Tecavüz mağduru "anneciğim" diye sayıklıyor...
Tecavüz mağduru "anneciğim" diye sayıklıyor...
[size=medium]Lütfen Elimizden geldiğince sahip çıkalım bütün çocuklara. Çocuklarımıza uzanan eller Anne eli olsun,koruyucu meleklerinin elleri olsun. Çocuklarımıza uzanan çirkin elleri yok edelim beraberce.[/size]
İçimi en acıtan olaylar bunlar. Ben okurken dayanamıyorum ki bu günahsız çocuklar yaşadıklarına nasıl dayansın?
Ben de varım
Çocuklar kötü şeyler yaşamayı haketmiyorlar.
Anneler melek olduğunuzu hatırlayın
ÇOCUK İSTİSMARINI DURDURMAYA BEN DE VARIM! demek ancak bizlere yakışır
Bu işlerin yolunu yordamını bilen arkadaşlarım,karar verildi mi ne yapacağımız konusunda?
Merhaba Esracım,
ben bu dönemde kendimi tamamen dondurmuş durumdayım fakat anladığım kadarıyla birkaç arkadaş eyleme geçmiş araştırmış haber bekliyorlar.
En geç çarşamba günü ben de tamamen kendimi bu konuya verebileceğim diye umuyorum.
Türkan'ın eklediği habere göre;
------
Sekiz örgütün oluşturduğu Ankara Çocuk Hakları Platformu, çocuğa karşı şiddetin önlenmesi ve ortadan kaldırılması için kampanyasını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde başlattı.
Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'e çocuğa yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili raporunu sunması gereken 2010'a kadar sürecek olan kampanya, çocuğa yönelik şiddeti yasaklayan bir yasa çıkarılmasını hedefliyor.
Bunun için kamuoyunda duyarlılık oluşturma çalışmalarının yanı sıra, yasanın çıkması için milletvekilleriyle birlikte çalışılacak, sonuçta "Çocuğa Yönelik Şiddete Son" raporu hazırlanacak.
Kampanyayı dün (3 Nisan) Meclis'te duyuran Platform, çocuğa yönelik şiddetle ilgili bir de İnternet sitesini yayına sokacak.
2009'da yasa hazır olmalı
Avrupa Konseyi'ne üye ülkeler 2009'a kadar çocuğa karşı şiddeti yasaklayan yasalarını yürürlüğe koymayı planlıyor. Platform, Türkiye'de de bu yasanın çıkması için bir imza kampanyası başlatacak.
Aynı zamanda Meclis'te ve uluslararası düzeyde lobi ve diyalog etkinlikleri yürütecek.
-------
Bu kampanya çok önemli bence!
İmza kampanyası gelişmelerini takip etmeli...
Bu platforma destek veren İstanbul merkezli bir oluşuma danışarak, bizim grup veya bireysel olarak ne yapabileceğimizi öğrenebiliriz.
Ben de varım! diyen arkadaşların adına bir sözcü seçip amacımızı belirten bir görüşme yapıllması nasıl olur sizce?
Bence mantıklı görünüyor Pınar.
BENDE VARIMMMMM
Tamam Pınar'cım,takip edelim ve sonuçta üstümüze düşen neyse yapalım...pia yazdı:
Türkan'ın eklediği habere göre;
------
Sekiz örgütün oluşturduğu Ankara Çocuk Hakları Platformu, çocuğa karşı şiddetin önlenmesi ve ortadan kaldırılması için kampanyasını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde başlattı.
Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'e çocuğa yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili raporunu sunması gereken 2010'a kadar sürecek olan kampanya, çocuğa yönelik şiddeti yasaklayan bir yasa çıkarılmasını hedefliyor.
Bunun için kamuoyunda duyarlılık oluşturma çalışmalarının yanı sıra, yasanın çıkması için milletvekilleriyle birlikte çalışılacak, sonuçta "Çocuğa Yönelik Şiddete Son" raporu hazırlanacak.
Kampanyayı dün (3 Nisan) Meclis'te duyuran Platform, çocuğa yönelik şiddetle ilgili bir de İnternet sitesini yayına sokacak.
2009'da yasa hazır olmalı
Avrupa Konseyi'ne üye ülkeler 2009'a kadar çocuğa karşı şiddeti yasaklayan yasalarını yürürlüğe koymayı planlıyor. Platform, Türkiye'de de bu yasanın çıkması için bir imza kampanyası başlatacak.
Aynı zamanda Meclis'te ve uluslararası düzeyde lobi ve diyalog etkinlikleri yürütecek.
-------
Bu kampanya çok önemli bence!
İmza kampanyası gelişmelerini takip etmeli...
Bu platforma destek veren İstanbul merkezli bir oluşuma danışarak, bizim grup veya bireysel olarak ne yapabileceğimizi öğrenebiliriz.
Ben de varım! diyen arkadaşların adına bir sözcü seçip amacımızı belirten bir görüşme yapıllması nasıl olur sizce?