11. Sayfa - Toplam 29 Sayfa var BirinciBirinci ... 91011121321 ... SonuncuSonuncu
Toplam 281 sonuçtan 101 ile 110 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Re: düşündüren öyküler-yazılar-sözler

İYİ NİYET ÜZERİNE..Arjantin'li ünlü golfçü Robert de vincenzo,yine bir turnuvayı kazanmış,ödülünü alıp kameralara poz vermiş ve kulüp binasına gidip oradan ayrılmak üzere hazırlanmıştı.Bir süre sonra binadan çıkıp otoparktaki arabasına yürürken yanına bir kadın yaklaştı.Kadın başarısını kutladıktan sonra ona çocuğunun çok hasta olduğunu ve ölmek üzere olduğunu anlattı.Zavallı kadının hastane masraflarını ödemesi imkansızdı.Kadının anlattığı öykü De Vincenzo yu çok etkilemişti,hemen cebinden bir kalem çıkarttı ve turnuvadan kazandığı paranın bir miktarını yazdı çek defterine.Çeki kadının eline sıkıştırırken de ona,"Umarım bebeğinin iyi günleri için harcarsın" dedi.Ertesi hafta kulüpte öğle yemeği yerken,Profesyonel Golf Derneği'nin bir görevlisi yanına geldi."Otoparktaki görevli çocuklar bana geçen hafta turnuvayı kazandıktan sonra yanına bir kadının geldiğini ve onunla konuştuğunuzu söylediler"dedi.De Vincenzo başını salladı."Evet" dedi görevli,sana bir haberim var.Okadın bir sahtekardır.üstelik hasta bir çocuğuda yok.seni fena halde kandırmış arkadaşım."De Vincenzo,"yani ortada ölümü beleyen bir bebek yok mu?"dedi."Hayır,yok"dedi görevli. "İşte bu,bu hafta duyduğum en iyi haber." dedi De Vincenzo. Aynı pencereden dışarı bakan iki insandan biri,sokaktaki çamuru,diğeri ise gökteki yıldızları görür..

Re: düşündüren öyküler-yazılar-sözler

paylaşımın için teşekkürler yelizcim

3. Re: düşündüren öyküler-yazılar-sözler

handevrem yazdı:
    paylaşımın için teşekkürler yelizcim
    rica ederim )

- otorite için yaratılmış insanı kişiler ilgilendirmez,onu sadece olaylar,olayların ağırlığı ve sonuç ilgilendirir.
    - hayal içinde yaşarken,yaşamın gerçeklerine ayak uyduramayıp mutsuzluğa düşülebilir.
    - sağlam ve güvenilir insanlar çevresine karşı dost ve yumuşak olmayı bilmelidir.
    - güzel olan yalnız ve yalnız gerçek olandır.
    - evlilik birçok kişinin bilmediği bir bilim dalıdır.
    - hem aşık hem akıllı olmak mümkün değildir.
    - karşınıza çıkan müstesna bir güzeli,güzelliğin eşsiz bir örneği sanmayın.emin olun onun hayali kendisinden daha güzeldir.
    - hayat duygulananlar için bir trajedi,düşüneneler için bir komedidir.
    - kadınları tarif edebilmek için erkeklerin kalemi gökkuşağından doldurulmuş bir hokkaya batırılmalı ve yazılacak yazı bitince kelebeklerin kanadı ile kurutulmalıdır.
    - gülmek için mesut olmayı beklemeyin,yoksa tebessüm bile etmeden ömrünüz sona erebilir.
    - kadının güzelliği otuz yaşına kadar tabiatın yapısı olarak kalır.otuzunu geçince laboratuar yapısı olur.
    - evlilik fırtınalı bir denizse; bekarlıkta bulanık bir bataklıktır.
    - Aşk şu bol içki kasesine benzer.içinde herşey vardır.verdiği sarhoşluk güzeldir ama dikkatli içilmezse mideyi bozar.
    - evlilik:üç ay erkek konuşur kadın dinler,üç ay kadın konuşur erkek dinler,daha sonra her ikiside konuşur mahalle dinler.
    -

shelale yazdı:
    - hayat duygulananlar için bir trajedi,düşüneneler için bir komedidir.-
    hmmm.tuttum bu sözü...

