Ozan ameliyata giriyor...
Testislerinde şişme vardı, su toplamıştır iner, diye bekledik. Size daha önce de ‘Hastaneye gitmek istemiyor’ dediğimde çalıştığı kafenin sorumlusu Nilay hocasının ilgilenmesi üzerine bu kez hastaneye gitti.
Testislerinin birinde iler derecede kitle var ve konulan tanı testis kanseri şeklinde. Bunlar alınacak, biyopsi ile dokuyu tesbit etmenin, lenflere sıçratmak endişesi yüzünden uygulanmamasını, testislerin tamamen alınmasını, alındıktan sonra da yapılacak kontrollerle hastalığın safahatının ne olacağı konusunda fikir sahibi olacağız.
Hangi aşamada hastalık, hangi evrede bunu bilemiyoruz, kan ve röntgen tetkiklerinde bir sorun yok. Ancak gerek Ankara Onkoloji Hastanesinde gerekse, Gazi Üniversitesinde yapılan Doppler ultrasonografi sonuçlarında benzer şeyler var.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ
TIP FAKULTESİ RADYOLOJİ ANABİLİM DALI
ULTRASONOGRAFİ ÜNİTESİ
TEL: (312) 2141000/5184 FAX: (312) 2121940
Hastanın Adı-Soyadı: Ozan Ulusoy 04-06-2008
SKROTAL RENKLİ DOPPLER ULTRASONOGRAFi
Sol testis 50x37 mm. boyutlarındadır. Alanında testiküler mikrolithizais ile uyumlu yaygın punktat ekojeniteler ve testisi hemen tamamı ile kaplayan heterojen hipoekoik kitle lezyonu izlenmiştir. Bulgular testis Ca ile uyumludur. Lezyon alanında yoğun vaskülarite saptanmıştır. Normal testis parankimi yalnızca periferde ince bir bant şeklinde seçilebilmektedir. Lezyon epididim başı ve gövdesine de infiltre olup bu kesimlerde epididim ileri derecede heterojen ve hipoekoik görünümdedir. Çapi 2.5 cm. ye ulaşmaktadır. Ayrıca skrotum içinde belirgin sıvı artışı saptanmıştır.
Sol testis 30x13 mm. boyutlarındadır. Alanında yine yayın punktat ekojeniteler izlenmiştir. Solid ya da kistik yapıda kitle lezyonu saptanmamıştır. Vaskülaritesi normal sınırlardadır. Sol epididim normal boyutlarda ve homojen olarak izlenmiştir. Skrotal kesede solda sıvı artışı saptanmamıştır.
Her iki tarafta pampiniform pleksus venleri normal genişliktedir.
SONUÇ: - Bilateral testiküler mikrolithiazis.
- Sol testis Ca.
- Sol hidrosel
Amcaları da zaten uzman doktor, sonuçları onlarla da paylaştım ve maalesef istemediğmiz bir hastalık. Ama nasıl bilemiyoruz, internetten elbette araştırmalar yaptık.
Beklemekten ve görmekten başka şimdilik elimizden bir şey gelmiyor. Ozan’ın moralini yüksek tutmaya çalışıyoruz. Korkusu varsa da belli etmiyor.
9 Haziran 2008 Pazartesi günü Üroloji Kliniğinde ameliyat olacak biz 8.00 den sonra orda olacağız ama saat kaçta sıra gelir bilemiyoruz. Bir gün yatar sonra eve çıkar dediler, o gece ben Ozan’a refakat edeceğim.
Bir sen eksiktin kanser... Hoşgeldin. http://www.happykids.com.tr/engellilere1.htm
Ameliyat sonrası ekleme... 10.06.2008 ___________
Sevgili arkadaşlar;
Bir sen eksiktin… başlıklı yazımı okuduğunuz ve acil şifalar dileyen dileklerinizi yazdığınız için teşekkür ederim. İnsan yalnızlığını bu tür mesajlarla bir ölçüde giderebiliyor, güç toplayabiliyor. Hepinize teşekkür ederim.
Ozan’ın ameliyatı için 9 Haziran Pazartesi günü sabah 8.30 da hastanede olmamıza karşın 15. 00 gibi ameliyat odasına aldılar, 18.30 gibi ameliyat odasından çıktı. Bu kadar uzun sürmesinin nedeni peşpeşe ameliyatların olması üzerine gecikilmesi Ozan’ın ve annesinin tepkisi üzerine sanırım erken alıp ameliyathanede bekletmeleri olsa gerek.
Ozan şu an evde. Ameliyat sonrası doktoru ile konuştuğumuzda her şeyin patoloji laboratuar sonuçlarına bağlı olduğunu öğrendik, ve de bu sabah numuneleri laboratuara teslim ettim. 19 Haziran günü sonuçlar belli olacak.
Ozan bir gece hastanede yattı, şimdi evdeyiz.
Umarım sizlerin de dilekleri gibi, sorunsuz atlatırız… Ya da erken devrede olur hastalık da iyi sonuçlar alırız. Hepinize tekrar teşekkürler…