224. Sayfa - Toplam 652 Sayfa var BirinciBirinci ... 124174214222223224225226234274324 ... SonuncuSonuncu
Toplam 6520 sonuçtan 2.231 ile 2.240 arasındakiler gösteriliyor.

Re: ilginç

beynim sulandı şimdi..ama öz babası olmasa böbreği nasıl uyacaktı adam yahu

gülhan.e yazdı:
    beynim sulandı şimdi..ama öz babası olmasa böbreği nasıl uyacaktı adam yahu
    niye uymasın canım, hiç mi akraba ilişkisi olmayandan böbrek nakli yapıldığını duymadın..
    onca böbrek hastası, seneelrce böbrek kuyruğunda beklemiyor mu, uygun bir böbrek bulunacak diye.

ama ona takılma sen, benşm içime düşen bir kurt o sadece, hiç bir babadan beklenilmeyen davranışlarda bulundu sürekli jonh'a karşı.

off, bu konuyu konuşmak istemiyorum aslında
    tam da gününde

sahende yazdı:
    gülhan.e yazdı:
    sahende yazdı:
    sonracığıma hatice 6. bölğme gelince 90, 100 diycez
    olmadı baştan
    hatice hırs yaptı şimdi sonuncu bölümü izliyor galiba
    1.sezon 6.bölümdeyim nihayet Yaf siz ne olacağını merak ederken ,çatlarken ben pıt diye izliyorum ne gözel ehehehe

Anci yazdı:
    sahende yazdı:
    gülhan.e yazdı:
    sahende yazdı:
    sonracığıma hatice 6. bölğme gelince 90, 100 diycez
    olmadı baştan
    hatice hırs yaptı şimdi sonuncu bölümü izliyor galiba
    1.sezon 6.bölümdeyim nihayet Yaf siz ne olacağını merak ederken ,çatlarken ben pıt diye izliyorum ne gözel ehehehe
    aaa çok gerideymişsindsen daha hatice ya, biraz önce aklımıza bir şey takıldı sana soralım bari diyecektim ama sen daha oraya yetişmedin galiba

ama sana zahmet, şu son bir kaç yazışmamızı bir okuyup değerli fikrini şeyettirir msiniz, plizz

hani şu sawyer, 'babası' ve jonh lock ve babası ile ilgili kısım. gerçi ilerisi iöin spoilerlar da içeriyor ama takma sen

Kelebek etkisi

Arkadaşlar bu çocukken (sawyer) bir olaya şahit oluyor çok acı bir olay : çocuğun babası annesini öldürüp intihar ediyor sebep ise annesinin ilişkiye girdiği dolandırıcı adam (yani john locke un babası)...çocuk (sawyer) yıllar yılı kinleniyor ama bu arada adamın adını alıp dolandırıcılık yapıyor ancak adamın izini de sürüyor ..bu vesile ile avusturalya ya kadar geliyor ancak yanlış istihbarat ) hatta o vurduğu adam da yanlış hedef (başka biri için boşuna tetikçilik yapmış oldu)

Tabi ada da Ben yine konuşturdu insanlar üstündeki üstün psikolojik oyun oynama yeteneğini ..e adamlarda sorunlu zaten olaylar o şekilde devam etti...

bana sorarsanız sawyer ın öldürdüğü adam gerçekten john locke un babası ve sawyer için doğru hedefti..evet çok büyük bir tesadüftü - aynı claire ve jack in üvey kardeş çıkmaları, kate ve sawyerın eski kız arkadaşının karşılaşmaları ve birlikte hareket etmeleri gibi ...
    Ama ortak nokta şu ne sawyer ın john locke ile olan , ne claire in jack ile olan ne de Kate in Sawyer ile olan kader birliğinden haberdar olmamaları )dizinin ana felsefelerinden biri de bu bana göre (kelebek etkisi gibi birşey)

KELEBEK ETKİSİ (KAOS TEORİSİ)

Kelebek Etkisi, bir sistemin başlangıç verilerindeki ufak değişikliklerin, büyük ve öngörülemez sonuçlar doğurabilmesine verilen isimdir. İsmi, Edward N. Lorenz'in hava durumuyla verdiği örnekten geliyor: Amazon Ormanları'nda bir kelebeğin kanat çırpması, Avrupa'da fırtına kopmasına sebep olabilir.

Kelebek Etkisi'ni 1963 yılında Edward N. Lorenz bilgisayarıyla hava durumuyla ilgili hesaplar yaparken buldu. İlk hesaplamasında 0,506127 sayısını başlangıç verisi olarak kullandı. İkinci hesaplamada ise 0,506 sayısını verdi. İki sayı arasında sadece yaklaşık 1/1000 (binde bir), yani bir kelebeğin kanat çırpmasının yarattığı rüzgârla eşdeğerde fark olmasına rağmen, süreç içinde ikinci hesap birinci hesaba karşın çok farklı neticeler verdi.

