12. Sayfa - Toplam 29 Sayfa var BirinciBirinci ... 2101112131422 ... SonuncuSonuncu
Toplam 281 sonuçtan 111 ile 120 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Mayonez Kavanozu ve 2 Fincan Kahve:

Bu forumu çok beğendim.Katkım olsun isterim.

Mayonez Kavanozu ve 2 Fincan Kahve:

Ne zaman hayatında bazı şeyler taşınamaz hale gelirse, ne zaman 24 saat kısa gelmeye başlarsa, o zaman mayonez kavanozu ve 2 Fincan Kahveyi hatırlayınız!

Bir gün bir Felsefe profesörü, elinde birkaç kutu olduğu halde derse gelir. Ders başladığında, hiçbir şey söylemeden, önüne büyükçe bir mayonez kavanozunu alır ve ağzına kadar tenis topları ile doldurur ve öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını sorar.

Öğrenciler ittifakla kavanozun dolduğunu ifade ederler, Bu sefer profesör önündeki kutulardan bir tanesinden aldığı çakıl taşlarını, çalkalayarak kavanoza döker, böylece çakıl taşları kayarak, tenis toplarının aralarındaki boşlukları doldurur ve öğrencilere tekrar kavanozun dolup dolmadığını sorar,

onlar da 'evet' doldu derler, profesör bu defa masanın üzerindeki diğer kutuyu eline alır ve içindeki kumu yavaşça kavanoza döker.
    Tabii Ki kumlar da çakıl taşlarının aralarındaki boşlukları doldurur.
    Ve tekrar öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını sorar,

Öğrenciler de koro halinde 'evet' derler.

Bu sefer profesör masanın altında hazır bekleyen 2 fincan kahveyi alır ve kavanoza boşaltır, Kahve de kumların arasında kalan boşlukları doldurur.

Öğrenciler gülerler!
    Profesör öğrencilerin gülüşünü destekleyerek 'eveet' Diyerek;
    Ben 'Bu kavanozun sizin hayatınızı simgelediğini ifade etmeye çalıştım '

Der.
    Şöyle ki;

Bu tenis topları hayatınızdaki önemli şeylerdir; aileniz, çocuklarınız, sıhhatiniz, arkadaşlarınız ve sizin için önemli olan şeylerdir.

Diğer şeyleri kaybetseniz de, bu önemli şeyler kalır ve hayatınızı doldurur.
    O çakıl taşları ise daha az önemli olan diğer şeylerdir; işiniz,
    eviniz, arabanız vs.

Kum ise diğer ufak tefek şeylerdir.

'Şayet Kavanoza önce kum doldurursanız...' diye, anlatmaya devam eder, 'çakıl taşlarına Ve özellikle de tenis toplarına (yeterli) yer kalmaz.Aynı şey hayatımız için de geçerlidir. Vaktinizi ve enerjinizi ufak tefek şeylere harcar, israf ederseniz, önemli şeyler için vakit kalmayacaktır.

. Dikkatinizi mutluluğunuz için önem arz Eden şeylere çevirin. Çocuklarınızla oynayın. Sağlığınıza dikkat edin. Eşinizle yemeğe çıkın. Evinizin ihtiyaçlarını karşılayın. Öncelikle tenis toplarını kavanoza yerleştirin.

Öncelikleri, sıralamayı iyi bilin . Gerisi hep kumdur.

Bu Ara Bir öğrenci sorar; 'Peki, O iki fincan kahve nedir?'
    Profesör gülerek: 'Bu soruyu bekliyordum,

Hayatınız ne Kadar dolu olursa olsun, her zaman dostlarınız ve sevdiklerinizle bir fincan Kahve içecek kadar yer vardır !!! '

Re: düşündüren öyküler-yazılar-sözler

Sen kendinle başa çıkamayınca, senin gibi aciz düşmana kim ehemmiyet verir? (Şiraz'lı Sâdi)

Cesaretin bittiği yerde esaret başlar (Akif Cemil)

İşaretler, varılacak hedefi olanlar içindir. (Sedat Turan)

Aynı gökte uçarlar ama, kuzgunun dünyası başka, şahinin dünyası başkadır. (Muhammed İkbal)

Re: Mayonez Kavanozu ve 2 Fincan Kahve:

tuanaberra yazdı:

'Şayet Kavanoza önce kum doldurursanız...' diye, anlatmaya devam eder, 'çakıl taşlarına Ve özellikle de tenis toplarına (yeterli) yer kalmaz.Aynı şey hayatımız için de geçerlidir. Vaktinizi ve enerjinizi ufak tefek şeylere harcar, israf ederseniz, önemli şeyler için vakit kalmayacaktır.

