20. Sayfa - Toplam 65 Sayfa var BirinciBirinci ... 10181920212230 ... SonuncuSonuncu
Toplam 645 sonuçtan 191 ile 200 arasındakiler gösteriliyor.

Re: ÇOCUK İSTİSMARINA DUR DEMEK İÇİN BEN DE VARIM!

8 yasindaki cocugun olayinda arkadaslarinin onun hakkinda dediklerini okudugumda bir an o cocuk oldum: yurumekte zorlanarak kaldirima oturup oynamak icin beni cagiran arkadaslarima sessizce hayir diyerek karisik duygularla, normallesen anormallikleri yasamaktan altust olmus cocuk ruhumla seyrettim onlarin neseli cigliklarla bezeli oyunlarini.
    kizginlikla uzuntunun karistigi duygularla gozyaslarima engel olamadim. bu yalnizca buzdaginin ustu dedim. kizginligim en cok kendi caresizligime idi. hadi ben bisey yapayim bu cocuklar icin, ama ne, nasil?
    devletin samimiyetine, kurumlarinin islevselligine hic guvenmiyorum. goruntude ilgileniyormus gibi gorunup hic bisey yapmiyor cocuk istismarini onemek icin. a sana cocuk isciler, al sana okutulmayan kiz cocuklar, al sana siddete ugrayan cocuklar, al sana cinsel oyuncak olan cocuklar...

ingilterede mesela cocuklar haklarini bilerek buyuyor. cocuk istismarinin en cok olabilecegi alt kultur seviyesindeki cocuklar daha yogun olarak hedef aliniyor istismara karsi durma yollarini ogrenmeleri icin. dernekler cok guclu, derneklere bagislar cok yogun, maddi devlet destegi kayda deger.

bikac yil once afrikadan evlat edindim diye teyzesi tarafindan getirilen ve erkek arkadasiyla beraber uzun yillar suren fiziksel iskenceler sonucu 5 yasinda olen victoria'dan sonra burada butun sistem degisiyor. neden mi? cunku kurumlar arasi iletisim eksikligi oldugundan victorya gibi cocuklar gozden kaciyor diye.(bu arada afrikadan getirilen cocuklarin yine afrikalilar tarafindan akil disi bi takim cadi rituelleri icin kurban edilmeleri, iskenceler gormeleri bilindik gercekler buralarda)
    artik her cocuga ulkeye girer girmez, dogar dogmaz bir numara veriliyor ve nerede oldugu, kimler tarafindan bakildigi(yuva, bakici vs vs dahi), neler yasadigi, sagliginin ne oldugu bir anda gorulebilecek. bu cidden cok kapsamli bir degisim.

dun sunu dusundum bir dolgu icin disciye bir ton para verip cocuklarin 16 yasina kadar bedava sagik hizmetlerinden yararlandigini dusununce. (dis teli takmaktan, curuk dislerin ameliyatla cekimesine, okullarda tek cocugu bile atlamadan dis ve goz, kilo boy vs kontrolleri yapilip gerekli onlemlerin alinmasi icin anne babayla iletisime gecilmesine kadar) .
    devlet burada cocugu secmenin angaryasi gibi degil, geleceginin garantisi olan bireyler olarak goruyor. onun icin hamilelikler ozurlu cocuk ( topluma yuk)ihtimaline karsi cok iyi gozlemleniyor. gelisim gerilikleri zamaninda yakalanip onlem alinsin diye caba sarfediiyor, aieer bilinjclendiriliyor.
    yani devleti bir sirket olarak dusununce en karli sekilde isletmek icin bu emeklerden ve masraflardan cekinilmiyor.

tamam isin duygusal boyutu var ama devlet icin bu duygudan ote bisey olmali. akilli devletler icin tabii.

insanlarin 8 yasindaki cocuk olayi gibi durumlar karsisinda bireysel duygusal etkilenimlerini kullanarak cok yogun bir bilinclenme saganabililir cocuk istismarini engellemek adina ama tabii yine bunu ancak ongoru sahibi, organize olan devlet yapabilir.

bizde ise isler tam tersi gidiyor. biz hallk olarak tamamen duygusal nedenlerden yola cikarak devleti etkilemeye ve harekete gecirmeye caisiyoruz. dusununce aslinda bu bizi asan bir toplumsal cozum gerektiriyor.
    kendi kendimizi yiyoruz caresizligimiz, yalnizligimiz karsisinda.

bizde isler tersi gidiyorsa baska care yok. akil, vicdan, enerji sahibi olanlarimiz aslinda bizi uyandirmasi gereken kurumlari uyandirmak icin biseyer yapamaya baslamaliyiz.

inanilmaz isyankar bir ruh haliyle ben de elimden geleni yaparim.

