Füsun,
Sana hep Tuğcan ve Emreyi benzettiğimi söylerim bilirsin,her iki tarafta ilk torun olmanın ve ilk yaşlarında halaların ,amcanın ve dayının bekar olması ve bizlerinde çok düşünceli hep onun mutlu olmasını sağlamayı görev addeden anne baba olmamızdan dolayı Tuğcan aynı anlattığın gibiydi.
Herşeyi yemez,her ortamda mutlu olmaz,onun istediği aktivitelerden asla sıkılmaz ve bitince mızıldanan bir velet.
Ben ancak 99 kasım Düzce depreminde aydım duruma.95 doğumlu sıpa 4 yaşını bitirmiş ve 5 in içinde idi.
O akşam DÜZCE gişelerde yakalandık depreme,anneanneye akşam yemeğine yetişecekkken enkaz bie Düzceye yetiştik,onları bulup,yaları köyde kalınan eve götürdüğümüzde gece 21 olmuştu.
Tüm o acıya ve korkumuza rağmen mızıldanan bir Tuğcan ile köyün bakkalına dünyanın parasını verip bakkalı açtırdı babası.
Bisküi,kutu süt,meyvasuyu,helva,ekmek ne bulunursa aldık.Annemlere de bırakıp Semihlerin köyüne gittik,hiç bir şey yemeden mızıldanıyor hala,eve girecekmiş(ev kalmamıştı)tv seyredip ballı ılık süt içecekmiş....
Babaannelerde soba falan devrilince söndürüp bahçeye ateş yakmışlar ve artçı depremleri bahçede geçiriyordu gittiğimizde.
Düzcede evi yıkılan halası Semihin,amcası herkes ateş başında.Onlarada bakkaldan aldığımız şeyleri ikram ettik zira kimsenin akşam yemeği yiyecek zamanı olmamıştı.Bizimki hala mızıldanıyor,babaanne kıyamadı,gitme dememize rağmen eve fener ile girip süt ılıttı paşaya ama ballı değil şekerli olmadığı için içilmeyince benim tarafımdan ilk kez(ne sabırlı anne imişim o güne kadar yapmamıştım ama o gün sonrası ve Tuğberk te işime yaradığı zamanlar oldu)cimcirilerek ,arabada uyutuldu.
Ve o 2 gün tüm üzüntüye ve acıya rağmen ona katlanıldı.
Eve dönünce karar aldım ve artık onun etrafında dönmeyen bir dünyada yaşadığını anlaması için ne gerekiyor ise yaptım.
Eğer hafta sonu onun için parka gidiliyor ise anne babanın arkadaşları ile görüşüldüğünde oda odasında oynadı,yada dışarıda isek restoranın oyun parkında yada koltuğunda can sıkmadan oturdu,oynadı.
Belli zamanlarda oyuncak alındı,o istediği bir filme gitti,sonra anne baba onu bırakarak akşam çıktı vs vs.
Bence bu konuda geç kalmadan sen de dizginleri ele almalısın.Tuğberki büyütürken bu tecrübeler ile çok rahat ettim.