1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. patlıcanlı bir yemek tarifi istiyorummm.

    şöyle güzel hafif bi tarif bilen varmı?
    patlıcanlar kızartılmasın mümkünse
    közlenmiş patlıcanda olabilir.
    forum açmışken patlıcanı fırında nasıl közlüyosunuz?patlıcan köz olacak ama fırında olacak ,ocak kirlenmiycek


  2. Re: patlıcanlı bir yemek tarifi istiyorummm.

    Cok sey istiyorsun.

    Ben patlicani firinda birkac dis sarimsakla birlikte kozluyorum. BAzen kirmizi biberde oluyor. Sarimsaklari kontrol edip daha erken cikariyorum. Sonra kabuklarini soyup salmis oldugu suyunu suzdurup bicakla iyice dogruyorum. Hepsini karistiriyorum, tuz ekliyorum.

    Dolapta iyice soguduktan sonra servis yapiyorum

    ya da

    patlicanlari yine kozleyip, soyup, dograyip, soguduktan sonra sarimsakli yogurtla karistirip servis yapiyorum.

    Karniyarigi da firinda kozledigim patlican ile yapiyorum.

  3. #3
    Üyelik Tarihi
    30 Eylül 2005
    Bulunduğu Yer
    Bursa, Turkey, Turkey
    Mesaj
    38.331

    Re: patlıcanlı bir yemek tarifi istiyorummm.

    Madem çok şey istiyorsun, buradan bakacaksın:
    www.turkeyistanbul.com
    Nilgün'ün Mutfağı..

  4. Re: patlıcanlı bir yemek tarifi istiyorummm.

    http://www.yemektarifleri.info/tarif/patlican-yemekleri/

    buradan bakabilirsin..

  5. #5
    Üyelik Tarihi
    30 Aralık 2000
    Bulunduğu Yer
    Ruhlar aleminde..
    Mesaj
    21.625

    Re: patlıcanlı bir yemek tarifi istiyorummm.

    ben sana kendi yaptığım denenmiş bir tarif yazayım;

    patlıcaları küp küp doğra iyicene kızart,bir kağıt havlu üsütüne al

    bir tavada bol soğan ve kıymayı(isterswen kuşbaşı etde olur)salça,sarımsaş,tuz,bber ve çeşitli baharat ekle

    bir tepsiye önce kızarmış patlıcanları koy üstünede bu karşımı dök..sakın karıştırma salla tepsiyi hafiften

    üzerine salçalı sosuda dök doğru fırına

    sıcak sıcak ye!afiyet olsun


  6. Re: patlıcanlı bir yemek tarifi istiyorummm.

    ladybug yazdı:
    Cok sey istiyorsun.

    Ben patlicani firinda birkac dis sarimsakla birlikte kozluyorum. BAzen kirmizi biberde oluyor. Sarimsaklari kontrol edip daha erken cikariyorum. Sonra kabuklarini soyup salmis oldugu suyunu suzdurup bicakla iyice dogruyorum. Hepsini karistiriyorum, tuz ekliyorum.

    Dolapta iyice soguduktan sonra servis yapiyorum

    ya da

    patlicanlari yine kozleyip, soyup, dograyip, soguduktan sonra sarimsakli yogurtla karistirip servis yapiyorum.

    Karniyarigi da firinda kozledigim patlican ile yapiyorum.
    işte ben tam bu noktada takılıyorum .fırında közlemein ayrıntısında.
    kabuklumu yağ su konuyormu ?
    rrica etsem anlatabilirmisin?

  7. Re: patlıcanlı bir yemek tarifi istiyorummm.

    $aTo yazdı:
    ben sana kendi yaptığım denenmiş bir tarif yazayım;

    patlıcaları küp küp doğra iyicene kızart,bir kağıt havlu üsütüne al

    bir tavada bol soğan ve kıymayı(isterswen kuşbaşı etde olur)salça,sarımsaş,tuz,bber ve çeşitli baharat ekle

    bir tepsiye önce kızarmış patlıcanları koy üstünede bu karşımı dök..sakın karıştırma salla tepsiyi hafiften

    üzerine salçalı sosuda dök doğru fırına

    sıcak sıcak ye!afiyet olsun

    teşekkürler şato.
    tercihim aslında böyle bi yemek ama recimdeyim azıcık ,o yüzden közlemeyi denemem lazım.
    ama canım senin tarifinide çok çekti.napsam acaba

  8. Re: patlıcanlı bir yemek tarifi istiyorummm.

    nerdogan yazdı:
    Madem çok şey istiyorsun, buradan bakacaksın:
    www.turkeyistanbul.com
    Nilgün'ün Mutfağı..
    teşekkürler inceliyorum.


  9. Re: patlıcanlı bir yemek tarifi istiyorummm.

    red-line yazdı:
    http://www.yemektarifleri.info/tarif/patlican-yemekleri/

    buradan bakabilirsin..
    bu tarifler süper.teşekkürler.

  10. Re: patlıcanlı bir yemek tarifi istiyorummm.


    Patlican ve biberleri yikiyorsun, kuruluyorsun. Bir tepsinin icine koyup firina atiyorsun. 230 derece ye falan.

    15 dakika sonra patlicanlari ceviriyorsun. 10 dakika sonra catal ile kontrol edebilirsin. Tamamen yumusamissa tamamdir.

    Aluminyum folyoya sarip da koyabilirisin tepsin daha az kirlenir. Aluminyum folyoya sardiktan sonra catalla delikler ac yalniz.

    ozlem-efe yazdı:

    işte ben tam bu noktada takılıyorum .fırında közlemein ayrıntısında.
    kabuklumu yağ su konuyormu ?
    rrica etsem anlatabilirmisin?

Benzer Konular

  1. YEMEK TARİFİ SİTELERİ....
    Konuyu Açan: sosis, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 04 Eylül 2008, 15:59
  2. acil patlıcanlı börek tarifi
    Konuyu Açan: SEN&AY, Forum: Hamur işleri.
    Cevap: 4
    Son Mesaj: 11 Haziran 2007, 00:21
  3. YEMEK TARİFİ... ;-)
    Konuyu Açan: Gülnihal, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 22
    Son Mesaj: 01 Ocak 2006, 02:05
  4. kazaklardan yemek tarifi
    Konuyu Açan: maximum_moment, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 10
    Son Mesaj: 08 Kasım 2005, 11:27
  5. güzel bir yemek tarifi...
    Konuyu Açan: nazik, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 06 Ekim 2005, 00:11

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
 
 

Bu site Lidya.Net tarafından hazırlanmış ve yayınlanmaktadır © 1998-2012. Bu sitede yayınlanan yazılar, kaynak ve yazarı belirtilmek kaydıyla kullanılabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren AnneCocuk.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan ve yazdıkları yazılardan kendileri sorumludur.
AnneCocuk.com ile ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 2 (iki) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve size geri dönüş yapılacaktır.