1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 20 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Fikirlerinize ihtiyacim var; Ben Istanbul'da domates yiyemeyecek miyim?

Sevgili herkes,

Bendeniz sebze-meyve manyagi birisiyimdir. Vegeteryan olmamakla birlikte balik disinda et ile fazla isim olmaz.

Cocuklugumdan gelen aliskanlikla da herseyi mevsiminde almaya ozen gosteririm. Hatirlarsiniz cocukluk gunlerimizde domatesin, biberin, patlicanin cikisini nasil gozledigimizi ve o uzun kis gunlerinden sonra yedigimiz yaz sebze-meyvesinin doyumsuz tadini!

Simdi gelelim mutsuzluguma, kizginligima, uzuntume... Bu-la-mi-yo-rum...Kestigimde ici "kan gibi kirmizi" cikan domates bulamiyorum. Lezzetli domates bulamiyorum. Dis goruntusu kirmizi ama kestigimde tepeden itibaren yesil domates almakdan yildim. Rendeledigimde veya dogradigimda suyu bile cikmayan domates gormekden biktim.

Diyeceksiniz ki "nereden aliyorsun"...Nereden aldigimin onemi var mi? Olmasi gereken su yazin 2. ayini bitirmisken benim nereden alirsam alayim dogru durust domates bulmam degil mi? Hadi bir yerde kotusu var diyelim oburunde veya digerinde lezzetlisi olmasi gerekmez mi?

Yaz basindan beri Eskisehir, Izmir, Antalya, Kusadasi seklinde gezmekteyim. Her yerde daha ucuz ve daha lezzetli domates bulunabiliyor. Kusadasi'nda 3-4 kilosunu 1 milyona aliyorsunuz. Bolun elma gibi yiyin!

Halamlar Ankara'nin yakin bir ilcesinde oturup tarimla ugrasiyor. Yetistirdikleri domatesin lezzetini anlata anlata bitiremiyor annem...Demek ki birileri bir yerlerde bunlari uretiyor. Peki ama nerede o sebze-meyve!

Bu ulkenin topraklari bu kadar verimliyken neden bu derece kotu sebze-meyveye maruz kaliyoruz biz...Istanbul'da yasamak mi hatamiz? Yoksa vakitsizlik nedeniyle bilmem nerenin pazarina gidemeyip sokakdaki manava ve/veya neredeyse tekellesmis buyuk markete olan bagimliligimiz mi butun sucumuz?

Lutfen bana akil verin. Nerede bulabilecegim degil bu konuda ne yapabilecegim uzerine...Buyuk marketlere mi yazayim? Tarim bakanligina mi mesaj atayim? Internette "domatesi mi istiyorum" kampanyasi mi baslatayim? Kose yazarlarina, tuketici koselerine mi haber salayim? Ben ne yapayim?

Cok basit birsey istiyorum: Kirmizi domates yemek o kadar!

Sevgiler ve yardimlariniz icin simdiden tesekkurler,

Figen

Re: Fikirlerinize ihtiyacim var; Ben Istanbul'da domates yiyemeyecek miyim?

üniversitelerin ziraat fakülteleri kampüs içi satış yapar oralardan alabilirsin,ben öyle yapıyorum.kilosu 750 ama kokusundan yemeye kıyamazsın.hormonsuz.
    şu anda yine dekanlık önünde satış yapıyorlar almaya gideceğim birazdan.

sevgili Figen,

ayni düsünceye bende Izmir de bulundugum zamanlarda kapiliyorum. cünkü burada kisa süreli de olsa domatesin alasini yedigim icin, Izmir de de buradakini aratmayacak domatesi yemek hakkim diye düsünüyorum. Izmir- Ege bölgesindede meyva sebzenin en iyisini yiyemezsek nerede yiyecegiz?? ancak sanirim en kaliteli ürün yurtdisina ithal ediliyor.!!! bence ilk sebep bu. belkide yaniliyorumdur...yani umuyorum.

