1. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 49 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Bahçe ile ilgilenenler bu foruma lütfen

Yaklaşık 1,5 saattir bahçedeyiz.Tuğberkin tüm desteği ile ancak ortancaların,güllerin ve 6 cm e ulaşmış lalelerin dibini kabartıp,ayrık otlarının 5 te birini yolabildim . Daha yapılacak çok şey var.Yemek yiyip,ufaklığı uyuttuktan sonra umarım bu kez Tuğcanın desteği ile(daha gelmedi dershaneden ,bahçede çalışmak istemeyebilir)biraz daha toparlayabilirim.
    Bu güzel havayı kaçırmadan ilk bahar düzenlemesine başladım.
    Önümüzdeki haftalarda yapacak çok şey var.
    Neler ekeyim,çok uğraşmadan her mevsim çiçek olsun istiyorum.Şu anda 4 tane çuham açmış(geçen yıldan kalan) ve sarı ve mor sümbüllerde açmak üzere.Arkadan erken güller ve laleler gelecek.
    Birde kasımpatlarını ne yapmak gerekir,gül gibi budayacakmıyım ,sonbahara tekrar açması için....

Re: Bahçe ile ilgilenenler bu foruma lütfen

kolay gelsınnnnn...ne gusel bende suanda evde olup bahceyle toprakla ugrasmak ısterdım...

sanırım gullerı budamak ıcın gec kaldınn..ama daha ıyı bılen arkadaslar bılgılendırırler heralde.yanlıs bılgı vermıs olmımde....

cunku suan tomurcıklanmıstır guller sanırsam...

3. Re: Bahçe ile ilgilenenler bu foruma lütfen

Bizim bahçede ortancalar mevsimi geldiğinde açıyorlar Elif. Sadece budama yapıyorum ben.

Bir de şöyle bir blog buldum Elif'cim, belki işine yarar.

http://emriyesultan37.blogcu.com/2738059/

Kolay gelsin.

Bizde de çok iş var!
    Meyve ağaçları budanacak...Yabaniler yolunacak..Bostan köşesi yapacağım bölgeye yeni toprak atılacak..
    Çuhalarım nefis oldu, bahçeye çıkınca sadece onlara bakıyorum!

Elif ben de ortanca yetiştiremedim bir türlü..Çubuk yapıp komşudan sapladım, bakalım ne olacak?

5. Re: Bahçe ile ilgilenenler bu foruma lütfen

seyda&oguz yazdı:
    kolay gelsınnnnn...ne gusel bende suanda evde olup bahceyle toprakla ugrasmak ısterdım...

sanırım gullerı budamak ıcın gec kaldınn..ama daha ıyı bılen arkadaslar bılgılendırırler heralde.yanlıs bılgı vermıs olmımde....

cunku suan tomurcıklanmıstır guller sanırsam...
    Sağol.
    Güllerimi kasımda budadık.Bugün diplerini azıcık çapaladım havalansın diye.Evet tomurcuklandılar.
    Ben kasımpatlarını budayayım mı güller gibi diye sormuştum.

Valla çiçek ekmekten anlamam amaaaaa marul,soğan,biber,domates ve biber ekmeye bayılırım...

Bir köşe ayırsanda elif hanım soğan diksen taze yeşil
    soğan sonrada kısır yapar yerdin

Bende şuanda biberiye var suda köklensin hemen bahçeye dikeceğimm benim bahçem yok ama kayınvalidemin bahçesi
    var oraya veee her çay yaptığımda bir tutam içine atıyorum hımm nefis oluyorr..

Kolay gelsin...
    Not:Bahçem olsa papatya ve güllerle donatırdım

7. Re: Bahçe ile ilgilenenler bu foruma lütfen

bizde sabah eşimle konuştuk
    ufacık bahçemizdeki güllerin budanması için
    kayısı ağacımda var inşallah bu sene
    meyveciklerini eceserene yedirebiliriz

8. Re: Bahçe ile ilgilenenler bu foruma lütfen

Evim çiçek bahçesi gibidir.Menekşeler, yukalar, aşk merdivenleri, kaktüsler, bir tanede göz bebeiğimiz orkideiz var.Çok nazlı.Adıda nazlı zaten.Apartmanda olduğumuz için bizim balkon çiçeklerimiz var.Hercailer ortancalar, çuhalar, sümbüller ve lalaeler.Lalalerin gözüne bakıyorum ne zaman çıkacaklar diye.

Hercaileri severim ben insanın yüzüne benzer herbiri.Hiç biri birbirine benzemez.Kasımpatılar ve aslanağzıda annemlerin bahçesinde çokça ektiğimiz çocukluğumun en sevgili anılarıdır.Aslanağızlarını dibinden sıkıp kükrerdik horoz ibiği ve zambaklarıda da severimde mezarları anımsatır hep.Akşam sefalarıda başka bir güzel olur.Şimdi burnuma hanımeli, kokusu geldi.

Toprağın ne cins bilmiyorum ama.Hercailer, aslanağızları ve kadife çiçekleri hatta horoz ibiği içinde zamaan geldi denilebilir.Budamalarıda şimdi yapmak iyidir.Özellikle meyve ağaçlarına.Hadi sana şimdiden kolay gelsin.

Benimde gidip çiçeklerimi sevesim var.

ahh bende bir el atsam ne guzel donanir ciceklerle, gecen sene bir koseye tatli misir ekmistim tatilden geldikten sonra kocaman olmus birde tatlari enfes, oglan daha pisirmeye firsat vermeden yiyivermisti.. Bu sene de ekicem harika oluyor, tavsiye edilir!

Ben sadece bahcemde cay ve kahve keyfi yapmasini bilirim.

Begendigim cicekleri soylerim, Hakan alir, bahcivan bakar