ANLASMANIN SIRRI
    Birkac yuzyil once ...
    Papa butun Yahudilerin Roma'yi terk etmeleri gerektigine karar verir.
    Dogal olarakYahudi toplumundan buyuk bir tepki gelir.
    Bunun uzerine, Papa ile Yahudi toplumundan onde gelen birisiyle karsilikli dini bir muzakere yapmalarini onerir. Yahudiler kazanirsa kalacaklar, Papa kazanirsa gidecekler.
    Yahudiler caresiz kabul eder ve temsilci olarak Moiz'i secerler.
    Ancak Moiz'in Papa ile ayni dili konusamamasi nedeniyle muzakere de konusmak yerine sadece isaret dilinin kullanilmasini teklif ederler.
    Papa kabul eder.
    Muzakere gunu geldiginde iki taraf karsilikli yerlerini alirlar ve karsilikli olarak bir sure bakistiktan sonra Papa elini kaldirarak 3 parmagini gosterir.
    Buna karsilik Moiz tek parmagini kaldirir.
    Papa parmaklarini sallayarak basinin etrafinda cevirir.
    Moiz ise parmagiyla yeri isaret ederek oturdugu yeri gosterir.
    Papa yanindaki cantadan bir parca ekmek ve sarap cikartinca Moiz'de bir elma cikartir.
    Bunun uzerine Papa ayaga kalkarak
    "Ben pes ediyorum,Yahudiler kalabilirler" der.
    Muzakere sonrasinda Papa'nin etrafina toplanankardinaller Papa'ya ne oldugunu sorduklarinda
    Papa;
    Ben once 3 parmagimi Gosterip Kutsal Ucluyu isaret ettim.
    Buna karsilik o bana tek parmagini Gosterip her iki dinin de tek tanriyi TAnidigini soyledi.
    Ben parmaklarimi sallayip basimin etrafinda cevirerek tanrinin bizim etrafimizda oldugunu gosterdigimde o da oturdugu yeri isaret ederek tanrinin onlarin durdugu yerde de oldugunu isaret etti.
    Ben kutsal ekmek ve sarap cikartip tanrinin bizim Gunahlarimizi bagisladigini gostermek istedigim zamanda hemen bir elma cikartip bana ilk gunahi hatirlatti.
    Adamın her seye bir cevabi var.
    Ne yapabilirdim ki?"
    Ayni sirada Yahudi cemaati de Moiz'in etrafini sarmis ona nasil basardigini soruyorlardi
    Moiz;"
    Once bana 3 parmagini gosterip 3 gun icinde burayi terk etmemizi istedi.
    Ben de ona bir tekimizin bile ayrilmayacagimizi soyledim.
    Sonra butun sehrin Yahudilerden temizlenecegini soyledi.
    Ben de, hic biryere gitmeyip oldugumuz yerde kalacagimizi soyledim
    ""Sonra ne oldu?"
    diye kalabalik heyecanla sormus.
    "Valla,sonrasini ben de pek anlamadim.
    Adam biraz hiddetlendi ve ogle yemegini cikartti.
    Bunun uzerine ben de benimkini cikarttim.
    Hepsi bu!.."
    INSANLARIN NE KONUSTUGU DEGIL NE ANLADIGI ONEMLIDIR.

Sophia arkadaşımıza paylaşımı için teşekkürler....

