8. Sayfa - Toplam 8 Sayfa var BirinciBirinci ... 678
Toplam 80 sonuçtan 71 ile 80 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #71
    Üyelik Tarihi
    14 Ağustos 2006
    Bulunduğu Yer
    Delibaşın yanı :)
    Mesaj
    6.311

    Re: Peynirle ilgili sorularınızı alabilir miyim?

    Hülya_Cerit yazdı:
    Sütle ilgili bir soru sorabilirmiyim Seyhancım?
    Süt ve yoğurtla yapılan bazı çorbalarda, bazen kesilme oluyor, kesilen çorbayı ne yapalım yiyelim mi? dökelim mi?
    Geçenlerde süt kesiği ile peynir yapımı okumuştum bir yerde, benimde en sevdiğim lor peynir çıkıyormuş ortaya, deneyeceğimdir
    Kesilen çorbayı tüket.Bir sorun değil bu.Sadece görüntü bozukluğu yapar.

  2. #72
    Üyelik Tarihi
    14 Ağustos 2006
    Bulunduğu Yer
    Delibaşın yanı :)
    Mesaj
    6.311

    Re: Peynirle ilgili sorularınızı alabilir miyim?

    ayben yazdı:
    peynir mayası neden yapılır
    aldığımız bir peynir mayası ile kendimizde peynir yapabilirmiyiz bunun oranı nedir
    gerçi maya şişeşinde yazıyor sanırsam
    ama en cok peynir mayası nedir nelerden oluşur bunu merak etmişimdir
    Peynir mayası sütü pıhtılaştırıcı enzimler içerir.Hayvansal,bitkisel ve mikrobiyolojik kaynaklardan elde edilen enzimler kullanılır.İsim isim yazmayacağım.Yalnız geleneksel olarak en çok renin enzimi kullanılır.Bu enzimgeviş getiren hayvanların henüz süt emme çağında olan yavrularının (buzağı,kuzu,oğlakve malak)midelerinin 4. kısmından(şirden)özütleme yoluyla kazanılan bir enzimdir.İtici gelebilir ama bunun için hayvan kesimi sözkonusu değil.
    Artık yapay ortamda da geliştirilen enzim çeşitleri vardır.

  3. #73
    Üyelik Tarihi
    01 Aralık 2003
    Bulunduğu Yer
    İZMİR TÜRKİYE
    Mesaj
    8.939

    Re: Peynirle ilgili sorularınızı alabilir miyim?

    yani mayası hayvanın içinde yani
    yani yavruların

  4. #74
    Üyelik Tarihi
    14 Ağustos 2006
    Bulunduğu Yer
    Delibaşın yanı :)
    Mesaj
    6.311

    Re: Peynirle ilgili sorularınızı alabilir miyim?

    ayben yazdı:
    yani mayası hayvanın içinde yani
    yani yavruların
    Evet ama artık değişik kaynaklardan da elde edilebiliyor.En doğalı budur.Ürkütücü gelebilir ben de ürkmüştüm .

  5. #75
    Üyelik Tarihi
    21 Haziran 2005
    Bulunduğu Yer
    home sweet home:-D
    Mesaj
    23.502

    Re: Peynirle ilgili sorularınızı alabilir miyim?

    Seyhan'cım,daha önce sordum ama yanıt alamadım..sana zahmet cevaplarsan sevinirim..büyük marketlerin çoğunda kültürlü beyaz peynir satılıyor..acaba bu peynirleri kullanmamızın bir sakıncası var mı?


  6. Re: Peynirle ilgili sorularınızı alabilir miyim?

    Taze kaşar çabuk küfleniyor kenarlarından filan.
    Küfleri bıçakla derince kesip,gerisini mideye indirebilir miyiz hocam

    Bu arada o fıstık senin Ezondu öyle mi,bayılıyorum ben o fotoya

  7. #77
    Üyelik Tarihi
    14 Ağustos 2006
    Bulunduğu Yer
    Delibaşın yanı :)
    Mesaj
    6.311

    Re: Peynirle ilgili sorularınızı alabilir miyim?

    gülhan.e yazdı:
    Seyhan'cım,daha önce sordum ama yanıt alamadım..sana zahmet cevaplarsan sevinirim..büyük marketlerin çoğunda kültürlü beyaz peynir satılıyor..acaba bu peynirleri kullanmamızın bir sakıncası var mı?
    Gülhan çok çok özür dilerim ben bu soruyu cevapladım sanıyordum.
    Kültürlü peyniri kullanmanın bir sakıncası yok.Kültür peyniraltı suyundan elde edilmektedir.Bu suyu toz haline getirip üretim aşamasında peynirdeki yağ oranını ayarlamak için kullanıyorlar.Hani light dediğimiz peynirler varya onlarda daha çok kullanılır.Kullanabilirsin yalnız daha çabuk olgunlaştığı için biraz tadı yavan oluyor.Normal peynir en az 3 ayda olgunlaşırken bu peynir 1 ayda hazır hale geliyor. Tekrar özür dilerim.