Not: Lorenz'in 1963'te yayınlanan orijinal araştırması bir martının kanadını çırpmasının, hava durumunu sonsuza dek değiştireceğinden bahsetmektedir. Daha sonra verdiği konferanslarda Lorenz martıyı daha romantik olan kelebek ile değiştirdi.

(bu adamcağız -Lorenz-geçenlerde vefat etti..)

Lorenz'in kelebek etkisi sistemi

Ama tabi lost içinde kullanılan birşey olmasın bu bence çünkü çok basit olur..birçok filmde falan işlendi bu tema çünkü...

Re: Kelebek etkisi

hande, sağol,
    iyi toparladın valla
    annesini öldüren kişinin öz babası olduğunu ve annesinin sevgilisinin peşine takıldığını karıştırımışım ben.
    her ikisini de aynı kişi de hatırlıyordum o yüzden öyle açıkladım

bu durumda, adaya getirilen ve sawyer'ın karşısına çıkarılan jonh lock'un babası da mı yine hedef şaşırtmacaydı acaba?
    sanki tom ford/sawyer, esas sawyer diye takdim edilen adamla karşı karşıya geldiğinde jonh lock kapının dışında bekliyordu diye hatırlıyordum. jonh lock'un intikam alma şekli miydi ne?
    benim iyice aklım karıştı şimdi, bir bunu hatırlıyorum, bir de jonh lock'un daha sonra Ben'in yanında babasını görüşünü hatırlıyorum, denizaltısını uçurmadan önce. sanki o sahne de babasını adada gördüğü ilk sahne gibiydi.

birisi toparlasın aklımı yahu

medip yazdı:
    hande, sağol,
    iyi toparladın valla
    annesini öldüren kişinin öz babası olduğunu ve annesinin sevgilisinin peşine takıldığını karıştırımışım ben.
    her ikisini de aynı kişi de hatırlıyordum o yüzden öyle açıkladım

bu durumda, adaya getirilen ve sawyer'ın karşısına çıkarılan jonh lock'un babası da mı yine hedef şaşırtmacaydı acaba?
    sanki tom ford/sawyer, esas sawyer diye takdim edilen adamla karşı karşıya geldiğinde jonh lock kapının dışında bekliyordu diye hatırlıyordum. jonh lock'un intikam alma şekli miydi ne?
    benim iyice aklım karıştı şimdi, bir bunu hatırlıyorum, bir de jonh lock'un daha sonra Ben'in yanında babasını görüşünü hatırlıyorum, denizaltısını uçurmadan önce. sanki o sahne de babasını adada gördüğü ilk sahne gibiydi.

birisi toparlasın aklımı yahu
    şimdi john lock'un babasının adaya gelene kadar ki bölümüne kadar ok anlamışsın.

Ben babasını öldürmüştü hatırla lider olabilmek için.

John lock'un da diğerleri tarafından beklenilern bir lider olduğu sanılıyordu ve bunu kanıtlaması için babsını öldürmesi istendi.
    John bunu yapamadı , fakat ben'in adamlarından birisi vardı ya adını hatırlayamadığım kişi o lock'a bilgi verdi sawyer'ın john'un babasını aradığını öldürmek istediğini filan. Eğer öldüremiyorsan öldürt dedi. Sawyer'a verdi babasını sawyer da bir hamlede işlemi tamamladı.
    Kısaca özetlersen budur olay.

Yeni bölümü oynadimi

Lost S4 E 11

http://rapidshare.com/files/113603792/LostS4e11.part1.rar
    http://rapidshare.com/files/113605943/LostS4e11.part2.rar
    http://rapidshare.com/files/113608586/LostS4e11.part3.rar
    http://rapidshare.com/files/113609899/LostS4e11.part4.rar

indirdikten sonra çalışıyor mu diye atlaya atlaya baktım azıcık, ilginç bölüme benziyor, Locke'un çocukluğuna kadar varıyor iş!?*????

Re: Lost S4 E 11

shushu yazdı:
    http://rapidshare.com/files/113603792/LostS4e11.part1.rar
    http://rapidshare.com/files/113605943/LostS4e11.part2.rar
    http://rapidshare.com/files/113608586/LostS4e11.part3.rar
    http://rapidshare.com/files/113609899/LostS4e11.part4.rar

indirdikten sonra çalışıyor mu diye atlaya atlaya baktım azıcık, ilginç bölüme benziyor, Locke'un çocukluğuna kadar varıyor iş!?*????
    henüz izlemedim ama özetleri okudum sanırım locke un flashbacklerle çocukluğu bayağı vurgulanmış...kulübeyi bulmuşlar ve kulübede jack in babası orda ?? çok ilginç ya?? ama jacob değil sanırım