Bu adresteki test yoldaslar.
1. Farzedelim ki Muggledan dogmasiniz ve bir baykus araciligi ile Hogwarts’a Kabul edildiginize dair mektup aldiniz? Ilk tepkiniz ne olurdu?
a. Biraz suphecisiniz cunku daha once Hoswarts hakkinda hicbirsey duymadiniz. Buna ragmen heyecenalisin.
b. Cok mutlusunuz. Buyuculuk okulu? Su ana kadar duymus oldugunuz en harika sey bu olmali. Acaba troller ile dovusecek misiniz?
c. Gergin ve endiselsiniz. Nasil buyu kabiletine sahip olabilirsiniz ki? Acaba oraya uyum saglayabilecek misiniz? Yoksa bu sadece bir aldatmaca mi?
d. Sukurler olsun ki bir camurkanli muggle dogumlu degilim.Ben saf kanli bir buyucuyum ve mektubu alacagimi biliyordum.
2. Diagon Alleyde okul alisverisi yapiyorsunuz. Ilk duraginiz neresi olurdu?
a. Quidditch malzemeleri satan dukkan. 1. siniflarin kendi supurgelerini getirememeleri ne kotu.
b. The Magical Mengarie or Eyelope's Owl Emporium. Hayvan satan magazalardan birindesiniz. Onlari cok seviyorusunuz.
c. Flourish and Blotts. Harika kitaplara bakiyorsunuz.
d. Alisverisinizi Knockturn Alleyde yapiyorsunuz.
3. Madam Malkinsden okul kiyafetlerinizi aliyorken bir yandan digger ogrencilerle sohbet ediyorsunuz. Onlara ne dersiniz?
a. Buyuleri pratik yapmaya basladiniz mi? Cok ilginc degil mi?
b. Het, ne haber? Sende okul alisverisi yapiyorsun demek? Cok eglenceli degil mi?
c. Yeni Defence against the adrk art hocasinin kim oldugunu biliyor musun?
d. Yeni supurgenin 0 dan 200 kmye 5 saniye de cikabildigini duydun mu?
4. Kings Cross tren istasyonda sizi 9 ¾ nolu platforma goturecek bariyerin yanindasiniz. Nasil gecerdiniz?
a. Normal bir sekilde yuruyerek
b. Cekingen birsekilde oraya dogru adim atarak
c. Son hizla kosarak
d. Yaslanarak yavasca, dikkat cekmeden
5. Bos bir kompartiman ariyorsunuz. Sonucta sectiginiz kompartiman:
a. Bir suru ogrencini konusup tanistigi kaynastigi bir kompartiman
b. Seninde bir suredir uzerinde calismakta oldugun hex pratigini yapan bir suru ogrencinin oldugu
c. Bir suru ogrencinin oyun oynadigi
d. Bir suru ogrencinin okul kitaplarini okuyup, tartistigi bir kompartiman
6. Hogwarts golunu gecerken dev bir murekkep baligi gordunuz ve:
a. Ne kadar buyuk oldugunu dusundunuz ve orada kalip sizi rahat birakmasini dilediniz
b. Acaba onu oksayabilir miyim diye dusunup ona dogru uzandiniz
c. Daha once zaten bu murekkep baligini duymustunuz. Genellikle sakin ve uysal olmasi gerektigini biliyordunuz.
d. Suradaki uzanip murekkep baligini sevmeye calisan gerizekaliya guldunuz.
7. Hogwarts evlerine ayrilmak icin giriste bekliyorsunuz ve:
a. Biraz gerginsiniz
b. Kendinizi begenmissiniz
c. Kusacak gibisiniz
d. Heyecanlisiniz
8. Buyuk salona girmeden once bir troll ( dev ) ile gureserek evlere secileceginizi dusunmustunuz. Simdi bir sapkanin sizi eve yerlestirecegini ogrendiniz ve:
a. Bir sapka mi? Biraz sIkIci. Siz o dev ile guresmeye hazirlanmistiniz.
b. Bir sapka mi? Biraz sIkIci. O devin herkesi alt edecgini seyretmeyi istiyordum.
c. Bir sapka mi? Daha anlamli tabii. Dev hikayesinin gercek olmadigini zaten anlamistim.
d. Bir sapka? Dev degil? Rahatladim. Hemen inaniyorum.
9. Adiniz cagirildi.. Yurudunuz ve tabureye oturdunuz. Sapka basiniza kondu ve sizinle konusmaya basladi. Tepkiniz:
a. Onunla konusmaya baslardiniz. Beni kisiligimi hemen anladi, harika bir sapka.
b. Kufredip tabureden duserdiniz. Tekrar tabureye oturup 11 yasinda ki bir cocugun olabilecegi kadar agirbasli gorunmaya calisirdiniz.
c. Sasirip ciyaklardiniz ve tabureden duserdiniz. Sonra tekrar otururken kahkaha atip bir yandan da utanctan kizarirdiniz.
d. Sapkanin konusmasi karsisinda merakla onu dinler ve sonuc icin beklerdiniz.
10. Sapka evinizi ilan etti. Sizce hangisi?
a. Slytherin
b. Ravenclaw
c. Hufflepuff
d. Gryffindor