2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 12
Toplam 19 sonuçtan 11 ile 19 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Re: çünkü ben böyle istiyorum!

Çok üzücü Nuray
    Anne, baba da olsak böyle bir hakkımız yok üzerlerinde

Ben başka bir konuya değinmek istiyorum
    Ülkemizdeki en büyük eksiklerden biri mesleğin tam olarak ne olduğunu bilmeden meslek seçiyoruz. Doğru düzgün bir bilgilendirme yok. Görüp,özenip ben bunu olacağım diyoruz.
    İş imkanı var mıdır,çalışma şartları nasıldır vs. bilgi sahibi olmadan,olamadan

Anne baba olarak bunları araştırıp anlatmalıyız evlatlarımıza,sonra seçim yine kendilerinin olsun

Dediğin gibi inşaallah hepimizin evlatları gönülden sevdiği işi yapar

Re: çünkü ben böyle istiyorum!

nuray_ilbars yazdı:

bir arkadasımızın kızı matematik aşığı..
    kız gecen yıl iyi bir üniversitesin matematik bölümünü tutturmuş ve fakat babası izin vermemiş çünkü kızının doktor olmasını istiyor!!
    çok para kazanırmış, gelecegini güvence altına alırmış..

simdi dershaneye gidiyor, sınava yeniden girecek..
    bu nasıl bir ebeveyn yaklaşımıdır böyle hemde öyle böyle bir bölüm değil matematik bölümünü tutturmuş kız ama babası göndermemiş çok acı bir durum

koskoca boşa geçen bir sene oldu yazıkk yeniden sınava girip doktor olacak belki ama mutlu olamıcak

babasını kınıyorum buradan böyle ailelerede çok üzülüyorum

nuray_ilbars yazdı:

inşallah hepimizin cocukları neyle mutlu oluyorlarsa o meslegi yapabilme sansına sahip olurlar..
    zira iş insanın hayatının yarısından cogunu kaplıyor..
    İnşallah

yanlıs bı durum.bıde kazanmıs yanı kendı ıstedıgı bolumu.cok yazık.mudahale etmemesı lazım aılenın boyle durumda kendıne guvenını kaybeder ınsan ya.

Blog Girişleri
    13

melike@zafer yazdı:
    yanlıs bı durum.bıde kazanmıs yanı kendı ıstedıgı bolumu.cok yazık.mudahale etmemesı lazım aılenın boyle durumda kendıne guvenını kaybeder ınsan ya.
    bir tranıdıgımızın babası da kız hukuk fakultesini kazandıgı halde ki onun da istedigi buydu, sehir dısında oldugu icin gondermedi..
    kız deliler gibi calısmıstı sınava hem de..
    bu yıl yine dershaneye gidiyor, aynı sınav stresinden yine gececek..
    sehir dısı olsa ben ne yaparım bilmiyorum ama cocukların hayatlarından bir yıl calmıs olunuyor oyle ya da böyle..

yazik yaa! ne akilsizlik! matematigi kazanip endustri muhendisligiyle ikili okuyabilirdi oysa bogazicinde falan.

doktorluk gecekten de herkesin severek yapabilecegi bir is degil.

benim cocuklarla ilgili en buyuk dilegim saglik, sonra da severek yapabilecekleri bir islerinin olmasi.
    bunun icin her yolu denemeleri gerektigini dusunuyorum.

taylan polis dedektifi olmak istiyor, ayni zamanda basbakan da olup ulkeyi adam etmek istiyor.
    birini olmaya karar verirse digerini olamayacagini saniyor. dedim sen okuyup dedektif ol, (ipini koparan okul mokul bitirmeden zaten basbakan olabiliyor demedim tabii)zaten basbakan olabilirsin o zaman.

istediklerini olsunlar, isterlerse vazgecsinler sifirdan baslasinlar ben hep yanlarindayim.

tanrim o gunleri de gostersin umarim.

Blog Girişleri
    13

bilmemgerek yazdı:

istediklerini olsunlar, isterlerse vazgecsinler sifirdan baslasinlar ben hep yanlarindayim.

tanrim o gunleri de gostersin umarim.
    ne tatlısın

8. Re: çünkü ben böyle istiyorum!

Ben bu konuda şanslı olanlardanım.

Kaldıki bırakın kızların erkeklerin bile "topçumu olacak bu imdi" diye eleştirildiği bir muhitte, kız başıma topçu ve sonrada top hocası oldum.
    Onların deyimiyle...

Ama öncelikle benim ailem annem arkamdaydı.Bnede o kadar kararlı durdum ki geri adım atmak zorunda kaldılar.

Bence gençlerinde kararlı durmaları hatta eğitimcilerin çocuklara sahip çıkıp aileyi ikna operasyonuna katılmaları gerekli.

Geçen hafta bir velim geldi 11 yaşındaki çocuğu kış okulumda öğrencim.Nasıl olduysa spor yapmasını uygun görmüşler.Baba akademisyen matematik prof.Yurt dışında bir üniversitede.Delikanlı sömestrede babasının öğrencilerine marifetlerini göstermesi için uçacak yurt dışına, dönüşte dersane ve kurslar yazın almanya, ikinci dil için.
    :-x sonmrasını düşünmek bile istemiyorum.Dedimki bu çocuk ne zaman çocuk olacak.Anne böyle bir lüksü yok.Kariyer aslanın ağzında dedi.Müthiş bir yarış var ve o bu yarışta kazanmak zorunda olanlardanmış.

Ama yetişkinlikte yaşanan her depresyonda inilmesi gereken çocukluk yıllarında doktorların ne bulacağını düşününce büyük kayıplar var gibi geliyor...

Yazık hakikaten çok üzüldüm..Ebeveynler dediğin gibi bir yere kadar çocuğu yönlendirebilirler ama sonuçta hayat o gencin hayatı,ilerde mutsuz olduğu bir işi ömrü boyunca yapacak olması da işkenceden başka bir şey değil