1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 26 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Yaren Anaokuluna Gitmek İstemiyor...

Ne yapıcam ben bilemedim,istemiyorsa gitmesin diyorum,babası kızıyo...Zaten bundan sonra ömrü okullarda geçecek.Zorlamasak mı?

Neden istemiyorsun diyorum hep aynı şeyler diyor,bayağı oldu ama bir kaç kez de çocuklar arasındaki kavgadan etkilenip evde ağlamışlığı var.
    bu hafta gitmeyecek,haftasonu durum değerlendirmesi yapıcaz,pazartesi gider mi gitmez mi bakıcaz.

siz ne dersiniz.

gitmese ne olur?

Re: Yaren Anaokuluna Gitmek İstemiyor...

bence ayrıntılı konuş kızınla şimdi küçük ama okulda napıcak o zaman gitmeme gibi bi lüksü de yok kolaylıklar dilerm

şimdi gitmek istemiyorum diyecek sen anaokulu diye önemsemeyeceksin

ama biz kendi sınıfımızdan biliyoruz ikinci dönem olmasına rağmen okula alışamayan öğrenciler var

o yüzden bu sene alıştırmaya bak derim ben yoksa seneye çok zorlanırsın göndermeme gibi bir lüksünde olmaz

İki ucu m..lu değnek derler buna.

Bu sene ilk okula başlayacak yaren, ya okula da gitmiycem derse ne olacak zeynep.

Bu arada başka anaokulu bulsan ya da gidip öğretmenleri ile konuşsan bir sorun mu var okulda, arkadaşları ile uyumsuzluk mu yaşıyor acaba.

Dila'da hala alışamadı sürekli terapi ile geçiyor akşamlarımız, tutturmuş arkadaşlarım bana kötü davranıyor diye.

Ama gitmem demiyor, özellikle de karne tatilinde eski okuluna gitti 15 gün morali düzeldi, okulun sahibi mine hanım(psikolog) terapi yaptı kızıma kendi kızına ve diğer eski öğrencilere .
    Şimdi daha iyiceyiz.

Özellikle de ilkokulda daha bir savunmasız kalacaklarından bu sene iyi azırlamamız gerekiyor çocuklarımızı diye düşünüyorum.

Bizden güç alırlarsa ileriki yaşamlarında sorunlarla nasıl başedebileceklerini bilemezler.

Çaktırmadan okulla görüş tutumlarına bak olmadı iç sesii dinle ve okulunu değiştir istersen.

canom benimkide zaman zaman yapio ayni seyi misal dun gitmek istemedi simdi kardeside geldi die yarim gun giidio zorlanmasini istemedim,ama ok bugun gitme dedim bikac kez simdi ben bugun hastayim gitmicem dio,gidilecekse taviz vermemeli cok fena kullaniolar,dedimki dun aksam dan yarin okula gitceksin,bugun kalkti okulda ilginc seyler yapiliyomus aylik okul dergileri var uzaylilar ziyerete gelcekmis gordum soledim gitti bugun,hergun ilgisini cekecek bisey olmali gitmeleri icin malesef simdiki nesil cabuk bikio herseyden cok fazla sey sundugumuz herhalde.

Gitmesi lazım, yoksa 1.sınıfta her açıdan zorluk çeker.

Öğretmeniyle konuşun, ortaklaşa çözün bence..

Eşinle de anlaşın.

Çocuk hemen aradaki fikir ayrılığını hissedip kullanmaya başlıyor.

Ne cin onlar.

okul öncesi yaş 5 e çekilmeye çalışılırken senin söylediğine bak ayol.
    dur hele şaka bir yana, yaşı ana sınıfı için uygun.
    bence göndermemek yerine gitmeme sebebini bulup çözümlemek gerekir.
    arkadaşlar doğru söylüyor, yarın ilkokulda pes edip gitmeyeceğim derse ne olacak.
    bir kere de kocanın sözünü dinle be kadın.

eylül 4.5 yaşında, 3 yaşında kreşe başladı, ilk yılı sorunsuz atlattık ama bu yıl ve özellikle bu sabah beni kahretti, göz yaşları ile bindi servise, gitmek istemiyormuş

morali düzelsin diye kahvaltıda sütlü nesquik yaptım, eveeeeeet nesquik geliyo dedim, evet anne şimdi nesquik geliyo, sonra da babaanne geliyo ve eylül okula gitmiyorrr dedi.

