ezoferda yazdı:
QUAKE yazdı:
Taze peynirin tüketme süresinin kısa olduğunu biliyorum , en fazla ne kadar dır?
Rengi kokusu ve tadında bir değişiklik olmadığı sürece tüketilebilir mi? Yoksa hiç bir işaret vermeden belirlenen süreyi aşmamak mı lazımdır.
Taze peynir mi? Cıss dedim ben ona.Taze peynir heleki beyaz peynir heleki ev yapımı ise yeteince ısıl işlem görmemesi nedeniyle(ev için) çok sayıda zaralı bakteri taşır.En önemlisi brucella dır.Malta humması ya da brucellosis denilen bir hastalığa sebebiyet verir.
Peynirlerin ambalajı açıldıktan sonra mümkün olan en kısa zamanda tüketilmelidir.Bu taze de de olgunlaşmışta da aynıdır.
Bozukluk koku,tad değişikliği ana göstergelerdir.Ama hiç belirti vermeden de bozukluk olabilir.Sen işini garantiye al,2-6 derece arası sakla,diğer ürünlerle temasını engelle,hava almamasını sağla ve en kısa sürede tüket derim ben.