MÜCADELEDEN KAÇANLAR MÜCADELE EDENLERDEN DAHA ÇOK YARA ALIR( OSCAR WILDE)

Osman Efendi bir sabah müthiş bir baş ağrısıyla uyanır. İlaç alır geçmez. Bir iki gün bekler, ağrı devam eder. Doktor çağrılır. Doktor muayene eder, ağrı kesiciler verir, gider. Lakin Osman Efendi'nin başağrısı artarak sürer. Üstüne üstlük baş agrısının yanı sıra gözleri de yaşarmaya başlar. Başka doktorlar çağırılır...
    Osman Efendi Uşak'ın ileri gelenlerindendir. Ağrıyı kesene servet vaat eder. Doktorların hiçbiri ağrıyı durduramadığı gibi sebebini de bulamaz.
    Ev halkı birbirine karışır, başağrısından geceleri uyuyamayan Osman Efendi'yi İstanbul'a götürmeye karar verirler. İstanbul'da en iyi doktorlar seferber olur. Röntgenler, beyin tomografileri çekilir, testler yapılır...
    Görünüşe bakılırsa Osman Efendi turp gibidir. Oysa dayanması gittikçe zorlaşan başağrısı ve gözyaşları hayatı çekilmez hale getirmiştir.
    Ağrı kesici iğnelerle zor ayakta duran Osman Efendi bu defa da apar topar yurtdışına götürülür. O devirde Amerika değil İsviçre moda; Zürih'e gidilir. Haftalarca hastanede kalınır, onlarca profesör konsültasyon yapar, testler tekrarlanır.
    Ama Osman Efendi'ye teşhis konulamaz. Artık yerinden kalkamayan Osman Efendi'ye ağrı kesici iğneler yapılmaktadır. Altmışlarını süren adamın ülkesine dönüp "dinlenmesi", daha doğrusu son günlerini evinde geçirmesi tavsiye edilir.
    Osman Efendi bitkin, aile perişan. "Kader" denilir, Uşak'a dönülür.
    Osman Efendi yayla evinde bir odaya yatırılır ve ağrı kesici iğnelerle ölümü beklemeye başlar.
    Bir gün, hastanın keyfi gelsin diye, Osman Efendi'nin eski berberi "Berber Mehmet" çağrılır. Berber yataktan kalkamayan Osman Efendi'yi tıraş ederken, adamcağız derdini anlatır ve ölümü beklediğini söyler. Berber Mehmet bir an düşünür.
    "Beyim" der, "Sakın sizin burnunuzda kıl dönmüs olmasın?"
    Bir bakar, "Hah işte" der "Kıl dönmüş." Osman Efendi'nin şaşkın bakışlarına aldırmaksızın çantasından cımbızı kaptığı gibi kılı çeker.
    Ev halkı Osman Efendi'nin köyü ayağa kaldıran cığlığıyla odaya koşar. Berber Mehmet, Osman Efendi'nin elinden zor alınır ve cımbızın ucunda tuttuğu yirmi santimlik kılla kapı dışarı edilir. Osman Efendi'nin kanayan burnuna pansumanlar yapılıır, kolonyalar koklatılır ve yaşlı adam tekrar yatağına yatırılır.
    Ertesi sabah Osman Efendi aylardır ilk defa rahat bir uykudan uyanır. Gözlerinin yaşarması geçmiştir. Başağrısından ise eser kalmamıştır.
    Dönen kılın sinire yürüyüp gittikçe uzayarak dayanılmaz ıstıraplara yol açtığını doktorlar ancak o zaman keşfeder. Çözümün bu kadar basit olabileceği kimsenin aklına gelmemiştir. Sapasağlam ayağa kalkan Osman Efendi, Berber Mehmet'i çağırtır ve ona bir servet bağışlar.
    Sonuçlar :
    1. Bazen büyük sorunların çok basit çözümleri olur.
    2. Burnundan kıl aldırtmayanların başı çok ağrıyabilir.

sophia arkadaşımıza yazı için teşekkür ediyorum....

handevrem yazdı:
    MÜCADELEDEN KAÇANLAR MÜCADELE EDENLERDEN DAHA ÇOK YARA ALIR( OSCAR WILDE)
    çok doğru

iyi bir diplomat bayanların doğumgünlerini kutlar ancak doğum tarihlerini bilmez...

bir akşam atv haber de duymuştum