gitmese ne olurr
    babaanne köyde oturuyor, her gün gelemez, eylülü köye vermek zorundayız, buna da ben dayanamam ki kendisinin de dayanabileceğini sanmam ama değişiklik olsun ve babasının deyimiyle burnu sürtsün diye denenebilir

gitmek istememesinin nedenleri
    -okulda her gün uyutuyorlarmış
    -çok sıkıcıymış, sıkılıyormuş
    -eğlenmek istiyormuş(evde çizgi film izleyerek eğlenebiliyormuş)

Yaren'in gitmek istememe nedenleri nelerdir?

eğer evde kaldığında bakımını üstlenebilecek biri varsa(ama her dediğini yaparsa evde daha mutlu olup sürekli kalmak isteyebilir de, ilk önce bu konularda bu kişi ile anlaşın derim) bi müddet göndermeyin, Yaren akıllı bir kız 1 hafta sonunda okula gitmek istiyorum diyeceğinden eminim.

bu zorlu süreçte kolaylıklar dilerim...

ben de bu forumu takip etsem iyi olacak

nilsunun okula başladığı ilk haftalarda istanbulunu kurtuluşu diye bir gün tatil olmuştu, sonra uzunca bir süre her sabah kalktığında bugün istanbulun kurtuluşu okul yok anne diye beni kandırmaya çalıştı

şimdi ise her sabah kaşlarını acılı bir şekilde çatarak hastayım anne bugün beni okula gönderme diyor, ama istisnasız !

boşu boşuna uğraşma öyle istediğin gibi kaytaramazsın okuldan deyip gönderiyorum

belki çocuk gerçekten hasta diyeceksiniz, c.tesi günü kalktığında da aynı numarayı yapıyor, yat kızım bugün okul yok diyorum yaşasıııın deyip televizyon izliyor

ben biraz katıyım zeynep, eşime kalsa gönderme ne işi var diyor ama öyle değil, şimdiden sorumluluklarını bilmeleri lazım

10. Re: Yaren Anaokuluna Gitmek İstemiyor...

eyselim yazdı:
    eylül 4.5 yaşında, 3 yaşında kreşe başladı, ilk yılı sorunsuz atlattık ama bu yıl ve özellikle bu sabah beni kahretti, göz yaşları ile bindi servise, gitmek istemiyormuş

morali düzelsin diye kahvaltıda sütlü nesquik yaptım, eveeeeeet nesquik geliyo dedim, evet anne şimdi nesquik geliyo, sonra da babaanne geliyo ve eylül okula gitmiyorrr dedi.

gitmese ne olurr
    babaanne köyde oturuyor, her gün gelemez, eylülü köye vermek zorundayız, buna da ben dayanamam ki kendisinin de dayanabileceğini sanmam ama değişiklik olsun ve babasının deyimiyle burnu sürtsün diye denenebilir

gitmek istememesinin nedenleri
    -okulda her gün uyutuyorlarmış
    -çok sıkıcıymış, sıkılıyormuş
    -eğlenmek istiyormuş(evde çizgi film izleyerek eğlenebiliyormuş)

Yaren'in gitmek istememe nedenleri nelerdir?

eğer evde kaldığında bakımını üstlenebilecek biri varsa(ama her dediğini yaparsa evde daha mutlu olup sürekli kalmak isteyebilir de, ilk önce bu konularda bu kişi ile anlaşın derim) bi müddet göndermeyin, Yaren akıllı bir kız 1 hafta sonunda okula gitmek istiyorum diyeceğinden eminim.

bu zorlu süreçte kolaylıklar dilerim...

ben de bu forumu takip etsem iyi olacak
    Okul 8.30-13 arası sonrasında babaannesi okuldan alıyor.
    Her istediği olmuyor ama mutlu
    okul pek birşey katmıyor,boyama,el işi faliyetleri,sayı sayma v.s
    biz bunları zaten yapıyorduk, hafif mi geldi diyorum bunlar acaba?