Merhaba Arkadaşlar,
Yokum uzun zamandır, zamansızlık, yoğunluk, günler geçiyor...
Geçen Cuma hiç beklenmedik bir haberle sarsıldık, bilemedik ne hissedeceğimizi, sevinsek mi, üzelsek mi... Hamileymişim... Beklenmeyen bir hamilelikti, bizi küllahları önümüze koyup düşünmeye sevk etti...
Eşim hazır değiliz, yetemeyiz kaygılarına düştü, oysa ben derdim hep bunu... Ama iş başa düşünce, bir yavru yola çıkınca bambaşka oluyormuş insan, dişi, gördüm... İçime doğmuş herhalde, hep dur dedim bir doktora gidelim, sonra düşünelim... Dönem dönem kahverengi akıntılarım oldu, başka bir şikayet yaşamadım...
Kan testi sonuçlarına göre doktorum dün çağırdı. Garip duygularla gittim... Doktorum 20 dakika süren muayene sonucu rahimde gebelik kesesi yok dedi...
Üç sebebi olabilir,
1 - Daha geç oluşmuş hamilelik, yani şu an 5 haftalık olması gerek, ama mesela 3 haftalık daha
2 - Düşük sürecine girmiş bir hamilelik
3 - Dış gebelik.
Testi tekrarladık, sonuç gösterecek durumu dedi.
Test sonucum bir haftada 115'ten 321'e çıkmış. Bu dış gebeliği gösteriyor. Bugün öğlen tekrar gideceğiz doktora. Dün laf arasında dış gebelik kötü değil mi dedim, o da yok artık değil, bu kadar erken aşamada ilaç ile tedavisi mümkün...
Var mı arkadaşlar bu süreci yaşayan, ya da Nilgün hanım, nedir bu ilaç tedavisi, internetten okudum biraz ama daha fazla karıştırmak istemedim tıp altyapı olmayan biri olarak... Internetin tıp altyapın olmadan kullanıldığında insanı paranoyak bile yapabileceği gibi bir tezim var da. O yüzden bıraktım araştırmayı...