çok güzel bir ifade.bunu büyük büyük yazarak evde herkesin göreceği bir yere asmam lazım.

tuanaberra yazdı:

çok güzel bir ifade.bunu büyük büyük yazarak evde herkesin göreceği bir yere asmam lazım.

tuanaberra yazdı:

Dünyada her millet icraatina tahammül ettigi hükümetin mesuliyetine ortak sayilir.

Mustafa Kemal ATATURK

herkesin başından bir yada daha fazla olay geçer.insanın başına ne zaman ne geleceği belli olmaz sözünden yola çıkarak anlatılan,küçükken duyduğum bir hikayeyi paylaşmak istedim.
    adamın biri yolda giderken bir kuru kafa bulur,alnında da bu kuru kafanın başına daha neler gelecek neler! diye yazıyormuş.adam şaşırmış bu kişi ölmüş gitmiş,başına daha ne gelebilirki? diye merakından alıp evine getirmiş ve dolabın bir köşesine koymuş.
    karısı temizlik yaparken bu kuru kafayı görüyor
    -vay bizim herifin sevgilisi varmış,ölmüşte onun kafatasınımı saklıyor diye kuruntuya düşüp kurukafayı ocağa atıp yakıyor.
    akşam eve gelen kocası kurukafayı küllerin arasında görünce
    -bak sen şu işe,demekki bu kuru kafanın başına buda gelecekmiş,yanacakmış diyor.

Hayat bir çocuğa nasıl öğretilir

Arkadaşımın kızı bir yaşına gelmişti, 'Sen eğitimcisin, neler öğretmem gerekiyor, bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum' dedi. Sorusu kolaydı ama yanıtı zordu, akıl vermesi basitti ama uygulaması karmaşıktı, anlatmaya başladım:

Annelik uzun zaman alan ve günün yirmi dört saati devam eden adı 'insan yetiştirmek' olan bir iş. Bir kere bilmelisin ki, zaman alacak. Neye zaman harcarsan onun karşılığını alırsın. İşine zaman harcarsan işinden, eşine zaman harcarsan eşinden, çocuğuna zaman ayırırsan da ondan karşılığını alırsın. Yapabiliyorsan gözyaşlarını tutmamasını öğret, acı çekmeden olgunlaşamayacağını... Kıskanmamayı öğret ona, arkadaşının başarısından mutlu olmayı, birlikte sevinçleri paylaşmayı, içinden 'neden ben değil de o?' demeden...

Kazanmaktan mutluluk duyup içine sindirmeyi, ama aynı zamanda kaybetmeyi öğrenmesini. Çünkü bir adım sonrasında görünüşte galip olanları gösterecek hayat ona. Her şeyin bir sonu olduğunu öğret. Sahip olduğu bütün değerlerin bir gün keyif vermeyebileceğini, kazanılan ve harcananın bir sonu olduğunu, gidilen yerlerin zamanla bıkkınlık verebileceğini, her şeyi tüketebileceğini, tüketemeyeceği tek şeyin bilgi olduğunu öğret. Kitaplardan keyif almasını, ders çalışmak istemiyorsa zorlanmamasını , ama okumayı sevmesini öğret ona. Elbet er ya da geç alacaksın biliyorum, ama mümkün olduğunca geç al ona bilgisayarı. Ona kendisi ile kalacağı sakin zamanlar ver, sıkılmayı öğret ona, sıkılıp ta kendini yönlendirmeyi bulmasını.