Doğru tepkiyi vermek için yavaş hareket ediyoruz. Kimse üzerine yük olarak görüp geri çekilmemeli.

61 kişiyiz. 61 anne ki eşlerimizi de katınca 122 kişi ediyoruz.

Şu anda tam da senin söylediğin gibi Türkiye'de doğru kanunla çıksın diye oluşturulmuş bir platform var. Onlarla iletişime geçmeye çalışıyoruz.

Ayrıca birkaç arkadaş şu anda medyadan kişilerle iletişime geçti, cevap bekliyorlar. Cevap alır almaz bizlerle paylaşacaklar.

Hepimiz etrafımızdaki kişilerle de bu forumu e-mail yoluyla atıp çağırıyoruz da.

Buraya kaydedemediğimiz kişiler de var. Üye olmadıkları için. örneğin işyerimdeki 4 bayan ve eşleri de "ben de varım" dediler.

Artık anneler çocukların gözyaşlarına dayanamıyor. Bu güzel birşey. Artık görüp unutup gitmiyoruz.

Ben unuturuz sanmıştım meğer herkes aklının bir yerinde saklıyormuş doğru ortam oluşuncaya kadar.

Mutlaka birşeyler yapacağız, işe yarar yaramaz ama biz çocukların normalleşen anormal durumlarını yoketmek için elimizden geleni yapacağız.

aklima ne geldi cocuk haklari deyince:

ozge dogdugunda kiz kardesim geldi londraya. alti ay falan kalacakti 5 yasindaki kiziyla bana yoldas olmak icin.
    yegenimi bir krese gonderelim cani sikilmasin ingilizce ogrensin dedik. ancak oye bir kres bulamadik. cunku burada cocuklar 5 yasinda tum gun yasal egitime basliyor ve kresler artik 5 yas cocugunu almiyor oluyor.
    neyse belediyenin egitim servisini aradik.[burada egitim belediyelerin yonetimi altinda(okullar kendi ogretmenlerini ihtiyaca gore kendileri seciyor) egitim bakanligi denetiminde.]
    neyse egitim servisi yakindaki ilkokula gidip yegenimi yazdirabilecegimizi soyledi. inanamadik. sonucta burada turist olarak bulunuyorlar.

ancaaaaakkk "uluslararasi cocuk haklari bildirgesine" gore hicbir sarta bakilmadan "cocugun egitim hakki" kuralina gore hareket ettiklerinden bu ulkeye gore okul yasi gelmis olan yegenimi okula aldilar.
    ingitereye vize almak, gelip kalmanin ne kadar zor oldugu goz dusunulunce cocugun egitim hakki deyince akan sularin nasil durdugunu ben bile agzim acik kalarak sahit olmustum.

bekliyorum burçin.
    Neler yapılabilir ve yapacağız, biran önce işe koulmak lazım.

Merhaba

Genellikle eleştirmemeye,çözüm önermeye çalışıyorum.Ama bunu paylaşmalıyım sizinle
    En son bu linki işyerimdekilere attığımda,okumadan silen sadece 1 kişiydi.5-6 ay önce anne olan,öncesinde doktorasını tamamlamaya çalışan,bölüm yöneticilerinden biri.
    Ruh halini tahmin ediyorum.Henüz minik kızının bu söz konusu tehlikelerin çok uzağında olmasının rahatlığıyla,içinin kaldıramayacağı bu mevzulardan uzak durmaya çalışıyor.
    Böyle tiplemeler var etrafımızda.Gözlerini ve kulaklarını kapatarak rahatını kaçırmamaya çalışanlardan söz ediyorum
    Heralde bu haberleri okuduğunda birkaç gün kendine gelemeyen,işyerinde ağlamaktan kendini alamayan bir sürü anne vardır bu forumda.Tıpkı benim gibi.
    Çünkü bu kabus ilkönce bizim birtanelerimizi çağrıştırıyor.Sonra da birbirine çok benzeyen o yeryüzü meleklerinin her birinin acısını içimizde hissedebiliyoruz.Ne yazık ki bunun kaçışı yok.Belki sürekli burda yazmayacağım ama,aklım bu meseleyle meşgul olmaya devam edecek.
    Gününü berbat etmek pahasına düşünmeyi ve üzülmeyi seçen annelere sonsuz saygılar

