cumartesi akşamı misafirim gelecek,değişik ama aynı zamanda yapımı kolay zaman almayacak şeyler istiyorum arkadaşlar,çok şey istiyorum biliyorum ama,o gün kızıma sözüm var, gündüz çok vaktim yok yani o sebeten pratik ama değişik tarifler bekliyorum
cumartesi akşamı misafirim gelecek,değişik ama aynı zamanda yapımı kolay zaman almayacak şeyler istiyorum arkadaşlar,çok şey istiyorum biliyorum ama,o gün kızıma sözüm var, gündüz çok vaktim yok yani o sebeten pratik ama değişik tarifler bekliyorum
ben yapıp burdan göndersem...
son zamanlarda hafta sonu sıkıldıkça pasta börek yapar oldum.. ama öyle çok ilginç tarifler yok valla seldacım...
dün gece gezmede galetaunlu kekten bahsettiler çok güzelmiş diye..
dur bi araştıriyim.
inan ebru hiçç hayırrrr demem sağol canım düşünmen bile güzel seni yerim ben beee,
valla dün gece gezmede çok met ettiler.çokta çabuk oluyormuş. tarifte aşağıdakinin aynısı... denemedim ama bu hafta sonu deniycem..
http://m.yollayap.com/e15/724139717.jpg
Yapımı kolay ve bir o kadarda lezzetli bir kek Süheyla ve İlknur arkadaşlarımın bizimle paylaştığı bir kek tarifi. Galeta unu olması benim ilgimi çekmişti ve her zamanki gibi bir iki değişiklik yaparak tarifi denedim vee memnun kaldım..)umarım sizde beğenirsiniz.
Gerekli malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 nescafe fincanı şeker
1,5 nescafe fincanı galeta unu
1,5 nescafe fincanı hindistan cevizi( ben onun yerine çekilmiş ceviz içi ve bir tatlı kaşığı tarçın koydum)
1 kabartıcı
Şerbeti için:
1,5 nescafe fincanı şeker(bence daha az da konulabilir)
3 nescafe fincanı su
Üzeri için:
1 paket krem şanti
4-5 adet doğal kurutulmuş kaysı
Yumarta ve şekeri çırpıyoruz, üzerine galeta unu , ceviz içi tarçını ilave ediyoruz, çırpıp kabartıcımızı ekliyoruz ve tahta kaşıkla son bir kez karıştırıyoruz. Klasik kek gibi önceden ısıtılmış180 derece fırında pişiriyoruz, ben çok büyük olmayan dikdörtgen bir borcam kullandım. Yaklaşık pişme süresi 40 dk. Kekimiz pişerken şerbetimizi de hazırlıyoruz, şekeri verilen suda ısıtmadan karıştırarak sadece eritiyoruz ve kek sıcak şerbet soğuk, kekimizin üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra krem şantimizi üzerine döküyoruz ve ister benim gibi kaysı kurusu, ister meyve parçalarıyla yada farklı soslarla yani istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...))
bildiğim en pratik börek, makarnalı börek..
ben dün yaptım harika oluyor
2 adet yufka
3 adet yumurta
300 gr beyaz peynir
1 su bardağı yoğurt
1 paket fiyonk makarna
1 su bardağı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
1/2 demet maydonoz (ince kıyılmış)
Yapılışı
Makarnaları tuzlu suda normal yemek için yaptığımız makarnadan biraz daha fazla haşlayalım. (Çok fazla değil) Yağladığmız ya da yağlanmış fırın tepsimize yufkalardan birini uçları dışarı taşacak şekilde serelim. Yoğurtu, yumurtaları, ve tereyağını çırpalım. Bu karışımdan böreğin üstüne sürecek kadar ayıralım. Gerisini süzdüğümüz makarnaya dökelim ve karıştıralım. Peyniri ve maydanozu da ekleyerek yufkanın üzerine dökelim. Diğer yufkayı daöreterek kenarları içe katlayalım. Ayrıdğımızı karşımı üzerine sürerek 200 dereceli fırında pişirelim. Afiyet olsun
Çilekli kurabiye
Gerekli Malzemeler :
1 adet yumuşamış margarin
1 paket çilekli puding
3 kaşık pudra şekeri
aldığı kadar un
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabımıza alıyoruz. Üzerine toz halindeki çilekli pudingimizi döküyoruz. Şeker ve unuda ilave ettikten sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp ortasına parmak yardımıyla çukur açıyoruz.
175 derecedeki fırında 15 dk pişiriyoruz. Piştikten sonra açtığın çukurların üzerine çilek reçeli döküyoruz.
Soğuduktan sonra afiyetle yiyin,
ben çok severim güzel ve değişik bir tarif
Biri beni mi çağırdı kolay tarif için
Yemeğemi çayamı geliyorlar ve sayıyı da belitmemişsen Seldacım, ama her halukarda ikram edebileceğin bir kek tarifi vereyim sana;
Başlıyorum
ELmalı Kek
3 yumurta
1 bardak toz şeker
2 bardak un
1 su bardağı süt
vanilya kabartma tozu
3-4 elma
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Tarçın
Elmaların kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayacaksın ve bir kenarda beklet
Kekini yap, önce şeker yumurtalar sonra diğer malzemeleri karıştır kek kalıbına koy (ben ortası delik olmayan kelepçeli kalıpta yapıyorum, sen yuvarlak borcamda da yapabilirsin)
Bekleyen elmalarına cevizleri ve tarçını kat iyice harmanla karışsınlar ve bu karışımı kalıptaki kekinin üzerine, her tarafına gelecek şekilde yerleştir.
Önceden ısıttığın fırında keki nasıl pişiriyorsan öyle pişir.
Afiyet olsun
makarna böreğini bende yapardım unutmuşum ,hatırlatman çok iyi oldu valla sağol canımseda43 yazdı:
bildiğim en pratik börek, makarnalı börek..
ben dün yaptım harika oluyor
2 adet yufka
3 adet yumurta
300 gr beyaz peynir
1 su bardağı yoğurt
1 paket fiyonk makarna
1 su bardağı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
1/2 demet maydonoz (ince kıyılmış)
Yapılışı
Makarnaları tuzlu suda normal yemek için yaptığımız makarnadan biraz daha fazla haşlayalım. (Çok fazla değil) Yağladığmız ya da yağlanmış fırın tepsimize yufkalardan birini uçları dışarı taşacak şekilde serelim. Yoğurtu, yumurtaları, ve tereyağını çırpalım. Bu karışımdan böreğin üstüne sürecek kadar ayıralım. Gerisini süzdüğümüz makarnaya dökelim ve karıştıralım. Peyniri ve maydanozu da ekleyerek yufkanın üzerine dökelim. Diğer yufkayı daöreterek kenarları içe katlayalım. Ayrıdğımızı karşımı üzerine sürerek 200 dereceli fırında pişirelim. Afiyet olsun
Birde bu forumdaki patatesten yap
http://www.annecocuk.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=90195&forum=1#forumpost1564 420
PORTAKALLI İRMİK TATLISI
Malzemeler :
5 su bardağı süt1 su bardağı irmik
1 portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı şeker
1,5 çorba kaşığı kakao
Yapılışı :
Bütün malzeme bir tencereye aktarılır. Önce soğuk olarak karıştırılır, sonra orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karştırarark pişirilir. suyla ıslatılmış borcama dökülür. Buzdolabında soğutulur. Süslenerek servise sunulur.
Eşim bayılır buna