Doğaya götür onu, hayvanlardan korkmaması gerektiğini öğret. Arıların bizi sokmasından çok, nasıl bal yaptığını anlat. Doğanın kendi içindeki gizemini bulmasına yardımcı ol, yağmurdan sonraki toprak kokusundan keyif almasını sağla. Soğuk kış gecesinde ateş yakmayı öğret, belki büyüdüğünde bir gece sevgilisine ateş yakar ve belki binlerce yıldızın altında birbirlerine sarılırlar, bunu öğretmemiş diğer sevgililerin aksine...

Şartlar çok zor olsa da yalan söylememesi gerektiğini öğret ona. Kazandığı elli milyonun piyangodan çıkan beş yüz milyardan çok daha keyifli olduğunu öğret. Alın terine saygıyı öğret ona. Aşk acısı çekmenin hiç âşık olmamaktan daha güzel bir duygu olduğunu öğret. Kendi doğruları üzerinden kimsenin onu yargılamasına izin vermemesi gerektiğini öğret, başkalarını da kendi doğruları üzerinden yargılamamayı. .. Bunun başkalarını dinlememek olduğunu değil, söylenenleri kendi eleğinden geçirmesi gerektiğini öğret. Kendi fikirlerine inanmanın güzelliklerini anlat.

Hayatı sorgulamayı öğret ona... Bilginin en büyük güç olduğunu öğret. Yapabilirse bunu en büyük fiyata satmasını, ama kalbini ve ruhunu kendisine saklaması gerektiğini öğret. Haklı olduğu konuda sonuna kadar diretmesini öğret ve haklıyken dik durmasını.

Günün birinde yaptıkları değil yapmadıkları için pişmanlık duyabileceğini öğret. Basit yaşaması gerektiğini öğret ona, çay içmekten keyif almayı... "İstemiyorum" , "hayır" demeyi öğret ona, istediğinde ise "istiyorum" demeyi, Sevdiğinde ise "seni seviyorum" diyebilmeyi öğret ona. Bir kot pantolon ve tişörtle üniversiteyi bitirmeyi öğret ona. Temiz kokmasını...

Sorgusuz sevmeyi... El yazısı ile notlar yazmayı... Lafı dolandırmamayı ... Sevdiklerinin hiçbir zaman çantada keklik olmadığını, dostluğa yatırım yapması gerektiğini, kıymetini bilmeyenlerden uzaklaşmasını öğret ona. Müziği sevmesini, sporla barışık yaşamasını, İşlerin hiçbir zaman bitmediğini söyle ona, en yoğun zamanda bile kendine vakit ayırması gerektiğini öğret... Ama en çok da kendini sevmesini öğret... Kendini sevmezse kimsenin onu sevmeyeceğini... Kendine çiçek almazsa kimseden çiçek beklememesi gerektiğini... Kendine özenli yemekler yapıp sofralar kurmazsa kimsenin onun için yemek hazırlamayacağını...

Hayatta her şeyden çok kendisinin önemli olduğunu öğret ona...
    (((alıntıdır)))

Kaplumbağaya dikkat et.Ancak kafasını çıkarıp risk
    aldığında ilerliyebiliyor./J.B.CONONT

Geçmiş dertler için yakınmak,yeni dertler edinmektir./shakespear

Düşmanlarınızı seviniz,çünkü kusurlarınızı yalnız onlar açıkça söyleyebilir./Benjamin Franklin

İki kişi münakasa ediyorsa, bu birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmez.
    Etmemeleri de sevdikleri anlamına gelmez.

10. Re: düşündüren öyküler-yazılar-sözler

sevgili forum sahibesi, sana çok zahmet olmazsa, rica etsem bir fihrist hazırlayabilirmisin.Çok beğendiğim bir yazı vardı 10. sayfada bulabildim ancak.Ve 20 dakkadır zırlayıp duruyorum. aradaki yazıları okurken durmadan ağladım ay noluyo ya yaşlanıyorum sanırım hala burnumu çekiyorum.Bana bu işkenceyi yaşatmazsan çok mutlu olurum Birinci sayfada bir içindeki,ler bölümü forumda gezmeyi koılaylaştırır gibi düşündüm.

Şimdiden teşekkürler.