Tuğcanların okulu önümüzdeki hafta 6/7/8. sınıfların katıldığı 4 gün 3 gecelik bir kartalkaya gezisi düzenliyor.
Ay başında eve bilgi zarfı gelmişti,o akşam yemekte konuştuk.Tuğcan arkadaşlarımdan geçen sene Kartepeye gidenler olmuştu (biz geçen yıl göndermedik zira sömestr de 5 gün bizde Kartepeye gidecektik)hastalandılar ve çok eğlenememişlerdi dedi.
Ben de son hafta öğretmenlerinin tekrar yaptıracağını,sömestr de dershane ve olimpiyat çalışmaları biraz rahatlayacağı için özellikle matematik,fen ve türkçe öğretmenlerinin notların teslim edildiği son haftada tekrar için testler uygulayacağını söyledim.
Semih te gezinin parasını çok buldu (gidecek görevli öğrt.parasıda çıktığı için gerçekten fazla)ve çocuğumuz kendine dikkat edemeyip hastalanırsa ,para verip hasta ettik deriz dedi....Ve konu bizim için kapandı.
Geçen hafta bir arkadaşlarında toplanmışlardı,akşam almaya ben gittim ve bir kahve içimide anne ile sohbet ettim,birkaç anne de vardı ve Tuğcanın arkadaş grubundan da kimsenin geziye katılmadığını öğrendim.
Zaten Tuğcan da isteklerini söylemekten çekinen bir çocuk değildir,gitmek istese söylerdi.
Biraz önce 8. sınıflardan Ziver diye bir arkadaşınını annesi aradı.(Geçen yıl bir forumda yazmıştım Tuğcanın bir üst sınıftan kız arkadaşı var,dershaneye almaya uğradığımda kızın annesi benimle tanıştı,anlamsız buldum diye)Aynı hanım geziye Tuğcanı gönderip göndermeyeceğimi sordu,göndermiyeceğimizi söyledim.Ziverin geziye gitmek istediğini,ama Tuğcanında gelmesini istediğini söyledi...
Belki çocuğumuzun bize çekinip söyleyemediğini ,ama gezinin yoğun bir dönemin ardından onlara iyi geleceğini bu yıl Ziverin OKS ye,Tuğcanın da SBS ye gireceğini moral ve motivasyonlarını yüksek tutmamız gerektiğini söyledi..
Nasıl bilmiş ve ağzı kalabalık bir hatun anlatamam,çocuğumuzun isteklerini bize açıkça belirtebildiğini ve kendi grubundan arkadaşlarıda gitmediği için gerek duymadığımızı falan geveleyerek telefonu kapattım...
Ama kapattığımdan beri sinir içindeyim.
Önce Tuğcanın danışman öğretmenini aradım ve 7Bden kimlerin geziye gittiğini sordum. Tuğcanın grubundan kimse yok,kendi öğretmenleride katılmıyor ve yoğun olarak 8. sınıfların ilgi gösterdiğini geziye söyledi öğretmeni.
Tuğcanı göndermeyi mi düşünüyorsunuz dedi..ben de olayı anlattım,en az benim kadar şaşırdı.Geçen yıl Ziver ve Tuğcanın arada birlikte yemeğe indiklerini ama bu yıl öyle birliktede de görmediğini söyledi..
Ben de Tuğcanın bu yıl hiç Ziverden bahsettiğini duymadım...Şimdi telefonu açıp bu hatuna 2 çift söz söylesem mi,akşam Tuğcanla mı konuşsam bilemiyorum..