu...

valla bunlar istedikçe biz yapıyoruz biraz sussunlar sakinleşsinler diye
    ama hata yapıyoruz
    eee ne yapalım ama ben yinede yapmamaya çalısıyorum nereye kadar bilemiyorum
    çıldırmamak için sabır sabır diyorum

Fusun,

ha senin Emre ha benim Emre. Cok kisa bir zaman oncesine kadar benim evdeki model seninkine cok benziyordu.

Simdi nispeten biraz daha iyi.

Artik her gun 1/2 saat Emre time var. Bu zaman dilimi icersinde istedigi herhangi birsey yapiyoruz (evde olmak kaydi ile).

Ama Emre'nin oraya gidecegim, bunu yapacagim diye tuturma sansi yok (artik). Hele hele bes saat bir yerde, cebinde para ile arkadaslari ile oynayacak... Bugune kadar hic olmadi. Oyuncakli yerlerde ise, oraya girmeden yaptigimiz anlasamaya gore vakit gecirebilir (mesela bes oyuncaga binip, bes makine ile oynayabilir). Bunu genelde de alisveris sonrasina birakiyorum. Benim burnumdan getiriyorsa, onun da burnundan gelecektir. Bunu cok iyi bilir.

Verdigim sozleri genelde tutarim, yerine getirmek icin elimden geleni yaparim, ama ola ki birgun olmadi, dram haline getirmesine musaade etmem.

Eskiden istekleri yapilmadiginda kriz yaratan cocuk artik yok, ya da daha nadiren ugruyor bize diyelim.

Belki de yas ile ilgilidir. Bu aralar Emre'nin daha olgunlastigini, farklilastigini hissediyorum. Artik savaslarimizi daha farkli kulvarlarda vermeye basladik.