4. Re: Fikirlerinize ihtiyacim var; Ben Istanbul'da domates yiyemeyecek miyim?

sanırım büyük şehirde sürüm fazla olduğu için nasıl olsa ne getirsek satıyor zihniyeti var . biz de geçen hafta çanakkalede idik orası zaten domates cenneti . öyle güzel kıpkırmızı kızım elma yer gibi domates yiyor orda . dediğin gibi 3 kilosu 1 milyondu .
    babam bu bahar balkonda çok büyük bir saksısısı vardı ( içinde eskiden benjamin olan ) onun içinde cherry domates yetiştirdi .Lara büyüdüğünü görsün ve her sabah yesin diye. öğlene kadar güneş alan bir balkon ve inanılmaz güzel oldu o domates . Hem Lara onu sulayıp büyüttü , sonrasında da hergün 10 tane kadar cherry domates yiyebildi . Balkon imkanın varsa evde sen de minik çaplı bir cherry domates yetiştrimesi yapabilirsin .tohumları bauhaus dan almıştık .
    p.s. ben yaz sonu ç.kale dönüşü kasa ile alıyorum . gelince küp küp kesip buzdolabı
    poşetlerinde saklıyorum dondurucuda. kışın yemekler kırmızı oluyor domates ile . salçaya gerek kalmıyor . öyle bir imkanın olsa dondurmayı da denesen toplu alıp .
    l

Ayse-Ege'ye

Sanirim Eskisehir'de yasiyorsun. Ben de Eskisehirliyim ama 86'dan beri Istanbul'dayim. Onerin icin cok sagol. Ama Istanbul'da Ziraat Fakultesi nerededir, "hadi kalkip gideyim" denilince gidilebilir mi bilmiyorum...Kaldi ki bence sorun su yada bu yerde lezzetlisini bulmak degil. Sorun yazin ortasinda evinden cikip iki adim yuruyerek gittigin manavda, markette, bakkalda hakkin olan domatesi bulamamak.

Gordugun gibi olaya ciddi olarak takilmis durumdayim :=)

Sevgiler,

Figen

Merhaba Figen,

Domates konusu benim de takıldığım bir konu. Şubat ayında bir domatesin çekirdeklerini çıkarıp balkondaki bir saksıya ektim. Saksım küçük olduğu için fazla olmasa da üzerinde 9 tane domates var. Bugün yarın 1 tanesini koparacağız. Tabiki bu çözüm değil ama hiç olmazsa bir kaç tane lezzetli domates yemek istedik.

İyi domates için pazara gitmeni önereceğim. Bazı tezgahlarda kahvaltılık domates satılıyor. Nerede otırduğunu bilmiyorum ama Erenköyde perşembe günleri pazar kuruluyor. Ben fırsatım olunca gidiyorum. Kendime bir tezgah belirledim . Yalnız sebze satıyor sebzeleri de çok taze ve güzel oluyor.

İyi domates bulman dileği ile

Emine

sorun planlı olarak türkiye'de tarımın öldürülmesi

evet arkadaşlar acı ama gerçek. bu konuda ne yapılabilir bilmiyorum ama tohumların çoğu amerika'dan ithal. genetik yapısıyla oynanmış ve kendi ilacı vs si ile birlikte ithal edilen tohumlar bunlar. örneğin beraber gelen ilacı kullanmazsan bitki yaşamıyor vs. henüz yeterince yaygın değil ama hedefleri bu. bu bir komplo teorisi değil inanın ama türkiye'nin tarımda gerilediği gerçek. bu konuda bilinçsizliğimiz ve umursamazlığımız da %100 e yakın. eh, sonuç kaçınılmaz. moral bozucu ama öyle. yakında tamamen bağımlı olacağız tarımda da.
    önerisi olan?

galiba balkonunda saksıda yetiştireceksin
    aslında haklısın o domatesleri bende özlüyorum onlarla bir salata yapacaksın aman ollahım çanakkaleye gidince yedim son olarak

belkide vakit ayırıp halden kasa ile almak lazım

Sorun eden yalnız sen değilsin!

walla bulan bana söylesin....

bide domatesin çekirdeği kırmızı değil diye atmayın...

değerlendirin...

domatese işkence yapın...tuzlu suya batırıp..turşu yapın..

yda nebilim...

içini oyup...içlik koyup...dolma yaapın