Aslinda daha cok detaylar var gözden kacan ben neler
buldum neler sonra paylasacagim hepsi birbirine bagli olaylarin
Aslinda daha cok detaylar var gözden kacan ben neler
buldum neler sonra paylasacagim hepsi birbirine bagli olaylarin
eeee sayfalar çok olunca atlanabiliyor .handevrem yazdı:
aa inanmıyorum bu konuyu zaten daha önce konuşmuştuk(hatta elif istersen bi arka sayfalarada bak resimli falan birçok tesadüf belgeleriyle var daha çok şaşıracağız
...neyse artık tekrar tekrar yaşlı nineler gibi aa vaa yaa diye konuşuruz çok zamanımız olacak nasılsa)
sahende yazdı:
vay vay vay, demek bebeğin de seçilmişliği kim tarafından olduğu belli oldu, charles'ın odasında babnın yatığı resim.elif74 yazdı:
hayır sahendecim o sayfaya bir fotoğraf koymuştum bebeğin babasının yaptığı bir resim charles'in odasındaydı. sen bebeğin babasını araştırmak lazım deyince ilgini çeker diye düşündüm.sahende yazdı:
bu mu elif.
yaw bunlar 2 sezonda bu kadar olayı nasıl açıklayacaklar, sezonlar kısaldı ya, demek her bir bölümde olay olacak. süper.
handecim forum çok uzun (ben takılmaya başladığımda 250. sayfaya gelmişti bile) ve çok hızlı ilerliyor. bazen ben de yeni söylediğim şeylerin tekrar sorulduğunu farkediyorum ama bu çok doğal, forumu açan son bir iki sayfasını okuyacak vakti ancak buluyordur.handevrem yazdı:
aa inanmıyorum bu konuyu zaten daha önce konuşmuştuk(hatta elif istersen bi arka sayfalarada bak resimli falan birçok tesadüf belgeleriyle var daha çok şaşıracağız
...neyse artık tekrar tekrar yaşlı nineler gibi aa vaa yaa diye konuşuruz çok zamanımız olacak nasılsa)
okuyorum ama başkalarının teorileri değil de bizim teorilerimizi, sonra kafam karışıyor benimn dedim ya daaha öncede.handevrem yazdı:
şahende e ben sana yazdım hatta orjinal diyaloğu bile ekledim valla sende okumuyosan forumu yandık )
sahende yazdı:
medyumun claire'e bulduğu aile ile ilgili bir gelişme yok dimi hangi bölümde demişti bunu bir hatırlasam çözeceğim olayı, çünki bir karı kocadan bahsettiğini hatırlıyorum, meslekleri ile ilgili birşeylerde söyledi diye hatırlıyorum.
uçak biletini ayarlamıştı, halbuki claire başka bir aileye verecekti çocuğunu medyum vazgeçirdi clairi.
yani bir kez daha senaristlere pesss demek istiyorum ben.
uçağın arkasındaki adamın kim olduğunu çıkaramadım , sanki maskemi takmış ne öyle, kara birşey ama sarı saçımı var yoksa maskemi takmış çözemedim kızlar.
Hep dizideki kitaplari atladik sanirim onlarinda
büyük bir rolü var mesela desmondun en son yapacagi sey bir kitabi okumak olacakti sonra juiletin bir bölümde bir kitap seciyor sonra ben diyor kitap kulubunden kovuldum gibisine
Jack aarona bir kitap okuyor var var birseyler
orjinal diyalog yazdım (bölümlerde ne konuşuluyosa o..) yoksa bildiğim için teori özellikle dikkat ediyorum ...zaten uzun zamandır tamamen olanları ve gözden kaçanları ve orjinal diyalogları, bölümler içindeki resimlere yorumlarımı ve tamamen kendi yorumlarımı yazıyorum ha ama uzun okuyamıyoruz sayfaları dediniz...sorry
sahende yazdı:
okuyorum ama başkalarının teorileri değil de bizim teorilerimizi, sonra kafam karışıyor benimn dedim ya daaha öncede
bir yorum daha yapayım:
bence bu dizideki tesadüf ve ilişkilerin bazıları dizinin finaline ve ana fikrine ipucu vermek için bazılarıda sadece konuyu ilertletmek için bizlere sunuluyor.....dolayısıyla izleyici üzerinde çok fazla düşünderecek şüpheli bağlantıların çoğu sanırım zaman kaybı sonunda soranada e bu kadar düşünmeseydin kardeşim dizi zaten baştan sona garip buna da mantık aramasaydın deyivermesinler))
tabiki ilk sayfadan başlayın okumaya anlamında söylemedim ama en azından bi 10 sayfa öncesini okumakta fayda var aksi halde kendimizi tekrar etmiş oluyoruz...bu da dizi hakkında beyin fırtınası yapmak yerine kedi kuyruğunu yakalamaya çalışır gibi aynı noktalarda dönüp duruyoruz gibi geliyor bana...hani herhangi bir forum olsa neyse ancak ben zaten zamanınım çoğunu bu forumda geçiriyorum ve bundan büyük keyif alıyorum...tamamen benim fikrim tabi...
elif74 yazdı:
handecim forum çok uzun (ben takılmaya başladığımda 250. sayfaya gelmişti bile) ve çok hızlı ilerliyor. bazen ben de yeni söylediğim şeylerin tekrar sorulduğunu farkediyorum ama bu çok doğal, forumu açan son bir iki sayfasını okuyacak vakti ancak buluyordur.
bilindiği üzere jacob yakup un ecnebicesi
yakup peygamber hz ibrahim in torunu hz ishak peygamberin oğludur.
eski ahit teki yaratılış destanında geçen en önemli özelliği insan suretinde görünebilen bir tanrıyla güreş tutup onu yenmiş olmasıdır. ayrıca yusuf ve bünyamin peygamberlerinde babasıdır.
