Bu foruma ne zamandır yazmak istiyorum ama bir türlü kelimeleri bir araya getirip yazamadım..
söz konusu çocuklar olduğunda boğazıma bir şey düğümleniyor
Ne yapılması gerekiyorsa..Bir Anne olarak..Bir insan olarak
BENDE VARIM !!!
Bu foruma ne zamandır yazmak istiyorum ama bir türlü kelimeleri bir araya getirip yazamadım..
söz konusu çocuklar olduğunda boğazıma bir şey düğümleniyor
Ne yapılması gerekiyorsa..Bir Anne olarak..Bir insan olarak
BENDE VARIM !!!
Merhaba
İşyerindeki ve özel mail listeme forumun linkini gönderdim.
Umarım işe yarar.
Arkadaşlar, Çocuk Hakları Platformu'nun bileşenlerinden bazılarının iletişim bilgilerini, web sitelerini, yazışma adreslerini ekliyorum:
Ankara Barosu Çocuk Hakları Kurulu
Ankara Barosu Çocuk Hakları Kurulunun kuruluş amacı, çocuk Hakları ihlalleri konusunda eğitim, danışmanlık ve savunucuk yapmaktır.
Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi
Adres: Ankara Adliyesi 2. Kat Sıhhiye/Akara
Telefon:0312 309 55 26
İletişim: Türkay Asma, Nuray Yurtcu, Şahin Antakyalıoğlu, Seren Yıldız Öztürk
Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği
Derneğin amacı bireyin doğum öncesinden başlayarak tüm gelişim evrelerinde sağlıklı bir biçimde yetişmesini sağlamak, fiziksel, duygusal ve cinsel istismarını önlemek için Çocuk İstismar ve İhmali ile ilgili:
a) Bilimsel yöntemlerle bilgi elde etmek ve üretmek,
b) Çocuk istismar ve ihmalinin önlenmesi ile ilgili bilgileri yaymak,
c) Çocukla ilgili alanlarda çalışanların bilgilerini ve deneyimlerini birbirlerine iletebileceği ortamı sağlamak,
d) Gerektiğinde çocukla ilgili alanlarda çalışanlara çocuk istismarı ve ihmalinin önlenmesi, istismar ve ihmal edilen çocukların sağaltımı konusunda danışmanlık yapmaktır.
Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği (ÇİİÖD)- Turkish Society for Prevention of Child Abuse and Neglect (TSPCAN)
Adres (yazışma ve iletişim için): Gazi Üniversitesi Çocuk Koruma Merkezi, Gazi Tıp Fakültesi Hastanesi A Blok, 5.kat Beşevler / Ankara
Telefon: (312)202 58 91
Faks: (312) 202 58 91
E-posta: bilgi@cocukistismarinionleme.org
Web adresi: www.cocukistismarinionleme.org www.tspcan.org
İletişim: Figen Şahin, Figen Paslı, Gonca Yılmaz
Gündem Çocuk: Çocuk Haklarını Tanıtma, Yaygınlaştırma, Uygulama ve Uygulamaları İzleme Derneği
Gündem Çocuk: Çocuk Haklarını Tanıtma, Yaygınlaştırma, Uygulama ve Uygulamaları İzleme Derneği, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin tüm toplumda yaygınlaşmasını ve benimsenmesini sağlayarak, evrensel bir insan hakları kültürünü geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuştur.
Gündem Çocuk: Çocuk Haklarını Tanıtma, Yaygınlaştırma, Uygulama ve Uygulamaları İzleme Derneği (Gündem Çocuk Derneği)
Adres: İncesu Cad. No: 10/3 Kolej/ Ankara
Telefon: 0312 431 50 13
Kurum Faks: 0312 430 26 22
E-posta: info@gundemcocuk.org
Web adresi: www.gundemcocuk.org
İletişim: Emrah Kırımsoy, Mehmet Onur Yılmaz
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Genel Merkezi
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları ve toplum arasında dayanışmayı sağlamak, Sosyal Hizmet Mesleğinin tanıtılması ve gelişmesine katkıda bulunmak, mesleğin etkililiğinin arttırılması için çalışmalar yapmak, sosyal hizmet uzmanlarının rol ve işlevlerini Çağdaş sosyal hizmet anlayışına uygun olarak yerine getirmelerini sağlayıcı faaliyetlerde bulunmak, sosyal hizmet ile ilgili konu ve alanlarda bilimsel araştırma, inceleme ve yayınlar yapmak, görüş oluşturmak ve önerilerde bulunmak, Sosyal Hizmet Uzmanlarının haklarını korumak ve haklarının gelişmesini sağlamak, Sosyal Hizmet Uzmanları arasında birlik, dayanışma, mesleki disiplini ve ahlakını korumaktır.