Merhaba
    Lanet olası bir tecavüz haberi daha okudum.
    Bir önerim olacak.Hızla bir metin karaladım.Daha etkili birşeyler yazan olursa onu,yok başka çıkmazsa benim yazdığımı,öncelikle başbakana(başbakanlığa),ve sonra ilgili kim varsa bize doğru dürüst cevap verilinceye kadar gönderelim diyorum,e-mail veya fax olarak.Postayı okumasalar da posta kutularında görsünler,birkaç haftada bir yeni posta adresleri alıp onlarla gönderelim.

konu:çocuk tecavüzcülerine gerçek cezalar istiyoruz

Sayın .......(Başbakanım,bakanım,vs.vs)

Biz,bu ülkenin geleceğini yetiştiren anneler olarak,gün geçtikçe artan ve hemen hergün nefesimiz daralarak karşılaştığımız,"çocuk tecavüzü,çocuk şiddeti,çocuk istismarı" haberlerini görmek istemiyoruz.
    Savunmasız masum bir çocuğa tecavüz edebilecek kadar insanlığını yitirmiş,bu toplum ve insanlık düşmanlarının hakettikleri şekilde en ağır cezaya çarptırılacaklarını bilmek istiyoruz.
    İnsani değerleriyle övünen bir toplum olarak,bu olayların artması ve faillerinin yeterince ağır cezalandırılmaması,bizi endişelendiriyor,ülkemize ve adalet sistemine güvenimizi sarsıyor.
    Bu olayların engelenebilmesi için,biz elimizden gelen herşeyi yapmaya hazırız.
    Ancak,devletimizden ve yargıdan da bu akıl almaz insanlık suçlarının engellenmesi konusunda ciddi adımlar atmalarını bekliyoruz.
    Tüm varlıkların lanetini dilediğimiz çocuk tecavüzcülerinin en ağır şekilde cezalandırılacağı konusunda sizden cevap alıncaya kadar bu postaları göndermeye devam edeceğiz

Saygılarımızla

Pazartesiye kadar bekleyeceğim,ve öneri gelmezse ben göndermeye başbakandan başlayacağım

Hepinize saygı ve selamlar

ben de varım
    gelişmeleri takip edeceğim siteden
    her gün nerdeyse bir üzücü haber okuyoruz
    bir yerden başlamak gerek

Blog Girişleri
    1

sulex yazdı:

Sayın .......(Başbakanım,bakanım,vs.vs)

Biz,bu ülkenin geleceğini yetiştiren anneler olarak,gün geçtikçe artan ve hemen hergün nefesimiz daralarak karşılaştığımız,"çocuk tecavüzü,çocuk şiddeti,çocuk istismarı" haberlerini görmek istemiyoruz.
    Savunmasız masum bir çocuğa tecavüz edebilecek kadar insanlığını yitirmiş,bu toplum ve insanlık düşmanlarının hakettikleri şekilde en ağır cezaya çarptırılacaklarını bilmek istiyoruz.
    İnsani değerleriyle övünen bir toplum olarak,bu olayların artması ve faillerinin yeterince ağır cezalandırılmaması,bizi endişelendiriyor,ülkemize ve adalet sistemine güvenimizi sarsıyor.
    Bu olayların engelenebilmesi için,biz elimizden gelen herşeyi yapmaya hazırız.
    Ancak,devletimizden ve yargıdan da bu akıl almaz insanlık suçlarının engellenmesi konusunda ciddi adımlar atmalarını bekliyoruz.
    Tüm varlıkların lanetini dilediğimiz çocuk tecavüzcülerinin en ağır şekilde cezalandırılacağı konusunda sizden cevap alıncaya kadar bu postaları göndermeye devam edeceğiz

Saygılarımızla

Pazartesiye kadar bekleyeceğim,ve öneri gelmezse ben göndermeye başbakandan başlayacağım

Hepinize saygı ve selamlar
    Maili yolladiniz mi basbakan'a? durumlar nedir? gerekirse biz de yollayalim.

0 312 431 50 13 Emrah Kırımlı'ya ulaşmaya çalışıyorum uzun zamandır.

Yeni kanun çıkması ile ilgili platforma dahil olmak azınlık olmaktan kurtulmak için.

Fakat maalesef çalışıyor ama açan yok

Bu yüzden ben de arkadaşımıza katılıp maili destklemeyi düşünüyorum