bünyamin in ecnebicesi ise benjamindir . bilmem ışık yandı mı? bünyamin peygamber hazreti yakup un en küçük oğludur. kelime anlamı sağ kol dur.bu bilgiler ışığında jacob benjamin linus ilişkisi fazlasıyla tesadüftür ayrıca bünyamin peygamber doğumu sırasında annesi ölmüştür. benjamin linus da gariptir ki doğduktan hemen sonra annesini kaybetmiş ve annesinin son sözleri ne tasdüf ki adını benjamin koyun olmuştur.
bunların hepsinin tesadüf olmadığı son derece açıktır. fakat bu durumda bize bir de yusuf peygamber yani joseph isimli biri lazımdır zira yusuf peygamber hem tarihte yakup ve bünyaminden daha önemlidir hem de jacob ve benjamin in en önemli ortak noktasıdır. bu durumda iki tahminim var joseph ya adaya yeni gelecek ekipte olacaktır ki bu yeni ekip gerçek dharmacılar olacaktır ve kendileri bad guys dır ve firavunu simgeliyor olmaları muhtemeldir.
bu varsayımın doğru çıkması halinde lost dizisi için yaratılış destanının modernize edilmiş hali olduğunu söyleyebiliriz ve kanımca bilinen yaratılış destanında kimi arızalara çok enteresan cevaplar vererek anlayabilecek kapasitede olan insanları bilgilendirme ve uyarma amacı içerdiğini düşünmekteyim.
biraz da yusuf peygamberden bahsedecek olursak kendisi yakup peygamberin 12 oğlu arasında en sevdiğidir ve bu diğer kardeşler tarafından hiç hoş karşılanmamaktır ve kıskançlık sonucu yusuf u diğer kardeşleri bir kuyuya atar ölüme terkedilen yusuf tesadüfen ordan geçen bir kervan tarafından kurtarılır ve köle olarak firavun a satılır rüya tabirlerindeki başarısı ve gerçekten çok iyi bir insan olması sonucu firavun tarafından farkedilir ve firavunun sağ kolu mertebesine kadar ulaşır hikaye de sürer gider herneyse.
eğer joseph diye biri ilerki bölümde çıkmayacaksa joseph i mevcut karakterler arasında aramak gerekir bu durumda yusuf john locke dan başkası olamaz ayrıca dharmacıları bulunduğu çukura atılması ile yusuf un kuyuya atılması da fena halde benzerlikler içerir fakat john locke ile ilgili başka teorimde var.
söz peygamber isimlerinden açılmışken aaron yani harundan bahsetmemek de olmaz tabi. şimdiye kadar doğum gerçekleşmeyen adada mucizevi şekilde doğan aaron ismi rousseau tarafından kaçırıldığı zaman aniden kendisine verilmiştir annesi claire durup dururken şalgam kafaya aaron demiştir ve anlamını bilmediğini söylemiştir. harun tıpkı mr eko nun claire e anlatırken söylediği gibi hz musa nın ağabeyi ve en yakınındaki kişidir .fakat tarihte bu özelliğinin dışında başka da önemli sayılabilecek bir şey yoktur. yaratılış efsanesine dayanırabilmek için dizide bize joseph la birlikte bir de moses a ihtiyacımız vardır. kanımca aaron musayı simgeliyor olabilir. ikinci alternatif ise durup dururken kardeş olduklarını anladığımız claire ve jack merkezli olabilir.
3. sezon finalinde telsiz kulesine doğru yapılan yürüyüşteki görüntüler fena halde musa nın exodus yani mısırdan çıkış sırasındaki fotoğraflara benzemektedir jack elindeki sopayla en önde halkı arkadadır. ayrıca aaron ile jack belki kardeş değildir ama dayı yeğendir bir şekilde akrabalık ilişkileri düşünüldüğünde moses jack de olabilir.
yoruldum biraz ama merak edenlere gılgamış destanını okumalarını okurken gılgamış yerine john locke enkidu yerine de mr eko yu düşünmelerini öneririm.
john locke ın çözdüğü bulmacadaki enkidu’s friend sorusuna gılgamesh cevabını yazması da yine fena halde ipucu gibi görünmektedir.
bir diğer önemli ayrıntı daha vermek gerekirse penellope den hareket etmek gerekir. penelope mitojide odessyus un karısıdır. odessyus ithaka adlı adanın kralıdır ve truva savaşında yunanlılara yardım etmiştir savaş sonrası da bir şekilde denizlerde 10 yıl süreyle kaybolmuş geri dönmeyi başardığında büyük aşkı penelope ile evlenmiştir.ayrıca desmond un dizideki gerçek ismi david desmond hume dır biraz da david hume hakkında araştırma görüldüğünde rüyalarla ilgili eserleri olduğu görülür desmond iki karakterin birleşimidir.
bakın ne buldum...
biride şöle bi açıklamada bulunmuş..
ama ben pek böyle olduğunu sanmıyorum..
Lost gerçeğini açıklıyorum..
Ada gerçek değil, Kaza gerçek değil, yaşayanlar hariç hiç bir şey gerçek değil. Sanal bir gerçeklik.
Bu bir tedavi şekli, sounlu insanlar birarada..
artık ilaçla mı uyuyyorlar, bilgisayarlara mı bağlıyorlar bilemiyorum ama orada olan hiç birşey gerçek değil.
Dizide ölenler, aslında tedavisi tamamlayıp oyundan çıkanlar..
Düşünün herşeyi birbirine bağlıyor.
O kadar detaylı düşünülüyor ki, basitler gözden kaçıyor.
Söylemişti dersiniz
kafam çok karıştı