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Genel Merkezi
Adres: Strazburg Cad. No : 24/2 Sıhhıye/ANKARA
Telefon: 0312 232 52 38
Faks: 0312 232 52 38
E-posta: info@shudernegi.org
Web adresi: www.shudernegi.org
İletişim: Serdar Gözükara, Murat Altuğgil
Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı Ank. Şb
Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı’nın kuruluş amacı yasalarla sorunu olan çocukların toplumsal yaşama aktif ve üretken bir biçimde katılımlarını sağlamaktır.
Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı Ankara Şubesi
Adres: Adakale Sk. 22/22 Kızılay/Ankara
Telefon: 0312 430 18 00
Faks: 0312 430 18 07
E-posta: cocukvesuc@yahoo.com
Web adresi: www.tcyov.org
İletişim: Yaşar Çavdar, Bedriye Taner Çoruh, Bilal Kolbüken
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi (UAÖ)
Uluslararası Af Örgütü (UAÖ), insan hakları için çalışan kişilerin oluşturduğu dünya çapında bir harekettir. UAÖ, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve diğer uluslararası standartlarda yer alan hakların hayata geçmesi için çalışır. Ayrılmaz ve birbirlerine bağlı olduğuna inandığı hakların tamamının yaygınlaşması için kampanyalar düzenler, kamusal etkinlikler hazırlar. Ayrıca insan hakları eğitimi ve insan hakları sözleşmelerinin imzalanması ve yürürlüğe sokulması için çalışır.
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi
Adresi: Galipdede cad.no:149/4 Beyoğlu/İstanbul
Telefon: 0 212 293 63 21- 22
Faks: 0 212 293 63 25
E-posta: cocuk@amnesty.org.tr
Web adresi:www.amnesty.org.tr
İletişim: Ezgi Koman, Esin Koman
Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC)
Uluslar arası Çocuk Merkezi’nin kuruluş amacı, kadın ve her yaştaki çocuğun, gelişme çağındaki gençler de dahil olmak üzere, yaşadığı aile ve toplum içindeki bedensel, ruhsal ve sosyal sağlığının gelişmesine yardımcı olacak şekilde topluma yönelik hak bazlı çalışmalarda bulunmaktır.
Uluslararası Çocuk Merkezi ayrıca, dış ülkelerde de şubeler açmayı, İşbirliği Merkezleri (Afiliye Merkezler) oluşturduğu ülkelerle birlikte çalışmayı, çocuk ve kadın sağlığında güç durumda olan ülkelere ve toplumlara (Afganistan, Irak-Erbil, vb.) yardım etmeyi amaçlarından biri olarak görmektedir.
Uluslararası Çocuk Merkezi Derneği, ICC
Adres: Bilkent Üniversitesi Merkez Kampus Kütüphanesi, Bilkent, 06800, Ankara
Telefon: +90-312-290-2366 ve 290-2714 (çocuk hakları)
Faks: +90-312-266-6929 ve 266-4678
E-posta: icc@icc.org.tr
Web adresi: http://www.icc.org.tr
İletişim: Adem Arkadaş, Gülgün Müftü
Öne çekeyim.
Ben bu forumu kaçırmışım Ne gerekiyorsa elimden geleni yapmak üzere BEN DE VARIM diyorum ve forumu baştan okumaya geçiyorum...
BENDE VARIM
Her anlamda desteğe hazırım
Umarım yanlıs hatırlamıyorumdur ama
Hatırlayabildiğim kadarıyla üye bir arkadaşımız Aileden sorumlu bakan bir yakını(annesi) idi sanırım, bir forumda destek istemişti bizlerden
Eski forumları araştırıcam belki benden önce bulan olur
Belkide zaten biliyorsunuzdur
neyse faydası olabilir diye düşünüyorum
Öne çekiyorum
ben de forumun linkini arkadaşlarıma gönderdim
Melek anneler burada yaşıyor.