2. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 26 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Re: Yaren Anaokuluna Gitmek İstemiyor...

yasemin yazdı:

bir kere de kocanın sözünü dinle be kadın.

Re: Yaren Anaokuluna Gitmek İstemiyor...

canom yazdı:

Okul 8.30-13 arası sonrasında babaannesi okuldan alıyor.
    Her istediği olmuyor ama mutlu
    okul pek birşey katmıyor,boyama,el işi faliyetleri,sayı sayma v.s
    biz bunları zaten yapıyorduk, hafif mi geldi diyorum bunlar acaba?
    bu konuda haklısın
    Eylül geçen yıl 2002 doğumlularla aynı sınıfta idi, çok zorlandı, 2002 ocak doğumlu olan çocuk nerdeyse 2 yaş büyüktü ondan

bu yıl 2004 lüler çoğunlukta sınıfında(kızım 2003-eylül doğumlu)
    geçen yıl öğrendiklerini tekrar öğrenmekten çok sıkılıyor

öğretmeniyle konuş, değişik aktiviteler yapılması ve kendilerine de aktif rol verilmesi çok hoşlarına gidiyor

Oğlum 4.5 yaşında ,zevkle isteyerek gidiyordu okuluna ..

Şu sömestr tatilinde 1 hafta gitmedi ..

Sonra noolduysa her sabah

-benim kaydımı al bu okuldan ,çünkü arkadaşlarım bana kötü davranıyor

-Ben sıkılıyorum okulda..hep kollarımızı bağlatıp ,kıpırdamadan durun diyorlar

-zorla yemek yediriyorlar ( ben mutlaka yemegini bitirsin diye not yaziyorum çantasına)

gibi bahanelerle gitmek istemiyor bugunlerde

Şimdiden gevşek tutarsam ,ömür boyu boyle gider diye "kararlı "davranıyorum ..

ama aslında seni de anlıyorum Zeynep ,çokmu zorluyoruz çocukları diye :roll:

nilsubensu yazdı:
    nilsunun okula başladığı ilk haftalarda istanbulunu kurtuluşu diye bir gün tatil olmuştu, sonra uzunca bir süre her sabah kalktığında bugün istanbulun kurtuluşu okul yok anne diye beni kandırmaya çalıştı
    Ay yerim ben o Nilsuyu .Annesi gibi komik -şeker bir kız belli ki ..

Mert de bugunlerde gitmemek için ,her sabah masustan öksürme numarası yapıyor ve,

-Anne ben balık sevmiyorum ya,ben balık yemiyorum ya ,balık yemeyen çocuklar cabuk hasta olurya ,o yuzden bak ben hastayım ..öhöö öhhöö( zoraki öksürme) oyuzden okula gitmemeliyim diyor

DÜnde yediği birşey aleriji yapmış ,bacakları kabarmıs..Okuldaki hemşire aradı ,

-Mertin bacakları kabarmıs ..Bilginiz varmı ? ben f... kreminden sürebilirmiyim vs dedi ..Bacaklarına krem sürmüşler ..

Bu sabah bacaklarını gösteriyor ,

-anne ben allerji oldum ..bacaklarım kabarıyor artık benim..okula gitmesem iyi olur diyor

araya tatil girdi ..hergün bir bahane var..

5. Re: Yaren Anaokuluna Gitmek İstemiyor...

sürekli mi gitmeyecek yoksa biraz izin mi istiyor, eger öyleyse biraz ara verin
    tabi bakacak kişi varsa
    çocugu çok fazla sıkmanın da alemi yok,
    zaten gönüllü olarak giderse onun için daha faydalı

aynı sorun bizdede yaşanıyor 1 ay oldu hala ağlayarak okula gidiyoruz.
    ben geçen hafta çok ağlıyor diye göndermedim ama öğretmeni yanlış yaptığımı onunda cabalarınıda boşa çıkardığımı söyledi bir kaç anneyle daha konuştum onlarda aynı sorunlar olmuş ama şimdi gidiyorlar ve sorunları yok
    umarım biran önce alışırlar bende çok üzülüyorum

unutmadan geçenlerde bana anne ben sabahları şaka yapıyorum sizi kandırıyorum ağlayarak dedi?

7. Re: Yaren Anaokuluna Gitmek İstemiyor...

Olmaz gitmesi lazim. Okula hazirlik icin onemli hele ki evden, sizden hic ayrilmadiysa. Guzel seyler anlat anaokulu hakkinda Zeynep.

Bazi seyler onlarin secimi degil malesef. Okula gidecegi zamanda yaparsa ayni seyi ne olacak? Okul anaokulu gibide degil, odevleri olacak vs vs. Biran once baslamasinda yarar var.

Gittiginde de aglayacak, simdiden hazirlikli ol. Sakin yaninda aglama sen de. Disari cikinca istedigin kadar aglayabiliris bak. Rahatliyor insan. Kararli ol ve gitmesi gerektigini soyle. Alisma suresi cocuktan cocuga degisir. Agladi diye de sakin vazgecme.

Benim tavsiyelerim ve fikirlerim bunlar.

En büyük hatan ,yanlışın gitmesede olur demen dir bence arkadaşım
    Kesinlikle gitmesede olur deme hele bunu yarenin yanında hiç telefuz etme .
    Senden güç alır ağlayınca ,gitmek istemeyince annesinden yardım bekler vee böyle alışır.
    En yakın dostumun kızı karnı ağrısa okula gitmiyo yada dersaneye gitmiyo ve dersler kötü tabi ..
    İlerisi için şimdiden disiplin şart diyorum ve yarenimi üzen olayın üstüne git ,halletmeye çalış.
    Öğretmenlerle görüş kızım evde ağlıyo de açıklama iste
    Mina Alah izin verirse yaza kreşe başlicak babannesinin hayatını mahfedemem kadıncağız 3 sene bakmış olacak yeter de artar bile mina temmuzda 2 ye girecek 2 buçuk 3 gibi kreşe vereceğim.
    Hayatı paylaşmayı ne kadar erken öğrenirse benim için okadar iyi çünkü sende ,bende çalışan anneleriz hayatım..Kendini koruyacak yaşa gelen,çişini söyleyebilen her çocuğun kreşe,anaokuluna gitmesi tafartarıyım...
    Yarenim kocaman kocaman öpüyorum...

9. Re: Yaren Anaokuluna Gitmek İstemiyor...

Doğrusunu elbet işin uzmanları bilir Zeynep...

Biz kendi doğrumuza göre,ömrü okullarda geçecek diye düşünerek Birce'yi yollamadık ana okuluna ve ana sınıfına...

Mert'i de zorla almazlarsa (mecburiymiş ya) yollamayacağız...

Ben okulda yaptırılan aktivitelerin tümünü yaptırıyorum evde...

Arkadaş kısmını da olanlarla,bir yerlere gittiğimizde edindikleriyle ve benimle hallediyoruz.

6 yaşında gördüğün kadarı ile ve bu demek oluyor ki anasınıfına gidiyor. Anaokulu/yuva falan olsaydı zorlama derdim ama seneye okula başlayacak (di mi)..
    Yüzmüş kuyruna gelmiş durumundasınız yani, 1. sınıfta bocalamaması için devam etmesinde yarar görüyorum. 1.sınıfa başlamasına 7 ay kala böyle bir şey kabul edilememeli bence. Sadece 7 sonra yine sıkıntıya girdiğinde ne yapacak, vazgeçtim gitmiyorum mu diyecek?