  8. #78
    Üyelik Tarihi
    14 Ağustos 2006
    Bulunduğu Yer
    Delibaşın yanı :)
    Mesaj
    6.311

    Re: Peynirle ilgili sorularınızı alabilir miyim?

    la_belle yazdı:
    Taze kaşar çabuk küfleniyor kenarlarından filan.
    Küfleri bıçakla derince kesip,gerisini mideye indirebilir miyiz hocam

    Bu arada o fıstık senin Ezondu öyle mi,bayılıyorum ben o fotoya
    Arzucuğum,aslında yüzeyde küf varsa içinde de zehiri vardır diye biliriz biz.Ancak küfü çok derin keserek ayırırsan ,bıçağı da başka yerlerine temas ettirmezsen,sonra bıçağı çok iyi temizlersen yemene izin verebilirim (pek bir havaya girdim ).

    Ezomun 1.5 yaş halidir.Sen bir de annemle resmini görsen.Çok doğallar ben asıl o resme bayılıyorum.Aklıma getirdin imzama koyayım

  9. #79
    Üyelik Tarihi
    21 Haziran 2005
    Bulunduğu Yer
    home sweet home:-D
    Mesaj
    23.502

    Re: Peynirle ilgili sorularınızı alabilir miyim?

    ezoferda yazdı:
    gülhan.e yazdı:
    Seyhan'cım,daha önce sordum ama yanıt alamadım..sana zahmet cevaplarsan sevinirim..büyük marketlerin çoğunda kültürlü beyaz peynir satılıyor..acaba bu peynirleri kullanmamızın bir sakıncası var mı?
    Gülhan çok çok özür dilerim ben bu soruyu cevapladım sanıyordum.
    Kültürlü peyniri kullanmanın bir sakıncası yok.Kültür peyniraltı suyundan elde edilmektedir.Bu suyu toz haline getirip üretim aşamasında peynirdeki yağ oranını ayarlamak için kullanıyorlar.Hani light dediğimiz peynirler varya onlarda daha çok kullanılır.Kullanabilirsin yalnız daha çabuk olgunlaştığı için biraz tadı yavan oluyor.Normal peynir en az 3 ayda olgunlaşırken bu peynir 1 ayda hazır hale geliyor. Tekrar özür dilerim.
    Seyhan'cım,hiç önemli değil..Verdiğin cevap için çok teşekkür ederim..Kültür peynirini kahvaltıda değil de börekte kullanıyorum, lor peyniri yavan geldiği için..Acaba bilmenden sağlıksız bir şey mi yapıyorum diye şüpeye kapılmıştım..İçimi rahatlattın sağolasın arkadaşım..

  10. Re: Peynirle ilgili sorularınızı alabilir miyim?

    ezoferda yazdı:
    QUAKE yazdı:

    Taze peynirin tüketme süresinin kısa olduğunu biliyorum , en fazla ne kadar dır?

    Rengi kokusu ve tadında bir değişiklik olmadığı sürece tüketilebilir mi? Yoksa hiç bir işaret vermeden belirlenen süreyi aşmamak mı lazımdır.
    Taze peynir mi? Cıss dedim ben ona.Taze peynir heleki beyaz peynir heleki ev yapımı ise yeteince ısıl işlem görmemesi nedeniyle(ev için) çok sayıda zaralı bakteri taşır.En önemlisi brucella dır.Malta humması ya da brucellosis denilen bir hastalığa sebebiyet verir.
    Peynirlerin ambalajı açıldıktan sonra mümkün olan en kısa zamanda tüketilmelidir.Bu taze de de olgunlaşmışta da aynıdır.
    Bozukluk koku,tad değişikliği ana göstergelerdir.Ama hiç belirti vermeden de bozukluk olabilir.Sen işini garantiye al,2-6 derece arası sakla,diğer ürünlerle temasını engelle,hava almamasını sağla ve en kısa sürede tüket derim ben.
    Buldum topici sonunda

    Teşekkür ederim ezoferda , buzdolabında kahvaltlık bölümü varya orada muhafaza ediyorum.


Benzer Konular

  1. Ankastre Tavsiyelerinizi Alabilir miyim?
    Konuyu Açan: honan, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 12
    Son Mesaj: 23 Haziran 2011, 21:19
  2. Mezoterapi ile ilgili bilgi alabilir miyim?
    Konuyu Açan: Alevroxette, Forum: Estetik ve Plastik Cerrahi.
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 06 Mayıs 2009, 12:18
  3. Cevap: 15
    Son Mesaj: 20 Aralık 2008, 11:52
  4. Bu halı ile ilgili fikrinizi alabilir miyim?
    Konuyu Açan: birgulgulseven, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 11
    Son Mesaj: 28 Aralık 2007, 22:34
  5. düşüncenizi alabilir miyim...
    Konuyu Açan: aynur-anneoldum, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 26
    Son Mesaj: 12 Mayıs 2005, 08:57

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
 
 

Bu site Lidya.Net tarafından hazırlanmış ve yayınlanmaktadır © 1998-2012. Bu sitede yayınlanan yazılar, kaynak ve yazarı belirtilmek kaydıyla kullanılabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren AnneCocuk.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan ve yazdıkları yazılardan kendileri sorumludur.
AnneCocuk.com ile ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 2 (iki) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve size geri dönüş yapılacaktır.